Tíz burundi kézilabdázó tűnt el az ifjúsági vébéről

Kézilabdák a földön
Forrás: Marco Wolf / picture alliance / Getty Images

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A csoportutolsó afrikai válogatott a helyosztókra már ki sem tudott állni.

Vasárnap ért véget az U19-es férfi kézilabda-világbajnokság Horvátországban. A döntőben a spanyolok öt góllal verték a dánokat, a házigazdák lettek a bronzérmesek, a mieink pedig a 11. helyen zártak. A minden korosztályt figyelembe véve első vébészereplését teljesítő Burundi a 29-32. helyért folyó helyosztókon lett volna érdekelt, miután csoportjukban nagyon kikaptak a Feröer-szigetektől (21-53), a svédektől (16-62), valamint Irántól (24-46) is, így mínusz 100-as gólkülönbséggel, pont nélkül végeztek az utolsó helyen. Utolsó két meccsüket azonban nem játszották le: a vezetők kénytelenek voltak visszaléptetni a csapatot, mivel annak tíz tagja eltűnt.

A mérkőzéseket múlt csütörtökön és pénteken rendezték volna, ám az azt megelőző vasárnap este már nyoma veszett a fiatal sportolóknak. A torna ideje alatt otthonukként szolgáló rijekai diákszállóról ismeretlen helyre távoztak. Már a rendőrség is keresi őket, és bár mindannyiuknál volt mobiltelefon, eddig nem sikerült hollétükről semmilyen információt szerezni. A szövetség elnöke, Dauphine Nicobamia is segítséget kér mindenkitől, hogy ha látja a fiúkat, mindenképpen jelezze.

Jelenleg semmit nem lehet tudni arról, pontosan miért és hova mehettek. Fennáll viszont a gyanú, hogy a schengeni határokat kihasználva valamelyik európai országban folyamodnának politikai menedékjogért. Mivel burundi egyik hivatalos nyelve a francia, és jelentős a francia ajkú közösség, az sem zárható ki, hogy Franciaországot veszik célba.

Noha egyelőre még csak feltételezés, hogy Európában szeretnének letelepedni a fiatalok, de a sport világában nem lenne példa nélküli, ha tényleg emiatt léptek le. Nemrég például kubai futballisták, sőt csapatorvosuk is otthagyta a válogatottat, hogy az Egyesült Államokban kezdjen új életet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Erről itt írtunk:

És hogy ne menjünk túl messzire, az Aranycsapat több tagja, köztük Puskás Ferenc, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán is kihasználta a Honvéd dél-amerikai túráját, hogy elhagyják Magyarországot.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!