Tippek kempingezéshez, amikre MacGyver is csettintene

Tippek kempingezéshez, amikre MacGyver is csettintene
Forrás: Maciej Karoń - Unsplash

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

"Francba, ezt is otthon hagytam!" - egy többnapos sátrazás kezdetén ez a kijelentés fájó tud lenni, viszont van néhány trükk, amivel kihúzhatjuk magunkat a bajból!

"MacGyver"-kés

Próbáljuk a svájci bicska elvét követni, mielőtt elindulunk kempingezni. Igyekezzünk úgy készülni, hogy eszközeink átfedésben legyenek egymással, tehát könnyen helyettesíthetőek legyenek egy váratlan szituáció alkalmával. A "MacGyver"-késben egyetlen tárgyban összpontosul többek között a dugóhúzó, olló, gallyfűrészelő, fogpiszkáló, valamint még az alattomosan ujjunkba fúródó szálkák kiszedésében is segítséget tud nyújtani.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Szigetelőszalag

Az egyik legsokoldalúbb eszköz, főleg ha gyorsan kell valami, amivel a sátor, a matrac, vagy cipőnk lehetséges felszíni sérüléseit korrigálni akarjuk. Otthon hagytuk a sebtapaszt? Semmi gond! Teljesen jól alkalmazható helyette a szigetelőszalag, ami bár nem esztétikus, egy zsebkendővel kombinálva átmenetileg megoldást nyújthat sebeink lefedésére is.

Hungarocell

A csapadék és a nyirkos talaj miatt érdemes olyan matracot választani, ami a földtől legalább 10-15 centiméter magasan biztosítja a pozíciónkat. Ha nem készültünk rossz időre, vagy csak nem akarunk újabb fekvőalkalmatosságot vásárolni, vészmegoldásként erre a feladatra kiváló lehet egy otthon megmaradt hungarocell lap, ami nem csak kényelmesebbé teszi fekvőhelyünket, de egy kis letört darab kiváló gyújtósként is funkcionál.

Chips

Érdemes észben tartani, hogy a leghatásosabb gyújtóshelyettesítő lehet egy darabka chips, köszönhetően a gyártás során felhasznált olajnak. Egy másodperc alatt generál olyan nagy és tartós lángot, ami garantált segítséget nyújt nekünk a kevésbé száraz faágakkal szemben is.

Átlátszó műanyag palack

Nem mindegy, tudjuk-e mindkét kezünket használni a sötétben, miközben teszünk-veszünk, ezért érdemes fejlámpával készülni. Helyette viszont remek fényforrást szolgáltat egy stabilan lehelyezett telefon, aminek bekapcsolt vakujára egy átlátszó vizes flakont helyezünk. Több méteres körzetben fogja növelni a látóterünket a megoldás.

Kötél

Mindig készüljünk egy jó hosszú kötéllel, mert alapvető előnyein túl két fa közé kifeszítve kiváló ruhaszárítót biztosít. A legfontosabb viszont, hogy ételünket és eszközeinket is felakaszthatjuk rá, ha megakarjuk óvni a rovaroktól és a kosztól.

Szappan

Remekül alkalmazható egy makacsul elakadó cipzár esetén, főleg ha sátrunk már megjárt pár kempingezést. A túraboltok többsége árul már olyan multifunkciós szappanokat, amik nemcsak tisztálkodásra jók, hanem ezzel együtt az edények és a ruhák tisztítására is alkalmasak.

Alufólia

A felhasználás módjának csak a képzelet szab határt. A becsomagolt étel parázsba helyezésén túl formálhatóságának köszönhetően szorult helyzetben készíthetünk belőle kanalat, tölcsért vízgyűjtőnek vagy szűrőnek, valamint antennaként használva felerősíti a rádióhullámok jelét is. Egy merülőben lévő eszköz elemeinek élettartamát is meg tudjuk hosszabbítani, ha a csatlakozási pontoknál egy kis fóliával fedjük le az elemek végét.

Konzervdoboz

Nem csupán megkönnyíti a helyzetünket, ha előre elkészített ételt viszünk, de helyet is spórolunk vele. Nincs szükség fémlapokból összerakható mobiltűzhelyre, ha fúrunk pár lyukat egy nagyobb konzervdoboz oldalára, máris megfelelő lesz a célnak!

Fokhagyma

A szúnyogok kifejezetten utálják a szagát, ezért néhány jól pozicionált szétnyomott fokhagymadarab, amit a bográcsba szántunk, képes olyan védelmet nyújtani nekünk a vérszívók ellen, akár egy riasztóspray.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Életmód

Öt stressznyelv létezik: a tiéd vajon melyik?

A szeretetnyelvekről már mindenki hallott, de adja magát, hogy akkor stressznyelv is létezik. Te hogyan kezeled a feszültséget?

Kép
Életmód

Potencianövelő ételek a férfiasság fokozásához

A férfiasság fokozása természetes módon? Lehetetlennek tűnik, ugye? Pedig némi étrendváltoztatással lehetséges.

Kép
Tech

Darth Vader vagy a Halálcsillag vigyázzon a telefonodra?

A Star Wars-nap alkalmából megérkeztek a Casetify témába vágó tokjai.

Kép
Szórakozás

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Jármű

Nem hibrid, nem turbós: régi vágású sportkocsi az új Ferrari

A 12Cilindri neve nem hazudik: ez egy olyan tizenkét hengeres, szívómotoros sportautó, amiért igazán lehet imádni a márkát.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!