Eladó egy hitelesített Eleanor replika

Eladó egy hitelesített Eleanor replika
Forrás: Mecums Auctions

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Tolvajtempó egy pocsék film, de a hétliteres V8-as a pokolban is egy hétliteres V8-as marad.

Kevéssé ismert tény, hogy a Nicolas Cage és Angelina Jolie főszereplésével készült Tolvajtempó - Gone In 60 Seconds - egy remake, mégpedig az azonos című 1974-es filmé, melynek a jogait 1995-ben vásárolta meg Jerry Bruckheimer az eredeti rendező özvegyétől. Már az 1974-es filmben is kiemelt szerepet kapott egy Eleanor nevű Mustang, amely akkor még egy 1971-es példány volt, melyre a 1973-as változat hűtőrácsát eszkábálták - és igazából két autó volt: egy az akciójelenetekben szerepelt, egy pedig a szép vágóképeken. A kaszkadőrautót egyébként a forgatások után tisztázatlan körülmények között összetörték.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép
forrás: Mecums Auctions

A 2000-ben bemutatott remake bár filmnek borzasztó, nagyobb karriert futott be az ősváltozatnál. Ebben is szerepelt egy Eleanor, amely már egy 1967-es Shelby GT500 volt. Mivel túl drága lett volna egy eredetit használni a forgatásokhoz, forrásoktól függően 11 vagy 12 darab replikát építettek a filmhez, de azokból csak három volt teljesen működőképes - plusz az az egy darab, amelyet egyáltalán nem használtak a forgatáson, mert a Jerry Bruckheimer személyes gyűjteményébe került.

A filmes autók közül végül állítólag hét élte túl a munkát, és került vissza ilyen-olyan állapotban az autókat építő Cinema Vehicle Services-hez. Ebből hármat már eladtak, az egyiket 2013-ban, egymilliárd dollárért árverezték el.

A film megjelenése után az Eleanor nevet levédették, és a csak korlátozott számban jelenhettek meg hitelesített replikák, melyeket az eredeti változat rendezőjének özvegye írt alá. Egy ilyen, hiteles replika megy majd a Mecum Las Vegas-i aukciójára, mely egy normál, 1967-es Ford Mustang Fastback-ként látta meg a napvilágot, majd csupaszították fémig, és építették újra.

Az újjáépítés egyik fontos eleme, hogy egy 429 köbhüvelykes, azaz hétliteres V8-as került bele, amelyet a Waynes Engines épített át. Az átépítés alu hengerfejeket, elektronikus befecskendezést, új szívósort, írható elektronikát és nitrót jelent - ez utóbbit a váltókar tetején lévő gombbal lehet aktiválni. A motorhoz egy négygangos kézi váltó tartozik.

Az Eleanor stílusú kerekek, a négy tárcsafék, a modern futómű, klíma, modern biztonsági övek és a jellegzetes bodykit is a műsor részei, ahogyan az oldalra kivezetett kipufogók is. Az autóhoz adják a hivatalos papírokat, melyek igazolják, hogy egy hitelesített Eleanorról van szó.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Kép
Stílus

A hírességek jó ideje nem tudják megunni! 2024 nyarán érdemes beszerezned egy ilyen nadrágot

Ez a korábban elhanyagolt darab manapság az egyik legfelkapottabb trend a férfi ruhák terén.

Kép
Jármű

Kanárisárgában a legmenőbb a jubileumi Audi RS4

Az Audi immár harminc esztendeje hegyezi a családi kombikat, az RS4 pedig éppen huszonöt éves. Most jól megünneplik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!