104 éves nő lett a világ legidősebb ejtőernyőse

Képkivágás a FOX 32 videójából az ugrásról
Forrás: FOX 32

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Elég későn szeretett bele az ejtőernyőzésbe Dorothy Hoffner, már száz volt, amikor először ugrott. A másodikkal rekordot döntött.

Az extrém sportokat valamiért hajlamosak vagyunk a fiatalabb korosztályhoz kötni, hiszen például a hegymászáshoz, vadvízi evezéshez elég komoly fizikai felkészültségre van szükség. Pedig sokaknak pont akkor nyílik ki a világ, amikor már nyugdíjba mentek, és több idejük van saját magukra. A chicagói Dorothy Hoffner nem egy régi szenvedélyét őrizte meg idős korára: százévesen ugrott először ejtőernyővel.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Bár beleszeretett az ejtőernyőzésbe, mégsem lett belőle rendszeres ugró, viszont most, hogy már a 104-et is betöltötte, úgy döntött, szeretne Guinness-rekordot dönteni. A mostani alkalomnak sem egyedül, hanem a tapasztalt tandemugró Derek Baxterrel együtt futott neki, és népes közönség buzdítása mellett sikeresen ért földet Ottawában. Ezzel ő lett minden idők legidősebb ejtőernyőse, bár még a Guinness-bizottságnak hitelesítenie kell eredményét. Amennyiben ez megtörténik, a svéd Rut Linnéa Ingegärd Larsson csúcsát adja át a múltnak, ő tavaly tavasszal 103 évesen ejtőernyőzött.

A helyi riporterek kérdésére Hoffner elmondta, csodálatos volt leérkezni, de a levegőben töltött időt is élvezte. Arra a kérdésre, hogy mit tervez ezek utána, csak annyit felelt, soha nem tudhatjuk, és hogy a kor csak egy szám. De mindenképpen fontolgatja a harmadik ugrását, és hőlégballonnal is utazna, mert tetszik neki, ám még sohasem volt alkalma kipróbálni.

Hozzá képest kimondottan fiatalnak számít Kim Emmons Knor, aki teljesen más utat járt be az ejtőernyőzéssel kapcsolatban. Hatéves volt, amikor a II. világháborúból hazatérő, ott a haditengerészet légierőjénél szolgált nagybátyja először mutatott neki ernyőt, majd vele és édesapjával is sokat repült, közben pedig csak az lebegett előtte, hogy egyszer az ugrást is szeretné megtapasztalni. Húszévesen, szülei aláírását meghamisítva – mivel a korhatár akkor 21 év volt – kóstolt bele először, később nemzetközi versenyeken is részt vett, férjét is így ismerte meg. Ma, 84 évesen 600 ugrásnál tart, és a következő három évben igen sűrű lesz a programja, 2026-ra el akarja érni ugyanis az 1000-et.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!