Eszement órát rakott össze a svájci Urwerk

UR-100V Stardust
Forrás: Urwerk

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az amúgy is különleges órához a csillagos ég adta az ihletet, ezért 400 darab, különböző méretű apró gyémánttal rakták tele.


Az Urwerk nevű svájci óramanufaktúra kevéssé ismert, de a csúcskidolgozású, műszakilag elképesztően összetett, modern dizájnú és azonnal felismerhető órái miatt megérdemlik a figyelmet - tipikusan az igazi hardcore órabuziknak a kedvencei. A frissen bemutatott UR-100V Stardust névre keresztelt új modelljük pedig igazi villantós darab, ugyanis a tokot, a koronát és a csatot összesen 400 darab gyémánt díszíti.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
UR-100V Stardust
forrás: Urwerk
Különböző méretű kövekkel rakták ki, ez elég szokatlan megoldás, és igen nehéz kivitelezni. Mármint úgy nehéz, hogy a végén jól is nézzen ki

Az óra érdekessége, hogy gyémántokhoz a csillagos égbolt adta az ötletet, és nem egyforma méretű kövekkel díszitik, hanem random benyomást keltő módon elétrő méretű gyémántokkal dolgoztak. Így a kövek elrendezése és a foglalatok kialakítása különösen nehéz feladatnak bizonyult, többek között azért is, mert a tok acélból készült, mellyel lényegesen nehezebb dolgozni, mint az arannyal.

Ahogyan a legtöbb Urwerken, ennél is a hagyományos értelemben vett számlap és mutatók hiánya az egyik attrakció - a leolvasása csak elsőre bonyolult: a központi felfogatáson van három kar, melyek végén vannak a számtárcsák - ezeket az Urwerk műholdaknak hívja - és az óra aljánál lévő skálánál tudjuk leolvasni az időt: megnézzük, hogy a műhold milyen órát mutat, majd megnézzük, hogy hova esik a mutató, ami pedig a percet jelöli, tehát az alábbi képen éppen 8:20-at mutat.

UR-100V Stardust
forrás: Urwerk
8:20-at mutat

Ezen felül leolvasható még, hogy 20 perc alatt mekkora távolságot tettünk meg a Föld tengelye körül (554 km) illeve hogy a Föld ugyanennyi idő alatt mekkora utat tett meg a Nap körül (35 750 km). Mivel már csak a kövek berakása elképesztő mennyiségű kézimunkát igényel, az UR-100V Stardustból mindösze évente 10 darabot készítenek, egyenként 35 millió forintért.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!