10 tipikus figura, aki tönkreteheti a moziélményt

10 tipikus figura, aki tönkreteheti a moziélményt
Forrás: Pixabay / krist luhaers

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha a felsoroltakból 5 pont igaz rád, inkább várd meg, míg a film megérkezik valamelyik streamingszolgáltatóra!

Moziba járni szuper dolog, igazi közösségi élmény, és még egy kevésbé jó film hangulatát is képes megsokszorozni a nagy vászon és a popcorn illata. Elképzelhetetlen, hogy ne legyen legalább egy olyan film az évben, amit ne szeretnénk megnézni akár egyedül, akár másokkal. Tény, hogy mindenkinek máshol van az ingerküszöbe, ahogy az is, hogy toleránsnak kell lennünk a többi mozizóval szemben, ha ezt a programot választjuk időtöltésül. Azonban vannak íratlan szabályok, amiket illik betartani, mert igazi pofátlanság elrontani mások élményét, akik azért jöttek, hogy kicsit kiszakadjanak a hétköznapokból. Íme a legjellemzőbb karakterek:

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

10. A beszélgető

Természetesen pár kérdés vagy odasúgás a film közben nem jelenti azt, hogy elviselhetetlen alak vagy, de inkább dumáljátok meg előtte, hogy ki-kicsoda, mi történt az előző részekben, minthogy menet közben kelljen elmagyarázni, miről is van szó.

9. A habzsoló

Van, aki kifejezetten utálja, ha valaki "enni" jár moziba. A nagy popcorn menüvel semmi gond, viszont azzal már inkább, ha négyféle édességet, nachost, chipset, meg úgy nagyjából 3000 kalóriát fogyasztasz el a film első félórájában. Egyél inkább otthon, még egészségesebb is, mint cukorsokkot kapni ülve.

8. A popcornnal matató

Elmélyülsz a filmen, kicsit megfeledkezel magadról, teljesen rendben van, viszont jó ha tudod, a pattogatott kukoricás doboz tetején ugyanazokat a szemeket találod, mint az alján. Nem kell végigzörögni a filmet a legfinomabb falatok után kutatva.

7. A szívószál-húzogató

A menühöz jár az üdítő, de egy feszült, vagy épp katartikus pillanatot szépen el tudsz rontani, ha folyamatosan fel-le húzogatod a szívószálat az üdítős pohárban. Nyilvánvalóan nem olyan durva, mintha a körmöd húznád végig az iskolatáblán, de sok kicsi sokra megy.

6. A tüsszögő, köhögő

Ne menj betegen moziba! Nem elég, hogy ellenszenvet váltasz ki másokból, szépen meg is fertőzheted a többieket amellett, hogy semmit nem értenek a filmből azok, akik melletted ülnek a folyamatos prüszkölésed közben. Előre megvetted a jegyet, és közben megbetegedtél? Rengeteg internetes oldalon lehet továbbadni minimális veszteséggel a jegyed, és még te sem fogod rosszul érezni magad, ha pár nappal később látod a filmet.

Kép
forrás: Unsplash / Brock Wegner

5. A telefonozó

Nézd meg az időt, nézd meg ki keresett olyan sokszor, hogy már te sem tudsz koncentrálni a filmre, de legalább a fényerőt vedd le, ha 5 percenként rápillantasz.

4. A későn érkező, mászkáló

Egyszer-kétszer előfordul, nincs ezzel semmi baj, de ha a film legkatartikusabb pontjánál kezdesz sűrű elnézéseket kérve bepréselődni a mozi középső székeinek egyikébe, legalább a művelet elkezdése előtt nézz körül, hátha van olyan hely, ami teljesen jó, de nincs lefoglalva, és nem is zavarsz senkit a mászkálásoddal. Ezt a gyakorlatot a sűrűn mosdóba járók is elsajátíthatják.

3. A székrugdosó

Az egyik legidegesítőbb szokás. Hidd el, attól, hogy te azt hiszed, nem olyan zavaró, igenis szörnyű az előtted ülő "áldozat" számára, hogy döngeted a háttámlát, csak azért, mert neked úgy kényelmesebb.

2. A cipőlevevő

A székrugdosó továbbfejlesztett változata. Jó ég, ember, nem otthon vagy! Kényelmesebb, az biztos, de ha még fel is teszed a lábad az előtted levő szék támlájára zokniban, te vagy az igazi szörny a moziban, nem pedig az Alien a vásznon. Attól, hogy nem ülnek körülötted, másnak igenis zavaró tud lenni ez a "ki, ha én nem" hozzáállás.

1. Aki nem is mozizni jött

Mind közül a legrosszabb. Bejössz a haverokkal, és végigröhögitek a legmélyebb mondanivalóval rendelkező filmeket is. Nem túl kedves dolog a többi mozizóval szemben!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!