Ezek a jelei annak, hogy megfeneklett a karriered

Unatkozó férfi a munkahelyén
Forrás: Heide Benser / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Nemcsak a rossz munkahelyek akadályozhatják szakmai kibontakozásunkat, egy elfogadható helyen is érezhetjük úgy, megrekedtünk.

Nagyon könnyen észre lehet venni, ha egy munkahely igazán jó: nem okoz gondot bejárni, élvezzük, amit csinálunk, változatosak a feladatok, és mire hazaérünk, nem érezzük azt, hogy teljesen leszívta az energiáinkat. Az is egészen egyértelmű, ha nagyon rossz: már attól idegesek leszünk, ha csak rágondolunk, konfliktusaink vannak, mindig fáradtság gyötör, vagy éppen a pénzből nem jövünk ki. De nagyon sok olyan eset van, amikor egyik végletet sem éri el a melónk: igazából rendben van, talán bele is kényelmesedtünk. Na, ilyenkor nem biztos, hogy feltűnik, megrekedt a karrierünk.

Van néhány árulkodó jele annak, ha elértük a platót, az adott helyen vagy pozícióban már nincs több, szakmai pályafutásunk nem tud előrébb lendülni.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nem tudsz már többet tanulni

Ha a pozíciódban már minden képességet és ismeretet elsajátítottál, nem gazdagodsz újabb hasznos tudással, akkor jó eséllyel a platón vagy. Nem szedsz magadra olyasmit sem, ami segítene a feljebb lépésben, esetleg saját vállalkozásod beindításában. Ilyenkor érdemes leírni, mit szeretnék elérni a jövőben, konkrétan hol látnánk magunkat szívesen mondjuk tíz év múlva. Ha ezeket a céljainkat nem szolgálja megfelelően az aktuális helyzetünk, át kell gondolni a folytatást.

Főnököd szavai és tettei az előmeneteleddel kapcsolatban nincsenek szinkronban

Az előléptetések és a béremelések jó visszacsatolásnak számítanak a fölfelé lépkedéssel kapcsolatban. Ha viszont hónapok, netán évek óta csupán ígéretek és belengetett lehetőségek vannak ezen a téren, ám végül soha nem történik semmi, az intő jel.

Folyton a felmondásra gondolsz

Ha régóta foglalkoztat ez a gondolat, egyre csak érlelgeted magadban, az elég egyértelmű jel. Amennyiben felmerül, hogy ott már mindent megtettél, és talán ideje lenne továbbállni, könnyen lehet, hogy ezeket a benyomásokat nem is tudod már elhessegetni. A szakemberek szerint ekkor hasznos, ha feltesszük magunknak a kérdést: elfogadnám ezt az állást, ha most ajánlaná fel valaki? A válasz megmutatja, mit akarunk hosszabb távon.

Már nem érdekel a munkád

Minden nap ugyanolyannak tűnik, nem vagy igazán ott a feladatokban és projektekben, nem tudsz fejlődni. Ez is azt mutatja, hogy elérted a platót.

Mi a teendő?

Ha tudatosul is bennünk, hogy stagnál a karrierünk, nem biztos, hogy azonnal a váltáson kell gondolkodni, és új munkahely után nézni. Mérlegelni kell, hogy mit ad nekünk ez az aktuális helyzet. Lehet, hogy bár unalmas, de biztos megélhetést ad az állás, és tudjuk is kezelni a helyzetet, cserébe pedig az életünk más területein ki tudunk bontakozni, ott tudunk lenni a családunkkal. Ezekben a helyzetekben sokat segíthet egy kreatív hobbi, ami ideális esetben nem kapcsolódik a munkánkhoz.

Sokan attól is szorongnak, ha állást kell keresni, új kihívásokat kell leküzdeni, ezért döntenek úgy, hogy inkább maradnak ott, ahol már nem tudnak jobban kibontakozni. A nagy döntéseket nehéz meghozni, de amikor sikerül, utána a legtöbbször békét érzünk.

(forrás: HuffPost)

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!