A grillen sütött hamburgerhús bűn a sztárséf szerint

Grillezés
Forrás: Zac Cain / Unsplash

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Amerikában a függetlenség napján rengetegen tartanak grillpartit, David Chang szerint viszont nem mindegy, mit hogyan sütögetünk.

Az Egyesült Államokban tegnap, azaz július negyedikén ünnepelték a függetlenség napját – az 1776-os függetlenségi nyilatkozat kihirdetését. Ilyenkor nemcsak felvonulásokat tartanak, hanem nagyon gyakori programnak számítanak a grillpartik is. Éppen ezekkel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát saját podcast műsorában a dél-koreai származású amerikai sztárséf, David Chang, aki egyebek mellett a két Michelin-csillagos Momofuku Ko éttermet viszi New Yorkban.

Nem magával a családi és baráti sütögetéssel van baja, hanem kifejezetten azzal, amikor a hamburgerhúst sütik grillen. Szerinte ugyanis ezzel az eljárással nem lehet elérni a vágyott, kellően füstös ízt – amihez ilyen körülmények között állítása szerint úgy 12 óra kellene –, helyette csupán egy elszenesedett szemét lesz a húspogácsánkból. Meggyőződése, hogy a hamburger és a grillezés összekapcsolása nem több mint ügyes marketingfogás. Az igaz út Chang értelmezésében a grill sütőlap, azon elkészítve sokkal finomabb lesz a hamburgerhús. Ezzel szemben például a kukorica esetében a rácson való grillezésre esküszik.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Szeretsz otthon grillezni? Adunk pár jó tippet:

Olvasd el ezt is!

Hozzátette, tudja jól, nem lesz népszerű a véleménye, és hogy az emberek valamiért mégis makacsul ragaszkodnak a húspogácsa grillezéséhez. Úgy látja, ennek nem gasztronómiai természetű okai vannak. Sokkal inkább az egészet körülvevő közösségi élményben keresendő a megfejtés: a barátokról, az illatokról, a közös programról, a beszélgetésekről, valamint a hagyományokról és a nosztalgiáról szól az egész. Sokan végül meg is győzik magukat arról, hogy finom lett az étel, még ha igazából nem is.

Chang mellesleg nem először szállt bele páros lábbal különböző hamburgerekbe és elkészítési módokba. Az ausztrálokat azért savazta, mert tükörtojást vagy konzervcéklát tesznek bele, de a wagyu marhahúsról is lerántotta a keresztvizet, mondván magas zsírtartalma miatt igazából alkalmatlan burgerhez.

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Különleges illatok, amiket autógyártóknak köszönhetünk

Nemcsak luxusmárkák készítenek exkluzív parfümöket, olykor teljesen hétköznapi márkák is belevágnak.

Kép
Jármű

Vége a találgatásnak: itt az új Bugatti hiperautó, a Tourbillon

A Veyron és a Chiron után itt a következő über-sportkocsi, amely szakít a W16-os hagyományokkal.

Kép
Jármű

5 izgalmas autós kirándulás, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron

Amikor Magyarországon el akarunk jutni valahova, jellemzően a leggyorsabb megoldást, azaz az autópályákat és főútvonalakat választjuk. Vannak azonban olyan különlegesen szép autós útvonalak, amikért érdemes valamivel hosszabban vezetni – és akár önmagukban is megérnek egy hétvégi kirándulást.

Kép
Tech

Zenekedvelők előnyben: nyolc hangszórós táblagép a Lenovótól

A Lenovo Tab Plust kifejezetten a zene szerelmeseinek szánták. A táblagép önálló Bluetooth-hangszóróként is használható.

Kép
Tech

Videójáték lesz a 90-es évek kultklasszikusából

A Csillagközi invázió alapján készült játéknak már a megjelenési dátuma is megvan.

Kép
Szórakozás

Rablótámadás miatt került kórházba Roby Baggio

Az olasz futball-legenda családjával nézte az olasz–spanyol Eb-meccset, amikor fegyveresek törtek be otthonába.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!