Fából készült és méregdrága a Hacoa billentyűzete

Hacoa Full Ki-Board
Forrás: Hacoa

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Gyönyörűen kidolgozott, prémium cuccról van szó, szívesen írnám ezen a következő cikkeimet.

Amikor elkezdtem számítógépet használni, nagyjából annyi volt az általános igény egy billentyűzettel szemben, hogy legyen. Na jó, azért se sértődtünk meg, ha magyar kiosztású volt. Azóta nagyon sokat fejlődött a technika ezen a téren is. Vannak vezetékes és vezeték nélküli, membrános és mechanikus, normál méretű és kevesebb gombbal ellátott, helytakarékos megoldások, akár RGB-ledekkel felszereltek, halk működésűek. Szóval már rég nem elég annyit mondani a sarki számtechboltban, hogy kérek egy magyar billentyűzetet.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Hacoa Full Ki-Board
forrás: Hacoa
Egészen szép a kivitelezés

Nem példa nélküli az sem, hogy fából készül egy-egy termék, több gyártó is kínál ilyet. Itt van például a Hacoától a Full Ki-Board, ami elképesztően jól néz ki. Amit csak lehetett, fából alakítottak ki, így magát a házat, benne a gombokat és a külön rendelhető csuklótámaszt is. Dió- vagy cseresznyefa választható, és az összes billentyűt egyetlen darabból dolgozták ki, hogy a szín és az erezet egységes legyen. A betűket, illetve feliratokat lézerrel marták a felületbe, így nem fognak egyhamar lekopni, mint egy sima, olcsó műanyag billentyűzetről, amin már a második matricaszettet gyilkolom én is. Kiosztása amerikai angol – QWERTY – és numerikus szekciója is van. Amúgy az egész kapott védőbevonatot is, nem szorul rendszeres ápolásra.

Ami a műszaki részét illeti, a Hacoa Full Ki-Board mechanikus billentyűzet. A gombok három milliméteres úton járnak, nyomáspontjuk 1,2 milliméternél van, ideálisnak mondható a 45 grammos nyomóerő is. Mivel vezeték nélküli darabról beszélünk, lényeges az akkumulátor kapacitása. 1000 milliamperórás, amivel akár 240 órás üzemidő is elérhető, a feltöltés két órát vesz igénybe. A Bluetooth 5.0-s csatlakoztatás durván nyolcméteres hatótávolsággal bír. Ugyan USB-C is van rajta, ezzel nem köthetjük a géphez, pusztán a töltést szolgálja.

Hacoa Full Ki-Board
forrás: Hacoa
A sötétebb a dió, a világosabb a cseresznye

Azt hiszem, mégsem váltok azonban Full Ki-Boardra. Egyrészt azért, mert éppen elfogyott, másrészt meg 99 ezer japán jen, átszámolva 280 ezer forint az ára. Ebben a csuklótámasz nincs is benne, azért további bő harmincezer forintot gombolnak le az esztétikára igényes gépírókról.

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Asztalos szemmel - Zomborácz Iván


Ha valakinek belefér a költségvetésébe, azt javasolnám, hogy a diófa változatot válassza. A két anyag között ugyanis nem csak annyi a különbség, hogy a dió sötétbarna, a cseresznye meg rózsaszínes árnyalatú - mind a kettő nagyon szép és viszonylag drága faanyag -, hanem műszaki tulajdonságaik is eltérőek. A dió tömörebb, 0,64 g/cm3 a sűrűsége, szemben a cseresznyével, melynek 0,57 g/cm3. A dió tehát egyszerűen ellenállóbb, a cseresznyével ellenben akár padlóburkolatnak is alkalmas.
Egyébként mint famunka, egészen csodálatos, ahhoz, hogy ez így nézzen ki, ilyen legyen a megmunkálása, ahhoz magas szintű tudásra és színvonalas felszerelésre van szükség. A munka oroszlánrésze valószínűleg CNC-vel készül, de a finiselés és a felületkezelés egészen biztosan kézi munka.
A képek alapján is megállapítható, hogy nem kóklerek készítik, erről árulkodik többek között, hogy még arra is odafigyeltek, hogy a fa mintázata a billentyűkön folytatólagosan fusson. Ennek a másik oldala, hogy ha megsérül vagy elvész egy gomb, akkor azt bármivel pótoljuk, el fog ütni a többitől.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!