Szennyvízből készül az amerikai cég söre

Söröző emberek
Forrás: Epic Cleantec

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Fifteen Fifty luxus-felhőkarcoló szennyvizét hasznosítják újra, állítólag teljes biztonsággal fogyasztható az Epic OneWater Brew.

Sört sokféle alapanyagból főznek, és még többféle dolgoz használnak fel ízesítésre. Ma már a citromos vagy málnás változatok teljesen természetesek, de tökössel, csilissel, kivissel is lehet találkozni. A sörfőző mesterek többsége a kristálytiszta vizet is alapvető hozzávalónak tartja, aminek a minősége nem tűr el semmiféle kompromisszumot. Erre itt az Epic Cleantec söre, amit konkrétan szennyvízből állítanak elő.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Kíváncsi vagy, melyik a világ legdrágább söre? Itt megírtuk:

A vizet a San Fraciscó-i Fifteen Fifty felhőkarcolóból gyűjtik össze, a cég saját, igen hatékonynak mondott víztisztító rendszerével szerelte fel az épületet. Azt mondják, az összes szennyvíz hozzávetőleg 95 százalékát újra tudják hasznosítani, annak el sem kell hagynia az ingatlant – mindegy (illetve majdnem mindegy), hogy a mosdókagylókból, zuhanyzókból, fürdőkádakból és mosógépekből származó szürkevízről vagy a vécékből kifolyó mennyiségről van szó.

A folyamat első lépése a biológiai kezelés, majd mikroszűrés, végül ultraibolya fertőtlenítés és klórozás következik. Az így megtisztított vizet persze nem ivóvízként, hanem vécé- és piszoáröblítéshez, öntözéshez, mosáshoz használják fel, naponta bő 28 ezer liter vizet tesznek újrafelhasználhatóvá. A szennyvíz hőjét a használati meleg víz előmelegítésére tudják fordítani.

Epic OneWater Brew
forrás: Epic Cleantec
Korsóban aranylik az Epic OneWater Brew

Az Epic Cleantec sörprojektje tavaly kezdődött, és első körben hétezer doboznyi italt állítottak elő – ez esetben a vécéket kizárták a folyamatból, és csak a szürkevizet használták fel egy helyi főzdével együttműködésben. Úgynevezett kölsch típusú sör lett a végeredmény, ami egy német eredetű, aranyszínű, illatos, gyümölcsös-malátás aromájú sörfajta. Hivatalosan amúgy csak a Kölnben és közvetlen vonzáskörzetében található 24 főzdében készül kölsch. Az Epic OneWater Brew kereskedelmi forgalomban nem kapható, a cégvezető szerint oktatási céllal készítették, bizonyítva, hogy a víz újrafelhasználásában milyen sok lehetőség rejlik. Amúgy a megtisztított szennyvízzel kapcsolatos szabályozások Amerika-szerte megoszlanak, több államban nem lehet ivóvízként alkalmazni, más területeken viszont már erre is van lehetőség.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Kép
Stílus

A hírességek jó ideje nem tudják megunni! 2024 nyarán érdemes beszerezned egy ilyen nadrágot

Ez a korábban elhanyagolt darab manapság az egyik legfelkapottabb trend a férfi ruhák terén.

Kép
Jármű

Kanárisárgában a legmenőbb a jubileumi Audi RS4

Az Audi immár harminc esztendeje hegyezi a családi kombikat, az RS4 pedig éppen huszonöt éves. Most jól megünneplik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!