Sugárzás miatt vonják ki az iPhone 12-t a forgalomból a franciák

iPhone 12
Forrás: Apple

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A vizsgálatok szerint az iPhone 12-esek által kibocsátott elektromágneses sugárzás túllépi az európai határértéket, ezért ideiglenesen leveszik a polcokról.

Túl nagy elektromágneses sugárzást bocsátanak ki az iPhone 12-esek, ezért Franciaországban felszólították az Apple-t, hogy függesszék fel a 2020-ban bemutatott okostelefon forgalmazását. A határérték túllépésére a rádiófrekvenciákat felügyelő ügynökség, az ANFR vizsgálata nyomán derült fény, és azt is elmondták, hogy nem kifejezetten jelentős annak mértéke, úgy tízszer kevesebb, mint ami már egészségügyi kockázatot jelentene.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Pont a napokban mutatták be az iPhone 15:

Olvasd el ezt is!

Az Európai Unióban azért állapítottak meg küszöbértékeket a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses sugárzásra, mert egyes kutatások összefüggésbe hozzák a kitettséget a rák kialakulásával. Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO honlapja szerint ugyanakkor erre és más egészségügyi hatásokra jelenleg nincs bizonyíték.

Mindenesetre a franciák nem viccelnek, arra utasították az Apple-t, hogy ideiglenesen állítsák le az iPhone 12 árusítását, és küszöböljék ki a problémát. Nemcsak a boltok polcain pihenő készülékekről van szó, az is szerepel a digitális gazdaságért felelős minisztérium rendelkezésében, hogy a már használatban lévő telefonokra adjanak ki szoftverfrissítést. Amennyiben pedig ilyen módon nem lehet megoldani a helyzetet, hívják vissza az összes, már eladott iPhone 12-t.

A hatóságok folyamatosan ellenőrzik, hogy valóban eleget tesz-e a gyártó a felszólításnak, vagyis vizsgálni fogják, tényleg eltűnnek-e az üzletekből és webshopokból az érintett mobilok. Az Apple-nek két hete van, hogy megtegye a szükséges lépéseket, máskülönben a minisztérium rendeli el a modellt érintő teljes körű visszahívást.

Az amerikai gyártó egyébként már reagált is a hírekre. Állításuk szerint több olyan saját, valamint független harmadik féltől származó laboratóriumi vizsgálati eredményt bocsátottak rendelkezésre, amelyek bizonyítják, mind az európai, mind a globális szabványoknak, határértékeknek tökéletesen megfelelnek a termékeik. Vitatják tehát az ANFR álláspontját, de készek továbbra is együttműködni az ügynökséggel, hogy bebizonyítsák igazukat.

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!