Amikor a csodalámpa nem mese: milliókat nyert egy pár

Csodalámpa a homokban
Forrás: Karina Mannott / Pixabay

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy kincskereső játékba szálltak be, amelynek végén rá is találtak a hatalmas nyereménnyel járó lámpásra.

Aladdin és a csodalámpa meséjét szinte mindenki ismeri, azonban azt is jól tudjuk, hogy a valóságban a régi lámpásokból nem bújik elő a Dzsinn, hiába dörzsöljük, és nem ajándékoz meg minket három kívánsággal. Ha a szellem ugyan nem is igazi, hatalmas szerencse még járhat efféle lámpásokkal, erről pedig egy új-mexikói pár tudna mesélni. Ron Novak és Michelle Bush egy kincskereső játékhoz csatlakozott, amelynek lényege, hogy a kincsvadászok egy bizonyos előfizetési díj - jelen esetben évi 90 dollár - ellenében kapnak támpontokat, de a kincs nyomára már maguknak kell rábukkanniuk.

A megadott nyomokat követve háromszor utaztak Albuquerque-ből Dallasba, az utolsó alkalommal pedig úgy döntöttek, még egy napot maradnak a tervezetten felül, mert azt érezték, már nagyon közel járnak a megoldáshoz. Végül a Seinfeld című szitkom segített nekik, noha azt nem árulták el, pontosan mi volt a végső információ, ami odavezette őket a titkos rejtekhelyhez. Egy lámpást találtak meg, majd választhattak, hogy az azonnali egymillió dolláros nyereményt viszik haza, vagy inkább 1,2 millió dollár értékben kívánnak hármat.

A pár az utóbbi mellett döntött. Első kívánságukkal a Hare Krisna Food for Life Groupot támogatták – azért akartak mindenképpen jótékonykodni, mert ez a szervezet segített Novaknak azokban az időkben, amikor hajléktalanná vált. Második kívánságuk a Grantsben lévő Southwest Motel volt, aminek a felújítását tervezik, a harmadik pedig egy Mercedes Sprinter kisbusz, hogy négy kutyájuk nagyobb kényelemben utazhasson velük a hasonló kincsvadász túrákra.

Annyira rápörögtek ezekre a játékokra, hogy már azt tervezik, ők maguk is létrehoznak egy hasonlót, de nem ilyen nagyszabású keresgélésre gondolnak, hanem egyszerűbb, egy hétvége vagy egy hét alatt megoldható feladványokra.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!