„Amióta Hublot-m van, a Rolexem már nem is hordom”

Classic Fusion
Forrás: Hublot

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Hublot (ejtsd übló, vagy ubló) az óraipar egyik csodája. A Carlo Crocco által indított márka eleinte a túlárazottságot és a fellengzősséget szimbolizálta, okkal, hiszen ez volt a márka célja. A budapesti Hublot Boutique-ban tekintettük meg a márka újdonságait.

Arany óra, gumiszíjon, tömeggyártott szerkezet. Túl nagy óraipari teljesítmény nem, sokkal inkább üzleti volt benne. Aztán 2004-ben Jean Claude Biver és kedvenc embere, Ricardo Guadalupe átvette a céget, a mottójuk „Art of Fusion” lett és néhány év alatt megreformálták a márkát és kialakítottak egy új szegmenst.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Ne maradj le Ricardo Guadalupe-val készült interjúnkról!

2004-től datálhatjuk a modern kori Hublot-t. Első modelljükre nem kellett sokat várni, ez a Big Bang, ami mai napig jelentős része a kollekciónak. 2011 körül megjelent az első saját szerkezetük, az akkor forradalmi, de ma is modernnek számító Unico. És mindeközben különlegesebbnél különlegesebb anyagokkal kezdtek kísérletezni. Ilyen például a Magic Gold, ami egy karcolhatatlan 18 karátos arany ötvözet, vagy a karbon, a kerámia és a zafír. Olyan anyagok, amikből ilyen mennyiségben és professzionális megmunkálással nem készít más gyártó óratokot.

Ennek a kiválóságnak ékes példáit mutatta be törzsközönségének az Hublot budapesti butikja március 16-án, amikor az idei újdonságok egy részét láthattuk, még a nagy nemzetközi óraexpó, a genfi Watches and Wonders előtt.

Classic Fusion
forrás: Hublot
Classic Fusion titánból

Az Hublot belépőmodellje, a Classic Fusion a gyökerekig visszanyúló módosítást kapott. A kedzetekkor, még MDM Geneve – Hublot néven futott karórán csak márkajelzés és logó kapott helyet a számlapon, órajelölő indexek nem. A Classic Fusion ennek a modellnek a formavilágát vitte tovább az évek során némi módosítással, most viszont visszatért az üres számlap, pontosabban az indexek nélküli változat. Három méretben elérhető, valamint, titán, arany és fekete kerámia is a választható anyagok között van. Igazán letisztult, klasszikus darab, változattól függően akár 10.000 euró alatt is elérhető női és férfi méretben egyaránt.

Spirit of Big Bang
forrás: Hublot
Spirit of Big Bang

A Spirit of Big Bang széria mindenképpen érdekes, némiképp kilóg az Hublot megszokott soraiból, mivel a klasszikus hajóablak (Hublot jelentése értelmezéstől függően lőrés, hajóablak) formát elengedték és az aktuális „gazdag ember órája” Richard Mille irányt vették fel a hordó formájú tokkal. Egyrészt rendkívül jól áll a Big Bang kollekciónak ez a forma, másrészt a 110.000 eurós karbontokos és a 215.000 eurós lila zafírtokos is egészen különleges látványt nyújt, a tourbillonos szerkezet már csak hab a tortán. Szinte az összes fogaskereket megcsodálhatjuk a nyitott számlapon és hátlapon keresztül.

Big Bang Tourbillon Yellow Neon SAXEM
forrás: Hublot
Agyeldobás: zafírtokos, tourbillon-os Unico

A délután fénypontja mégis a sárga színű, SAXEM nevű ötvözetből készült – egyszerűbben megfogalmazva zafírtokos – modell, leánykori nevén Big Bang Tourbillon Yellow Neon SAXEM 44mm. A SAXEM jelentése Sapphire Aluminium oXide and rare Earth Mineral, tehát zafír, alumínium oxid és ritkaföldfémek ötvözete. A számlap felől láthatjuk a mikrorotort, ami mozgásunk hatására termeli az energiát a szerkezet számára, valamint a tourbillont, ami az energia kiszabadulását szabályozza. A tourbillon egy tradicionális gátszerkezet fajta, amit napjainkban inkább a komplikáltsága és szépsége, mint hasznossága tartja színen, mégis elképesztő felárat el lehet kérni érte. Főleg, amikor zafírtokba kerül. A neonsárga zafírtok egy 100.000 euró körüli extra, ez a modell karbon és kerámia tokkal is elérhető, 105.000 euróért. Így, sárga zafírként 220.000. A yachtra, hétvégékre, ugrálni a tatról egész jó... lehetne, ha nem csak 3 bar lenne a vízállósága, ami így a pancsolást kizárja, de az esti partin még folyhat rajta a pezsgő.

Kerámiatokos Big Bang Unico a rinocéroszokért
forrás: Hublot
Kerámiatokos Big Bang Unico a rinocéroszokért

És ha hedonista éjszakán után másnap hasogat a lelkiismeret, felvehetjük a SORAI rinocéroszmentő alapítvánnyal együttműködésben készült orrszarvú betétes, rinocérosszürke, kerámiatokos Big Bang-et. Itt nincs ritka különlegesség, a kerámiatok az Hublot-nál már-már természetes, az Unico a saját fejlesztésű kronográf werkjük, az orrszarvú és a mintás szíj pedig az emlegetett lelkiismereté, csupán 25.200 euróért (a SORAI alapítvány extrája így 2.200 euró, 23.000-ért már találni kerámiatokos Big Bang Unicot).

A rendezvény egyébként meglepően visszafogott volt, elsősorban törzsvásárlók számára, némi pezsgővel, sushival és desszerttel fojthattuk le a sokkot, amit zafír, a gyémántok drágakövek okoztak. A címben szereplő idézet is az egyik meghívott vendég szájából hangzott el.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!