Folytatást kap Tim Burton Batman-története – egy csavarral
A zseniális rendező 1989-es produkciójával megreformálta a szuperhősfilmek műfaját, ez a stílus most nem a vásznon élhetne tovább.
Kezdjük a lényeggel: végre magyarul is megjelent Julia Child legendás szakácskönyve, A francia konyha művészete. 768 oldal, 1186 gramm, több mint félezer recept, száz ábra – nemcsak megírni volt óriási munka, de magyar nyelvre lefordítani is, így kifejezetten örülök, hogy az évekig tartó várakozás után végre valaki felvállalta a hazai kiadást.
Nem meghalni jó dolog. Gyomorfájósan fetrengeni sem túl kellemes tevékenység, így nem csoda, hogy az emberekben történelmi szinten kialakult egyfajta távolságtartás a gombákkal kapcsolatban. Vagyunk azonban néhányan, akiknek az életösztönét felülírja egy másik súlyos, belénk kódolt genetikai örökség, a gyűjtögető életmód. Képesek vagyunk izgatottan lamentálni: vajon megehetem?
Ahhoz, hogy valahogy elbotorkáljunk a jelenben, tényleg illene ismerni a múltat. Sajnos ez Magyarországon nem is olyan egyszerű, hiszen mifelénk úgy kenik el rutinból a történelmet, mint valami olvadófélben levő vajat. Arra, hogy milyen volt a valós alak, az eredeti állapot, nagyon kevesen emlékeznek – éppen ezért elképzelhetetlenül fontos az a munka, amit Tabajdi Gábor végzett legújabb könyve kapcsán.