Promóció
Kekszuális felvilágosítás
Mit szeret a férfi sütni? Nagy húsokat, látványos, karakteres ételeket, amiket mindenki imád, ami után nem kell sokat mosogatni, csak sütkérezni a dicsfényben és boldogan szuszogva emészteni? Lépjünk túl a közhelybe fordult óriási BBQ-onánián és játszunk bátran valami apróval: a keksz olyan dolog, amivel még a szaftos húsoknál is nagyobb sikert arathatunk.
Számomra az utóbbi idők egyik legkellemesebb meglepetése Szemere Katalin és Segal Viktor könyve. Semmi világmegváltás, csak zavarba ejtő alaposság – a 100 keksz, amit szeretsz nagyon magasra teszi a lécet. Segalék elképesztő profizmusának tésztája nem attól áll össze, hogy a gasztronómiát tönkre tevő sznobizmust gyúrják bele, hanem a tapasztalat, az érthetőség és a valóságközeliség a ragasztóanyag, amit használnak és átadnak nekünk.
Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!
Követem!A könyv attól különleges, hogy nem akar különlegeskedni. Páratlanul jól szerkesztett, fotózott és összerakott anyag: az, ahogy technológiai kétséget nem hagyva viszi végig az embert a száz recepten, bámulatos. Kevés olyan magyar szakácskönyv van, ami megélne idegen nyelvű piacon is, de ez szerintem olyan – nem csak a nemzetközi érvényesülés lehetőségét érzem benne, hanem azt is, hogy te, én, bárki konyhai kiteljesedést leljen a kekszek által.
Oké, értem, régebben mamutokra vadásztunk, most meg szeretünk nagy húsokat odacsapni férfias arcot vágva a grillrácsra, de a machizmo ingoványán túl tökéletes férfiprogram lehet pár fűszeres keksz megsütése is – senki sem tiltja, hogy egy-két sört emellé is legurítsunk. Segal Viktor az egyik legtapasztaltabb hazai gasztronómiai szakember, így az atompontos technológia, az egymásra építő rétegek átadása nem okoz kihívást sem neki, sem a gasztronómiai szakíró Szemere Katalinnak. A képi világ Sebestyén László fotográfus érdeme, aki otthonosan mozog a városi témák, a képriportok és a gasztrofotók között: itt is letisztult, gusztusos, egy koncepció mentén kidolgozott anyagot tett hozzá a könyvhöz. Munkáját Góg Angéla, az Onyx Műhelyben megismert, szintén szisztematikus gondolkodású food designer segítette.
Édes és sós, csokis és gyümölcsös, mind ott van. Majd’ háromszáz oldalnyi okosság, szépség és szeretet, amit kapunk. Szimpatikus módon a keksz végre nem megúszós nassolnivalóként jelenik meg, hanem teljes értékű csemegeként, segítve ezzel azt, hogy kikerüljön a kissé lenézett és éppen ezért félvállról vett kaják gyűrött zsákjából. A HVG Könyvek kiadónak is jár a piros pont, hogy ezt bevállalták – tőlük az utóbbi időben amúgy is számos, a profik és az hobbisták számára egyaránt használható szakmunka került a piacra.
Kiadó: HVG Könyvek
Ár: 8990 Ft
Promóció
ASUS Zenbook S 14: A modern férfi tökéletes társa
Promóció
Végre egy számla, amelynél a bank alkalmazkodik az ügyfelekhez
Roppant látványos, egyedi Richard Mille-t árverez Pharrell Williams
A zenész maga is beszállt a piros szíjas RM 65–01 tervezésébe, sőt az aláírása is ott figyel rajta.
A retróhullám tovább szárnyal, érkezik a modern Nintendo 64
Az Analogue gárdája elhozza azt, amire már nagyon régóta várnak a Nintendo-rajongók.
Ilyen mérges Škoda Citigót még sosem láttunk
A csehek városi kiskocsijából 280 lóerős, összkerekes büntetőgépet faragtak, és nem győzzük csodálni.
Egyszerre képernyő is ez az új billentyűzet
A DS Pixel Keyboard nem hagyományos billentyűkkel rendelkezik – ehelyett egy kijelzőből és egy billentyűzet-feltétből áll.
A történelem legnagyobb tévhitei, amit a legtöbb ember készpénznek vesz
Néha egy film a ludas a tévképzetben, de előfordul, hogy a Mandela-effektus a hibás.
Luke Evans a példa: egy sztár is szoronghat a külseje miatt
A népszerű színész nincs teljesen kibékülve a testével, kell némi noszogatás, hogy ledobja a felsőjét.