Ennyire nehéz a randizás egy alacsonyabb férfinak – és mi van a sztárokkal?

Magas nő és alacsony férfi csókolózik
Forrás: Joel Carillet / Getty Images

Tech

Most érdemes napelemet felszerelni, mutatjuk a részleteket

Promóció

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Promóció

Otthon nélkül nincs pszichés egészség – mit árul el rólunk a hely, ahol élünk?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Hogy a méret nem számít? Dehogynem, és nemcsak úgy, ahogy gondolnád. A cikk végén mutatunk néhány sztárpárt is, ahol a férfi alacsonyabb.

Aki járt már valaha randioldalon, biztosan találkozott olyan hölgyekkel, akik az amúgy nem túl beszédes profiljukon bizonyos alapvető elvárásokat támasztottak. Olyan ez kicsit, mint az álláshirdetések: az elvárások rovat jó sok tételt sorakoztat fel, de a kínálati résznél maximum néhány semmitmondó bullshit köszön vissza. Na, a lényeg, hogy a társkeresőkön elég gyakori kritérium egy bizonyos magasság elérése. Hogy az éppen 180 vagy 185 centi, esetleg több, ízlés dolga.

Nyilván mindenkinek megvan a joga, hogy olyasvalakit keressen, aki többé-kevésbé megfelel az általa elképzelt eszményképben, meg az is érthető, ha szívesen felvenne néha egy magas sarkút az embere mellett. De nem árt figyelembe venni, hogy Magyarországon például a férfiak átlagmagassága 177 centi körül alakul, és Európa többi részén sem jelentősen több. Amerikában volt korábban egy kutatás, amely arra jutott, hogy egy 170 körüli hódítónak úgy 175 ezer dollárral vaskosabb egzisztenciára volt szüksége, hogy annyira vonzónak tűnjön, mint egy 180-as.

A 163 centiméter magas David Ko a Vice magazinnak mesélte el, mennyire nehéz volt neki a randizás a testalkata miatt. Biológiát tanult az egyetemen, amúgy kabrió sportkocsival járt és kondizott is, viszont a lányoknál alig volt esélye. Volt, hogy valaki rábólintott a találkára, és csak később koptatta le, máskor viszont már rögtön az elején elutasították. Általában nem mondták a szemébe az okot, csak közös ismerősön keresztül jutott vissza hozzá. Olykor még saját barátai is azt mondták neki, megnyerőbb lenne, ha legalább 10-15 centivel magasabb lenne. Közben 175 centis szobatársa sokkal sikeresebb volt a nőknél.

A 26 éves Juan Cailong szintén közelebb van a 160-hoz, mint a 170-hez, és neki sem pozitívak a tapasztalatai. Randipartnere arra panaszkodott, hogy nem viselhet magas sarkút mellette, és bár Juan személyisége tetszett neki, a magasságát problémásnak tartotta. Erre a férfi azzal a meglehetősen merész és nem annyira elegáns mondattal vágott vissza, hogy barátnője fogyhatna egy kicsit, attól vonzóbb lenne. A lány azt felelte, az nem olyan könnyű, Juan pedig biztosította arról, hogy a magasságán változtatni sem az.

Azt már a másik oldalról Louiegin Nillas árulta el, hogy egyszer randizott egy nála kicsivel alacsonyabb sráccal, és a különbség önmagában nem zavarta volna, de a beszélgetéseik gyakran futottak ki oda, hogy a férfi szóba hozta a magasságot, érezhető volt a magabiztosság hiánya, mindig kompenzálni akart valahogy. Összesen három találkozás után Louiegin inkább kihátrált.

Összességében tehát úgy tűnik ezekből és más esetekből, hogy a társadalomnak van egyfajta elvárása, hogy a férfi legyen magasabb, és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy nagyobb eséllyel hódíthatnak meg olyan nőket, akik valamelyest alacsonyabbak náluk. Ám sokszor jobban számít a magabiztosság, és az erények kidomborítása, a gyengeségekre összpontosítás helyett. Ha valakinek mégis a magasság a lényeg, el kell engedni, és megkeresni azt, aki elfogad, ahogy vagyunk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A sztárvilágban sem ritka, hogy a férfi alacsonyabb, mutatunk is néhány ilyen – aktuális vagy korábbi – párt:

Galéria / 14 kép

Sztárpárok, ahol a férfi alacsonyabb

Megnézem a galériát

Videók

Tech

Most érdemes napelemet felszerelni, mutatjuk a részleteket

Promóció

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Promóció

Otthon nélkül nincs pszichés egészség – mit árul el rólunk a hely, ahol élünk?

Kép
Jármű

Ezek most a legolcsóbb új autók – 15 tipp 6,5 millió alatt

Akár 5-6 millió forint között is lehet autót venni, de ennyiből jellemzően kiskocsikat kapunk, puritán felszereltséggel.

Kép
Szórakozás

Így tanítanak be egy Oscar-jelölt kutyát

Na jó, igazából nem a kutya, hanem a film kapta a jelölést, de elképesztően kemény munkát végzett Messi és kiképzője.

Kép
Tech

Újabb komoly fotómobillal erősít a Xiaomi

A Xiaomi 14 Ultra Kínában már kapható, egycolos érzékelővel és markolattal rúgja be az ajtót.

Kép
Életmód

Gondjaid vannak a vizeléssel? Lehet, hogy az étrended a hibás

Sokan kapásból a prosztatájukat kezdenék okolni, pedig lehet, hogy egy kis szemléletváltással is lehetne változtatni.

Kép
Stílus

Nagyon sárga, nagyon vagány – a Porsche kosarascipői

A Puma és a Porsche együttműködését a Charlotte Hornets irányítója, LaMelo Ball neve fémjelzi.

Kép
Szórakozás

Emberkísérlet: doppinggal tömi magát a korábbi világbajnok

Az Enhanced Games sportolói szabadon használhatnak bármilyen szert, James Magnussen így megy rá a gyorsúszás rekordjára.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!