57 kilót fogyott – a titka: csak akkor evett, ha éhes volt

Chris Terrell előtte és utána
Forrás: Chris Terrell / Instagram

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Chris Terrell 130 kilósan mondta azt, hogy most már elég, változtatni akar. Aztán meg is tette, egy egyszerű, de érdekes módszerrel.

A nagyszerű átalakuláshoz mindenek előtt felismerés kell. Sok olyan sztorit látunk, hallunk, hogy valaki megelégeli az addigi egészségtelen életmódját, szeretne jobban kinézni, vékonyabb vagy izmosabb lenni. Ezért vagy diétába fog, vagy edzeni kezd, jó esetben az élete része lesz az új szemlélet, rosszabb esetben viszont elfogy a lendület, és visszatér a korábbi szokásokhoz. Chris Terrell elég elszánt volt, hogy ledobjon 57 kilogrammot.

A férfi már fiatalon elhízott, 15 évesen 90 kilónál is többet nyomott – igaz, nem tudjuk, milyen magas, de nem az izomtömegek miatt volt ekkora a testsúlya. Később kipróbált többféle diétát, de legfeljebb odáig jutott, hogy átmenetileg fogyott egy keveset, ám hamarosan visszaszedte magára a többletet. 130 kilós volt már, amikor – részben édesapja hirtelen bekövetkezett halálának hatására – úgy döntött, mindenképpen tennie kell valamit, méghozzá olyasmit, amit még nem próbált.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az egészséges táplálkozás az életünket is meghosszabbíthatja:

Olvasd el ezt is!

Ezúttal nem a gyors eredményre törekedett, hanem a lassú, ám remélhetőleg tartós változásra. Nem próbálta kizárni a szénhidrátot, nem dobott ki az étrendjéből konkrét ételeket vagy alapanyagokat, kedvenc csemegéiről sem mondott le. Helyette inkább a fejébe vette, hogy csak akkor eszik, amikor tényleg éhes. Ez fontos dolog, sokan ugyanis akár unalmukban, akár a stressz miatt, akár valamiféle pótcselekvésként esznek, de legalábbis nassolnak.

Azt mondta magának: bármit ehet, amit megkíván, de tényleg csak akkor, ha éhes. Inkább mindig kis adagokat fogyasztott el, de ha a szükség úgy hozta, akkor gyakrabban, mintsem púposan megpakolt tányérokról termelje be a kaját habzsolva. A legtöbb embernek ugyanis átlagosan húsz percre van szüksége, mire az agya is feldolgozza, hogy már eleget evett, így elmúlik az éhségérzet. Ha egyszerre sokat eszünk, könnyen előfordulhat, hogy az éhség leküzdéséhez szükséges mennyiséget jócskán túllépjük. Ha pedig például délután öt órakor már nagyon evett volna valamit, de tudta, hogy hétre megy vacsorázni, akkor csak valami apróságot kapott be áthidaló megoldásként.

A most 38 éves férfi azt mondja, sokat segített neki a naplóírás is, így könnyebb volt kialakítani az új szokásokat. Nem ment mindig könnyen a dolog, ám végül már az első fél év alatt lement róla 14 kiló, míg két és fél évvel később már 57-tel mutat kevesebbet a mérleg. Idővel a testmozgás is rendszeressé vált az életében, nyilván ez is sokat segített a folyamatban és az eredmény fenntartásában. Ma már coachként másoknak is ad tanácsokat a hatékony fogyáshoz.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!