Ezt gondolják a japánok a luxusórákról

Ezt gondolják a japánok a luxusórákról
Forrás: Grand Seiko

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A Seiko luxusrészlege is bemutatta az idei újdonságait, ezek közül válogattuk ki a legkülönlegesebbeket, melyek megmutatják, miben más a japán és az európai óraipar.

A svájci fókuszú óraipart csak felületesen követők látóteréből sokszor kiesik a Grand Seiko, de már jó ideje, évről-évre bizonyítják, hogy megéri rájuk figyelni: minőségben, kidolgozottságban, díszítettségben és technológiában sokszor az európai gyártók előtt járnak. A Seiko csoporton belül a Grand Seiko képviseli a rendkívül magasra tett lécet - érdemes megnézni, hogyan gondolkoznak a japánok a luxusórákról.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A Grand Seiko is a Watches and Wonders óraexpón leplezte le az új modelljeit. A gyémántokkal őrületesen díszített, egészen elképesztő SBGD213-ról már írtunk, így kezdjük a Tokyo Lion fantázianevű SBGA481-gyel, mely minden szempontból lenyűgöző. A 44,5 mm-es titán tok csodálatosan megmunkált, hatalmas, határozott élekkel tagolt felületekből áll, az indexek és a mutatók kidolgozása a Grand Seikora jellemző módon példaértékű, az állítólag az oroszlánsörényt imitáló texturált számlap meg csak simán gyönyörű. A tokba a 9R65 jelű Spring Drive szerkezet került, 72 órás járástartalékkal.

Ne maradj le erről
SBGA481
forrás: Grand Seiko
Kerámiabetétes lünetta és csodálatos számlap

Hasonlóan elképesztő az SBGE295 gyári kódon futó GMT-s "Mt. Hotaka Peaks" fantázianevű modell, amelyhez a Naganót körülvevő hegyek adták az ihletet. A 44 mm-es acél tok és a kétirányba forgatható lünetta kidolgozása ennél is bravúros, a zöld, texturált számlap élőben egészen elképesztő lehet. Ebbe is egy Spring Drive szerkezet került, mégpedig az 9R66 kódjelű, mely naponta maximum egy másodperces eltéréssel működik, és havonta is belül marad a +/-15 másodpercnek, vagyis kiemelkedően pontos.

SBGE295
forrás: Grand Seiko
A Nagano körüli hegyek adták hozzá az ihletet

Érdekesnek ígérkezik még az SBGZ009, mely limitált szériás kiadás lesz, melyet távolról fel lehet ismerni a különleges módon díszített platina tokról és a hozzá passzoló számlapról, melyekhez az ihletet a téli nyírfaerdők adták. Érdekesség, hogy a perc- és az óramutató fehéraranyból készült, de a másodpercmutató erősen elüt tőlük a sötétszürke színével. A tokba a kézi húzós, 9R02 kódjelű, 84 órás járástartalékű Spring Drive szerkezetet szerelték.

SBGZ009
forrás: Grand Seiko
Limitált kiadás, a fő különlegessége a platina tok megmunkálása

Az ötnapos járástartalékkal rendelkező, 200 méterig vízálló, "Ushio" fantázianevű SLGA023 a személyes kedvencem a Grand Seiko újdonságai közül. A Spring Drive szerkezetes, titán tokkal és szíjjal rendelkező búváróra lünettabetétje kerámiából készült, a 43,8 mm-es átmérő közelíti a számomra ideális méretet, a tenger hullámzását tökéletesen megidéző számlapot pedig bármeddig tudnám nézni.

SLGA023
forrás: Grand Seiko
Nagyon jó arányokkal rendelkező, műszakilag pedig végletekig kifinomult az SLGA023 kódjelű búváróra

A legnagyobb újdonságértékkel viszont az SLGC001 nevű modelljük bír, amely a Grand Seiko első, Hi-Beat szerkezettel szerelt kronográfja, mely 5 Hz-es frenvencián üzemel. A 43,2 mm-es tok titánból készül, a lünetta kerámia, a texturált, sötétkép számlap pedig kellően kontrasztos a mutatókkal, így könnyen leolvasható.

 SLGC001
forrás: Grand Seiko
A Grand Seiko elő HiBeat kronója

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!