Csúnyán kikezdték Al Pacinót az Oscar-gála miatt – itt a válasza

Al Pacino kihirdeti az Oppenheimer sikerét
Forrás: Rich Polk / Variety / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A színészlegenda úgy hirdette ki a legjobb filmet, hogy nem olvasta fel a jelölteket. Ezért nagyon sok támadás érte, jogtalanul.

Az idei Oscar-gála sem maradt emlékezetes pillanatok nélkül. Ezek közé tartozik az utolsó momentumok egyike, amikor is a 83 éves Al Pacino kihirdette a legjobb film kategória győztesét. A veterán színészóriás egy borítékkal a kezében nagyjából ezeket mondta: „Eljött az ideje, hogy átadjuk az est utolsó díját, és engem ért a megtiszteltetés, hogy ismertethetem a győztest. Tíz csodás alkotást jelöltek, de csak egy nyerheti el a legjobb film címét. Bele kell néznem a borítékba. És itt is van. A szemeim az Oppenheimert látják. Igen, igen.”

Vagyis Pacino anélkül hirdette ki a győztest, hogy előtte egyesével ismertette volna a jelölteket. Ezért pedig nagyon sok támadás érte a sajtóban és a közösségi médiában, voltak, akik azt mondták, ebben a korban már nem kellene ilyen szereplést vállalnia, meg hogy tönkrevágta az egész gálát néhány pillanat alatt. Azért akadtak olyanok is, akik a védelmére keltek, mondván nem volt ezzel semmi gond, úgyis mindenki a nyertesre kíváncsi, pontosan tudjuk, kik voltak a jelöltek. És amúgy is, egy ekkora színészgéniusz sokkal több tiszteletet érdemelne.

Azóta pedig már a választ is megkaptuk arra, miért így, a szokásostól eltérő módon hirdettek eredményt. Nem bakiról van ugyanis szó, és nem is Pacino lustaságáról vagy felkészületlenségéről – ha bárki is ezt hitte volna. A Varietynek az Oscar-gála és a közvetítés egyik producere, Molly McNearney ismerte el, hogy ez egy kreatív döntés volt a stáb részéről, ugyanis attól tartottak, túl hosszúra nyúlik az ünnepség. Az emberek úgyis mindent láttak és hallottak már, csak a győztes nevére voltak kíváncsiak, ezért lépték meg ezt. Eleve nem is adtak Al Pacino kezébe mást, csak és kizárólag a nyertest rejtő borítékot. Nem volt nála a jelöltek ismertetője.

Maga Al Pacino is megszólalt, pontosabban kiadott egy közleményt, amelyben kifejtette, hogy tudja, megosztóra sikeredett az eredményhirdetés. De ő is megerősítette, hogy ez nem rajta múlt, hanem a producerek döntöttek így, mivel korábban már minden jelöltet meg lehetett ismerni a ceremónia alatt. A színész megtisztelőnek érezte a feladatot, és követte a producerek iránymutatásait.

Hozzátette, tisztában van vele, hogy már maga a jelölés is fontos mérföldkő azok életében, akiknek megadatott, és ha ilyenkor nem kapják meg a kellő elismerést, az sértő és bántó lehet. Együttérzéséről biztosított mindenkit, akinek ez a fajta lezárás kellemetlenséget okozott.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Nézd meg, mely filmek nyerték el eddig az Oscart ebben a kategóriában:

Galéria / 97 kép

A legjobb film kategória Oscar-díjasai

Megnézem a galériát

Ők pedig a legjobb férfi főszereplő kategória csúcstartói:

Galéria / 9 kép

A legjobb férfi főszereplő kategória rekorderei

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Életmód

Hónapról hónapra élnek az Y- és Z-generáció tagjai

Örülnek, ha a számlákat ki tudják fizetni, leghamarabb a felsőoktatáson spórolnak.

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!