Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ford Mustang garázslelet
Forrás: eBay

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Idén kereken hatvanéves a Ford Mustang – az az amerikai autó, amelyet talán a legtöbben ismernek, és amelyre a legtöbben vágynak világszerte. Oké, oké, mit szólna ehhez mondjuk a Chevrolet Corvette vagy a Dodge Charger?! A lényeg viszont, hogy ez a modell teremtette meg a pony car kategóriát, azaz a vagány, amerikai mércével kompakt és elérhető kupék szegmensét. Az 1967-es modellévre aztán valamelyest megnőtt, a motortérbe immár nagyobb – akár 6,4-es, sőt hétliteres – V8-as is befért. Talán ezekkel a módosításokkal vált igazi legendává.

Most az eBay-en tűnt fel egy 1967-es Mustang, amely immár negyven éve 1984 óta nem mozdult, azóta egy kaliforniai garázsban pihent. Csak most szállították át New Yorkba, hogy aztán ott várja következő gazdáját, mivel már meg is hirdették, és várják a legmagasabb licitet. Gyárilag is piros fényezésű, a képek alapján persze igényel majd némi gondoskodást, de egyáltalán nem tűnik rozsdaboglyának. Ami a gyűjtők és restaurálásról álmodozók számára nem túl jó hír, hogy orrában nem V8-as röfög, hanem a kvázi alapmotornak számító 3,3-as sorhatossal jött ki a gyárból. Viszont csupán 67 ezer mérföldet, azaz úgy 108 ezer kilométert futott.

Egy ilyen autó megvásárlása persze komoly döntés, mert alapos átvizsgálást és rengeteg munkát igényel. Még ha a karosszéria és a fényezés csupán kisebb javításokat és egy komolyabb takarítást, polírozást is igényelne, akkor is ott vannak azok a gumi- és műanyag alkatrészek, amelyek biztosan elöregedtek az állás során, és úgy általában is mindenképpen szükség lesz egy állapotfelmérésre, átfogóbb szervizre.

E sorok írásakor a licit 10600 dolláron, azaz 3,8 millió forinton áll, de még pár napig nyitott az árverés, péntekig fogadja a rendszer az ajánlatokat. Kíváncsian várjuk, hol áll meg, addig is itt lehet további képeket böngészni.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Lapozd végig a galériát is!

Galéria / 13 kép

1967-es Ford Mustang garázslelet

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Kép
Szórakozás

Évszázadok után derülhetett fény a Mona Lisa titkára

A világ talán legismertebb festménye egyben az egyik legrejtélyesebb is, hiszen sem azt nem tudni, kit ábrázol, sem azt, mit látunk a háttérben.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!