Ezt a 7 dolgot kerüld az ágyban a szexológus szerint

Pár az ágyban
Forrás: PeopleImages / Getty Images

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Akár meghitt, akár szenvedélyes együttlétről van szó, van pár dolog, ami agyonütheti az élményt.

Az igazán jó szexhez nem kell sok dolog, és persze az is nagyon változatos, hogy kit mi izgat fel, mit élvez, és mi az, amit lehetőség szerint kerülne. Ha ebben megvan az egyetértés, akkor már nagyon nem lehet mellényúlni. A HuffPost szexterapeutákat kért arra, hogy mondják el, ők maguk milyen magatartást kerülnek el mindenképpen az ágyban.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Beleegyezés nélkül semmit

Jó dolog a kísérletezgetés a hálószobában, de a megkérdezett szexológusok partnerük beleegyezése nélkül semmiképpen nem próbálnának ki új dolgokat. A lehetőségek száma az örömszerzésre szinte végtelen, de a konszenzus hiánya feszültséghez, bizalmatlansághoz, sőt akár sérüléshez is vezethet. Fontos, hogy ezekről beszéljünk, azzal erősíthetjük a kapcsolatot, és a közös kíváncsiság még nagyobb élvezethez vezethet.

Nincs színlelt orgazmus

Oké, ez inkább a hölgyekre vonatkozik, nekünk, férfiaknak nehezebben jönne össze, bár a Csupasz pisztoly óta tudjuk, hogy lehetséges. Mivel a társadalmunk igen eredményközpontú, nincs ez másképp a szexben sem, de a megjátszott orgazmus a szakemberek szerint már túllép egy határt. Sőt, azt mondják, sokszor anélkül is lehet nagyon jó a szex, hogy a felek felérnének a csúcsra.

Ne urald a másik fantáziáját

A fantázia a szexualitás természetes része, és nagyon sok tényező hozzájárul ahhoz, hogy kinek mi az igazán izgató. Nem szabad, hogy irányítani akarjuk partnerünk képzeletét, és nem kell fenyegetve éreznünk magunkat amiatt, ami a fejében zajlik.

Ne alázd meg

Nem szabad durva vagy érzéketlen megjegyzéseket tenni, ha a másik megfogalmazza, mit szeretne kipróbálni, mi indítja be, esetleg milyen fantáziái vannak. Ugyanez vonatkozik akár a szeméremszőrzetre vagy a fehérneműkre is. Az efféle megaláztatás hazavágja a biztonságérzetet, és nem engedi megtapasztalni a teljes szexuális szabadságot.

Ne szégyelld a fantáziáid

A pillanatot megélni, és teljes lényünkkel ott lenni nagyszerű. De ha elkalandoznak a gondolataink, netán fantáziálni kezdünk, azért ne érezzük magunkat rossznak. Legyen szó múltbeli pillanatokról vagy új utak fürkészéséről, emiatt nem kell magunkat szégyellnünk.

Ne hibáztasd magad

Ez a tanács is elsősorban a hölgyeknek szól, mondván partnerük merevedési problémái miatt ne okolják magukat, mert az csak ront a helyzeten. A háttérben az esetek többségében amúgy is inkább a stressz, valamilyen alvászavar vagy fiziológiai probléma állhat. De le lehet ezt fordítani férfiakra is: nem biztos, hogy mi nem vagyunk elég vonzóak, lehet párunknak egyéb gondja is, akár lelki, akár fizikai. Ilyenkor fontos a támogató környezet megteremtése.

Ne térj ki a kellemetlen beszélgetések elől

A nyílt kommunikáció sok mindent megold. A legjobb, ha megbeszéljük, kinek mi okoz örömöt, és mi jelent gátat, akadályt. Persze nem arról van szó, hogy szigorú és bántó kritikát fogalmazunk meg, inkább pozitívan próbáljunk hozzáállni. Sokkal előnyösebb ezeket a beszélgetéseket megejteni ahelyett, hogy megvárnánk, míg pattanásig feszül a helyzet.

(forrás: HuffPost)

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves