Csodás vidéki birtok is jár Freddy Mercury koi pontyaihoz

Freddy Mercury ponttyal
Forrás: Savills

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Blueys Farmhouse hatalmas telken fekszik, maga a lakótér is közel 600 négyzetméter.

Nyilván ízlés kérdése, hogy valaki a nagyvárosi pezsgést vagy a falusi nyugalmat kedveli jobban, de az nem vitás, hogy az angol vidéknek egészen sajátos, magával ragadó hangulata van. A legjobb persze, ha csak annyira vagyunk a világ végén, hogy a csöndet már élvezhetjük, de közben nem is érezzük magunkat elszigetelve mindentől. Pont ezt tudja a Marlow-tól tízpercnyi autóútra fekvő Blueys Farmhouse, amelyet most a Savills kínál eladásra.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Egy igen méretes, mintegy 47 hektáros telken található az épületegyüttes, amely önmagában is 572 négyzetméternyi lakóteret kínál. A főépület hét, a kisebbik két hálószobát biztosít, de van természetesen igényes konyha, tágas étkezővel, valamint hatalmas, világos nappali is. Az anyaghasználat és a lakberendezés stílusa abszolút jól adja vissza ezt a vidéki-brit tanyasi világot. De hogy azért a luxus is érezhető legyen, odakint – a csodálatosan gondozott udvaron – medence és saját teniszpálya is helyet kapott.

Az óriási területen saját tóban is gyönyörködhetünk, ráadásul nem is üresen: koi pontyok úszkálnak benne, egészen pontosan azok a halak, amelyek egykor Freddie Mercury büszkeségei voltak, később pedig a Bluey Farmhouse egy korábbi tulajdonosa vette meg azokat. A Queen néhai frontembere 15 egyeddel kezdett bele ebbe a hobbiba, majd 89-re dagadt a kollekció. Freddie halála után, amikor a halastó karbantartása miatt elszállították a koikat, öt hal elpusztult emberi mulasztás miatt.

Nyilván ezeknek a halaknak is elképesztő értékük van, hiszen a valaha eladott legdrágább koi pontyért 600 millió forintnyi összeget fizettek ki egy árverésen Japánban. Azonban a Blueys Farmhouse minden bizonnyal nélkülük sem lenne olcsó: 9,5 millió angol fontért, átszámolva 4 milliárd forintért keresnek neki új gazdát.

Nézd meg a képeket is galériánkban!

Galéria / 8 kép

Blueys Farmhouse

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szórakozás

Tókerülés másképp

Alapvetően kétféle balatoni tókerülő létezik: az egyik a teljesítményre hajt, számolja a letekert kilométereket, míg a másik lelassulni, feltöltődni érkezik a tóhoz, akár egy teljes nyaralást a bringázás köré szervez csobbanással, gasztroélményekkel, kitérőkkel, kulturális programokkal. Utóbbiaknak, a slow-életérzés és a hedonizmus követőinek szól ötrészes cikksorozatunk, amelynek első fejezetében a Balatonakarattyától Csopakig tartó szakasz kimaxolásához adunk tippeket.

Kép
Szórakozás

Egy német pár Olaszországba költözött, hogy pizzériát nyisson

Mintha az olaszok mennének Németországba sört főzni.

Kép
Szórakozás

Ez a férfi évi 700 milliót költ, hogy elkerülje az öregedést

Bryan Johnson egy különc techmilliárdos, aki a szokatlan módszerektől sem riad vissza, ha a fiatalságról van szó.

Kép
Jármű

Ez a Bentley ott volt az első Le Mans-i 24 óráson

Idén éppen százéves a leghíresebb hosszú távú autóverseny, és most előkerült egy versenygép az első, 1923-as kiírásról.

Kép
Szórakozás

Kiderült, kit szeretnek jobban a szúnyogok

A kellemetlen csípésekből nem mindenkinek jut azonos arányban, van, akit vonzónak, mást kevésbé érdekesnek találnak a rovarok.

Kép
Szórakozás

Újra Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Tavaly a Louis Vuitton vezérigazgatója, Bernard Arnault lenyomta, most visszaelőzött a Tesla atyja.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!