Öt óra őszre, öt árkategóriában

Tudor Black Bay Fifty-Eight
Forrás: Tudor

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Hiába egészéves darab a legtöbb óra, ilyenkor szívesebben veszünk fel vaskosabb, kevésbé színes modelleket, itt van öt szuper óra az őszre, öt árkategóriában, hogy mindenki megtalálja a hozzáillőt.

Átfordítottuk a naptárat, hivatalosan is itt az ősz. Reggel már jobban felöltözünk, és ahogy a természet színei is sötétebbé vállnak, úgy a gardróbokból is előkerülnek a fekete dzsekik és barna bakancsok. Ezekhez passzoló órákat válogattunk össze öt árkategóriában. Közös bennük, hogy az adott kategóriában mindegyik ad valami pluszt kidolgozás, minőség és tudás terén.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Citizen BM8560-11X
forrás: Citizen
Citizen BM8560-11X

100 000 forint alatt

Az órapiacon is egyre emelkednek az árak, de ha jó helyen keresgélünk, még mindig lehet gyöngyszemeket találni 100.000 forint alatt is. Svájci órát is vadászhatunk, de itt már nagyon a bödön alját kell kapirgálni, érdemesebb inkább Japán felé fordulni. Jó választás lehet például a Citizen, akik 85.000 forint körül már szép, napelemes, titán tokos órát adnak. A Citizen BM8560-11X zöld számlapja nagyon jól passzol az őszi hangulathoz és titán tokja sem annyira harsány, mint acél társai, ráadásul kevésbé hideg a bőrhöz érve, mint egy acél tok. Míg a luxusmárkák csak az utóbbi egy-két évben kezdték felkapni a titánt, addig az alacsonyabb kategóriában már rég jelen volt. Előnye az acéllal szemben, hogy könnyebb és hipoallergén, tehát fémallergiások is hordhatják. Mivel solar, azaz napelemes szerkezet hajtja, így elemcserével sem kell bajlódnunk.

Orient Star Contemporary RE-AU0404N
forrás: Orient
Orient Star Contemporary RE-AU0404N

300 000 forintig

Ebben az árkategóriában már lubickolhatunk a lehetőségek tengerében. Itt szóba jöhetnek svájci márkák kvarc modelljei, vagy maradhatunk továbbra is japánban, ahol van pár ár-érték bajnok. A Seiko-Epson cégcsoport leányvállalata az Orient és az Orient Star, melyek közül utóbbi a középkategóriát célozza meg. Az Orient Star Contemporary RE-AU0404N 260.000 forint körüli árával nagyon erős versenyző a mezőnyben. Megjelenése visszafogott, de nagyobb tokja miatt nem vész el a kabát ujja alatt sem. Ennyiért már egy tisztességes automata felhúzású szerkezetet kapunk, amihez jár a számlapon egy járástartalék-kijelző is, ami mutatja, mennyi szufla van még a főrugóban. Nagyon szép kidolgozása emeli ki ezt a modellt a mezőnyből, nem csak a tok, de a háromszemes acél csat is meglepően részletes.

Mido Ocean Star Tribute
forrás: Mido / Swatch Group
Mido Ocean Star Tribute

500 000 forintig

Félmillió forint környékén megint lépünk egy szintet, ahol már komolyabb svájci, automata órák közül válogathatunk. Elsősorban a Swatch Group háza táján érdemes szétnézni, azon belül is a kevéssé ismertek okozhatnak meglepetést. 440.000 forint környékén több Midót is találni, de ha valami egyedit keresünk az őszi és téli hónapokra, akkor a Mido Ocean Star Tribute jó választás lehet. Fekete számlapja és sötét rózsaarany részletei melegséget árasztanak. Hiába unalomig ismételt kategória a búváróra, ez kellően egyedi. Jól méretezett, 40 milliméteres tokjában egy svájci Mido Caliber 80 szerkezet ketyeg. Szemben a többi Swatch Group márkával, a Mido nem jön szembe minden második ember csuklóján, pedig legalább annyira figyelemreméltó márka, mint a Tissot vagy a Certina.

 Nomos Glashütte Tangente Date 38
forrás: Nomos
Nomos Glashütte Tangente Date 38

800 000 forintig

Már több, mint 100 éves a XX. század első felének meghatározó stílusa, a Bauhaus, ami az órás világban egyet jelent a Nomossal. A szászországi óragyártás népszerű képviselője épp ebben az egymillió forint alatti szegmensben erős. Igaz, óráik sajátos megjelenése tud megosztó lenni, de ezek a visszafogott darabok tökéletesen passzolnak az őszi napokhoz. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokoldalú órák, otthoni lazsálástól egy elegáns vacsoráig, mindenhol megállják helyüket. A Nomos Glashütte Tangente Date 38 hozza a márka szokásos vonásait, de arab számos indexei, dátumablaka és kismásodperc segédszámlapja életet lehel a számlapba. Míg szemből mit sem sejtet az óra, addig átlátszó, zafírüveg hátlapján keresztül látszik a szépen kidolgozott szerkezete. Ez már nem egy beszállítói mechanika, a Nomos fejlesztette és gyártotta a kézihúzós szerkezetet, ami egy kis ízelítőt ad abból, milyen az igazi glashüttei óragyártás.

Tudor Black Bay Fifty-Eight
forrás: Tudor
Tudor Black Bay Fifty-Eight

1 500 000 forintig

Pár tízezer forinttal kell csak túlnyújtóznunk az 1,5 millió forinton és már belefér a büdzsébe egy Tudor Black Bay Fifty-Eight, 39 milliméteres tokban, bőrszíjon. Hasonlóan a Midóhoz, itt is az fekete és az arany találkozása teszi ezt egy jó őszi darabbá. Búvárórákhoz képest kisebb mérete épp egybevág a legfrissebb trendekkel, melyek szembemennek a 2000-es évek nagy óráival. Ez már tényleg a mainstream svájci óragyártás sava-borsa. A Rolex leányvállalatától kapunk egy jól kitalált, felkapott modellt, pontos, kronométer szerkezettel és szép kidolgozással.

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Szurkolj stílusosan! Avagy a labdarúgó-Európa-bajnokság hatására hódít a blokecore irányzat

A labdarúgó-Európa-bajnokság mindenkit más és más módon ihlet meg! Neked is bejön ez a mostanság felkapott hullám?

Kép
Szórakozás

10 kisváros hazánkban, ahol érdemes megfordulni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!

Kép
Szórakozás

A sörök Eb-jén már továbbjutottunk a csoportból

Ezek a srácok mind a huszonnégy résztvevő ország egy-egy italát megkóstolták, meglepő végeredmény született.

Kép
Szórakozás

Újra hív minket a Zóna! Erre lehet számítani a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyltól

A sugárzásmérő recseg már egy ideje, de most végre kijött egy igazi gameplay-videó is a játékról!

Kép
Jármű

Ez már kabaré: most az ablaktörlővel van gond a Cybertruckon

Ekkora felhajtással és ilyen drágán ritkán adnak olyan autót, amivel már az elején ennyire sok baj van.

Kép
Tech

Sztárok bikinis kamufotói bukkannak fel a Google képkeresőjében

Ezeken kívül MI-generált, hamis gyerekkori képeket is mutatnak a celebekről.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!