Menő vagy nem menő: a 400 milliós pulcsi

Diana az 1983-as pólómeccsen
Forrás: Princess Diana Archive / Getty Images

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Diána hercegné először egy pólómeccsen viselte, még a mostani III. Károly király jegyeseként. Az árverésen elszabadult miatta a licitháború.

Az 1997-ben tragikus balesetben elhunyt Diana Spencernek volt néhány igazán emlékezetes viselete. Elég, ha csak arra a menyasszonyi ruhára gondolunk, amelyet 1981-ben öltött fel, akkor, amikor hozzáment a mostani III. Károly királyhoz, vagy arra a fekete bársonyruhára, amiben néhány nappal azután fotózták le, hogy Károly a televízió nyilvánossága előtt beszélt félrelépéséről 1994-ben. Talán ezeknél is jellegzetesebb az a fekete bárányos pulóver, amelyben először 1981-ben, egy pólómeccsen mutatkozott.

A gyapjúpulcsi 1979-ben készült, a kifejezetten kötöttárukkal foglalkozók divattervezők, Sally Muir és Joanna Osborne márkája, a Warm & Wonderful jegyzi. Piros alapon sorokba rendezett fehér bárányok láthatók rajta – egyik sorban jobbra, a másikban balra néznek. Van viszont köztük egyetlen fekete a ruhadarab elején, a mellkasi résznél. Egy kisebb hiba miatt nem sokkal később a Buckingham-palota visszaküldte a pulóvert, kötöttek helyette másikat, 1983-ban már a cseredarab volt Diana hercegnén egy másik pólómérkőzésen (ez szerepel a borítóképen). Az eredeti idén került elő a készítők padlásáról. Egyes feltételezések szerint a felső utalás volt Diana királyi családban betöltött szerepére, ezek a hangok vele azonosítják a fekete bárányt. Szakértők ellenben azt állítják, semmit nem akart üzenni vele.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Diana pulóvere
forrás: Sotheby's
Egy fekete bárány a sok fehér közt.

Amikor a Sotheby’s aukciósház meghirdette a Fashion Icon árverést, úgy tippelték, ezért a tételért – vagyis az első, 1981-ben fotózott darabért – 50-80 ezer dollárt kaphatnak. Végül azonban valóságos licitháború szabadult el, a negyvennegyedik ajánlattétel bizonyult győztesnek, valaki messze túlszárnyalva a várakozásokat 1,143 millió dollárt fizetett ki a pulcsiért, azaz átszámolva több mint 410 millió forintot. Ezzel nemcsak Diana elárverezett ruhadarabjai közül lett minden idők legdrágábbja, hanem a pulóverek mezőnyében is rekordot döntött, megelőzve Kurt Cobain kardigánját.

Ha valakinek megtetszett a pulóver, de lemaradt róla, vagy úgyse lett volna rá pénze, a Warm & Wonderful oldalán női és uniszex kivitelben is megtalálja, sokkal olcsóbban, úgy 120 ezer forintért. Bár ez már nem gyapjú, hanem pamut.

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Jármű

10 híresség, akik teljesen hétköznapi autókat használnak

Nem minden sztár igényli a luxusautókat, van, aki beéri egy teljesen átlagossal is.

Kép
Életmód

Így hat az egészségedre az olvasás - már pár oldal is sokat segít

Köztudott, hogy az olvasásnak vannak pozitív hatásai fizikai és lelki téren is, ehhez pedig kutatások alapján nem kell mást tenni, mint napi fél órát a könyveknek áldozni az időnkből.

Kép
Tech

3D-nyomtatott ujjakat kapott a férfi, aki még gyerekként szenvedett balesetet

A negyvenéves Mo Ali az Open Bionics segítségének köszönhetően képes újra használni a kezét.

Kép
Tech

Milyen szaga van a világűrnek?

Természetesen elég nehéz helyzetben lennénk lehúzott szkafanderrel a világűrben, azonban így is van pár lehetőségünk arra, hogy megállapítsuk, milyen szaga is lehet a kozmosznak.

Kép
Szórakozás

Bűnösnek vallotta magát a színarany vécét ellopó férfi

A Blenheim kastélyból vitték el Maurizio Cattelan szobrát, de az akcióval egyéb károkat is okoztak.

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!