Ennyire nehéz a randizás egy alacsonyabb férfinak – és mi van a sztárokkal?

Magas nő és alacsony férfi csókolózik
Forrás: Joel Carillet / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Hogy a méret nem számít? Dehogynem, és nemcsak úgy, ahogy gondolnád. A cikk végén mutatunk néhány sztárpárt is, ahol a férfi alacsonyabb.

Aki járt már valaha randioldalon, biztosan találkozott olyan hölgyekkel, akik az amúgy nem túl beszédes profiljukon bizonyos alapvető elvárásokat támasztottak. Olyan ez kicsit, mint az álláshirdetések: az elvárások rovat jó sok tételt sorakoztat fel, de a kínálati résznél maximum néhány semmitmondó bullshit köszön vissza. Na, a lényeg, hogy a társkeresőkön elég gyakori kritérium egy bizonyos magasság elérése. Hogy az éppen 180 vagy 185 centi, esetleg több, ízlés dolga.

Nyilván mindenkinek megvan a joga, hogy olyasvalakit keressen, aki többé-kevésbé megfelel az általa elképzelt eszményképben, meg az is érthető, ha szívesen felvenne néha egy magas sarkút az embere mellett. De nem árt figyelembe venni, hogy Magyarországon például a férfiak átlagmagassága 177 centi körül alakul, és Európa többi részén sem jelentősen több. Amerikában volt korábban egy kutatás, amely arra jutott, hogy egy 170 körüli hódítónak úgy 175 ezer dollárral vaskosabb egzisztenciára volt szüksége, hogy annyira vonzónak tűnjön, mint egy 180-as.

A 163 centiméter magas David Ko a Vice magazinnak mesélte el, mennyire nehéz volt neki a randizás a testalkata miatt. Biológiát tanult az egyetemen, amúgy kabrió sportkocsival járt és kondizott is, viszont a lányoknál alig volt esélye. Volt, hogy valaki rábólintott a találkára, és csak később koptatta le, máskor viszont már rögtön az elején elutasították. Általában nem mondták a szemébe az okot, csak közös ismerősön keresztül jutott vissza hozzá. Olykor még saját barátai is azt mondták neki, megnyerőbb lenne, ha legalább 10-15 centivel magasabb lenne. Közben 175 centis szobatársa sokkal sikeresebb volt a nőknél.

A 26 éves Juan Cailong szintén közelebb van a 160-hoz, mint a 170-hez, és neki sem pozitívak a tapasztalatai. Randipartnere arra panaszkodott, hogy nem viselhet magas sarkút mellette, és bár Juan személyisége tetszett neki, a magasságát problémásnak tartotta. Erre a férfi azzal a meglehetősen merész és nem annyira elegáns mondattal vágott vissza, hogy barátnője fogyhatna egy kicsit, attól vonzóbb lenne. A lány azt felelte, az nem olyan könnyű, Juan pedig biztosította arról, hogy a magasságán változtatni sem az.

Azt már a másik oldalról Louiegin Nillas árulta el, hogy egyszer randizott egy nála kicsivel alacsonyabb sráccal, és a különbség önmagában nem zavarta volna, de a beszélgetéseik gyakran futottak ki oda, hogy a férfi szóba hozta a magasságot, érezhető volt a magabiztosság hiánya, mindig kompenzálni akart valahogy. Összesen három találkozás után Louiegin inkább kihátrált.

Összességében tehát úgy tűnik ezekből és más esetekből, hogy a társadalomnak van egyfajta elvárása, hogy a férfi legyen magasabb, és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy nagyobb eséllyel hódíthatnak meg olyan nőket, akik valamelyest alacsonyabbak náluk. Ám sokszor jobban számít a magabiztosság, és az erények kidomborítása, a gyengeségekre összpontosítás helyett. Ha valakinek mégis a magasság a lényeg, el kell engedni, és megkeresni azt, aki elfogad, ahogy vagyunk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A sztárvilágban sem ritka, hogy a férfi alacsonyabb, mutatunk is néhány ilyen – aktuális vagy korábbi – párt:

Galéria / 14 kép

Sztárpárok, ahol a férfi alacsonyabb

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!