7 apróság, amit megtehetsz a boldogságodért – a szakember szerint

Mosolygós lufik
Forrás: Tim Mossholder / Unsplash

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha a rossz hírek és a kellemetlen történések elszívják az életkedved, ezeket az egyszerű dolgokat érdemes figyelembe venni.

A pillanatnyi hangulatunkat, sőt úgy általában a boldogságunkat is sok tényező formálja. Ezek közül a legtöbbre nem vagyunk hatással, az előttünk álló kihívásokat megváltoztatni nem, csak leküzdeni tudjuk, és például az időjárást sem befolyásolhatjuk. Egy dolgot viszont tehetünk: saját hozzáállásunkat alakíthatjuk, ehhez sokszor elég néhány apróság. Ezt mondja legalábbis Emiliana R. Simon-Thomas, a Greater Good Science Center tudományos igazgatója. A szakemberek hét ilyen kis tényezőt neveztek meg.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Maradj mindig izgatott

Talán nem is ez a legmegfelelőbb szó rá, de a lényeg az, hogy a szakember szerint keresni kell az olyan élethelyzeteket, amelyek ámulatba ejtenek, enyhe félelemmel vegyes tisztelettel, áhítattal, csodálattal töltenek el. Ezek nagylelkűbbé, a közösséggel szemben nyitottabbá tesznek.

Örülj mások örömének

Ha valakivel beszélgetünk sikereiről, a vele történt jó dolgokról, arról, mi inspirálja, mire büszke, könnyebben felismerhetjük az örömöket saját életünkben. Meríthetünk az ő boldogságából.

Készíts hálalistát

Simon-Thomas azt mondja, amikor valamiért hálásak vagyunk, akkor általában kevésbé helyezzük magunkat a középpontba, nyitunk mások felé, sőt optimistábbak is leszünk. Mivel a negatív dolgok jobban magukkal rántanak, fontos, hogy odafigyeljünk a pozitívumokra is. Ez a gondolat, a rendszeres hálaadás a pozitív pszichológia egyik alapja is.

Kedveskedj másoknak

Akár családtagról, barátról, akár idegenről van szó, az apró gesztusok, kedveskedések végül oda vezetnek, hogy jobban érezzük magunkat, boldogabbak vagyunk. Lehet szó arról, hogy adakozunk, átviszünk egy tálca sütit a szomszédnak, vagy akár csak kinyitjuk az ajtót valakinek, felvesszük, amit leejtett. Simon-Thomas szerint tudományosan alátámasztott, hogy ezek a kis mozzanatok neurobiológiai szinten is hasznosak.

Végezz önreflexiót

Elemezzük kicsit saját viselkedésünket, érzelmeinket, és gondoljuk át, hogyan támogathatunk, segíthetünk másokat. Ezzel megváltoztathatjuk nézőpontunkat, és könnyebben elhihetjük, hogy jót tehetünk, olyasmit, ami tényleg számít.

Gondoljuk át értékrendünket

Mindenki más-más értékek mentén éli az életét. Van, akinek a család, másnak a közösségek támogatása, az állatvédelem vagy a vallás a legfontosabb. Cselekedjünk ezzel összhangban. Ha úgy érezzük, hogy az általad tett erőfeszítések nemcsak önmagadra, hanem másokra, esetleg a világra is pozitív hatással vannak, az nagy löketet tud adni, örömforrás lehet.

Teremts kapcsolatot másokkal

Annyi emberrel, amennyivel csak lehet. Ha választhatsz, hogy például dolgozol még egy kicsit, vagy a barátaidra fordítasz időt, inkább a kapcsolataidat ápold, erősítsd. Ezekre a kapcsolatokra van szükséged a vidámabb és nehezebb pillanatokban egyaránt, hogy megoszthasd érzéseidet. A hozzánk közel álló emberek segítenek jobban megélni a boldogságot, és átsegítenek a hullámvölgyeken.

(forrás: HuffPost)

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!