Promóció
A grillen sütött hamburgerhús bűn a sztárséf szerint

Amerikában a függetlenség napján rengetegen tartanak grillpartit, David Chang szerint viszont nem mindegy, mit hogyan sütögetünk.
Az Egyesült Államokban tegnap, azaz július negyedikén ünnepelték a függetlenség napját – az 1776-os függetlenségi nyilatkozat kihirdetését. Ilyenkor nemcsak felvonulásokat tartanak, hanem nagyon gyakori programnak számítanak a grillpartik is. Éppen ezekkel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát saját podcast műsorában a dél-koreai származású amerikai sztárséf, David Chang, aki egyebek mellett a két Michelin-csillagos Momofuku Ko éttermet viszi New Yorkban.
Nem magával a családi és baráti sütögetéssel van baja, hanem kifejezetten azzal, amikor a hamburgerhúst sütik grillen. Szerinte ugyanis ezzel az eljárással nem lehet elérni a vágyott, kellően füstös ízt – amihez ilyen körülmények között állítása szerint úgy 12 óra kellene –, helyette csupán egy elszenesedett szemét lesz a húspogácsánkból. Meggyőződése, hogy a hamburger és a grillezés összekapcsolása nem több mint ügyes marketingfogás. Az igaz út Chang értelmezésében a grill sütőlap, azon elkészítve sokkal finomabb lesz a hamburgerhús. Ezzel szemben például a kukorica esetében a rácson való grillezésre esküszik.
Szeretsz otthon grillezni? Adunk pár jó tippet:
Hozzátette, tudja jól, nem lesz népszerű a véleménye, és hogy az emberek valamiért mégis makacsul ragaszkodnak a húspogácsa grillezéséhez. Úgy látja, ennek nem gasztronómiai természetű okai vannak. Sokkal inkább az egészet körülvevő közösségi élményben keresendő a megfejtés: a barátokról, az illatokról, a közös programról, a beszélgetésekről, valamint a hagyományokról és a nosztalgiáról szól az egész. Sokan végül meg is győzik magukat arról, hogy finom lett az étel, még ha igazából nem is.
Chang mellesleg nem először szállt bele páros lábbal különböző hamburgerekbe és elkészítési módokba. Az ausztrálokat azért savazta, mert tükörtojást vagy konzervcéklát tesznek bele, de a wagyu marhahúsról is lerántotta a keresztvizet, mondván magas zsírtartalma miatt igazából alkalmatlan burgerhez.
Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó
Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.
Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon
A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.
Soha nem volt ilyen drága az arany
Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.
Filléres építés méregdrágán: Deus W650
A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.
Három egészen elképesztő új Breitling
Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.
Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban
Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.