Harry Potter kaszkadőre a forgatáson bénult le, film készül róla

Daniel Radcliffe és David Holmes
Forrás: Warner Bros. Discovery

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Otthon

Öt okos eszköz, amitől jobb lesz az otthonod

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

David Holmes egy seprűn repülős jelenet közben sérült meg, Daniel Radcliffe viszont nem hagyta magára.

Az a különleges hangulatú varázsvilág, amelyet J. K. Rowling megteremtett, nemcsak könyvben működik, a Harry Potter-filmeket ma már hatalmas kultusz övezi. A gyerekszínészek a szemünk előtt váltak felnőtté, miközben a történet egyre sötétebbre fordult. A nyolc mozi látványvilága sem mindennapi, abba pedig talán bele sem gondolunk, hogy egy ilyen produkcióban is szükség van kaszkadőrökre. Pedig így van, ráadásul a Halál ereklyéi 1. rész forgatásán egyikük súlyos sérülést szenvedett.

A főszereplőt, Daniel Radcliffe-et a veszélyes jelenetekben minden egyes epizód forgatásai során a nála hat esztendővel idősebb David Holmes helyettesítette, egészen addig, amíg be nem következett a baj. Egy seprűn repülős jelenetet vettek fel éppen, amely során Holmest egy erős huzallal visszarántották, így szimulálva egy robbanás hatásait. Ám a fiatal férfi – ahogy azt 2014-ben maga idézte fel egy interjúban – a falnak csapódott. Rögtön tudta, hogy nagy a baj. Amikor a kaszkadőrök vezetője odarohant hozzá, arra kérte, szorítsa meg az ujját, és bár a kezét fel tudta emelni, hogy megfogja, szorításra nem volt képes. Erős fájdalmat érzett az ujjaitól egészen a lábujjhegyéig minden porcikájában, és csak annyit kért, a szüleinek ne szóljanak, mert nem akarja, hogy aggódjanak.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Holmes mellkastól lefelé lebénult, napjait azóta is tolószékben tölti. Ennek ellenére nem úgy tekint vissza a filmekre, mint amik tönkretették volna az életét. Épp ellenkezőleg: nagyon büszke rá, hogy részese lehetett, és arra is, hogy a nézőknek a mai napig örömöt okoz, amit megvalósítottak. Színésztársai nem hagyták magára: a legszorosabb barátságot Daniel Radcliffe-fel ápolja – a sztár gyűjtést is szervezett a gyógykezelésekre, és élete nagyon fontos részeként tekint Holmesra. Rajta kívül a Dracót alakító Tom Felton is rendszeresen látogatta.

Holmes és Radcliffe korábban közös podcastműsort indított, hamarosan pedig egy újabb munkájukat mutatják be: egy dokumentumfilmet Holmes életéről. A The Boy Who Lived cím egyértelmű utalás a Harry Potter világára, ugyanis ez az első könyv első fejezetének címe is, magyarul A kis túlélőként ismerhetjük. A filmet Radcliffe producerként jegyzi, de szerepel is benne. Négy éve a legnagyobb titokban dolgoznak rajta, a közönség először november 15-én este láthatja a HBO-n, majd streamingszolgáltatóknál is elérhető lesz.

A most 42 éves Holmes – aki tinédzserként tornász volt – azt mondja, a kaszkadőrködés élete hivatása volt, Harry Potter megjelenítése pedig a világ legjobb munkája. A baleset megváltoztatta az életét, a dokumentumfilm pedig nemcsak a filmezésben elért sikereiről szól majd, hanem azokat a nehézségeket is bemutatja, amelyekkel a hétköznapok során szembesül, és arról is őszintén beszél, milyen hatással volt mindez az életszemléletére.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Otthon

Öt okos eszköz, amitől jobb lesz az otthonod

Kép
Szórakozás

A focicsapat menedzsere Patek Philippe-re és Teslára szórta a lopott pénzt

Közel nyolcmilliárd forintnyi dollárt sikkasztott el, amit aztán nem sikerült jól befektetni.

Kép
Tech

Elon Musk azonnal kirúgatná a Disney vezérigazgatóját, mert az nem hirdet nála

Elon Musk továbbra is csúcsformában van, pedig az elmúlt hetekben is nagyot ment.

Kép
Jármű

A Cybertruck még Porschét vontatva is lenyomott egy Porschét

Pedig a 911-es nem is húzott maga után Cybertruckot.

Kép
Jármű

Mohó volt a tulaj, rajta maradt a törött Lamborghini

Senki nem adta meg a vágyott 1,5 millió dollárt, 1,35-ért meg hülye lett volna odaadni.

Kép
Stílus

13 óra, amiből kiderül, hogy tart ma az óraipar

Összeszedtük az idei év legfontosabb újdonságait, amelyekből kiderül, mit gondolnak a világról a gyártók.

Kép
Szórakozás

Három új Marvel-sorozat jön a Disney Plusra

Két spinoffot és egy animációs szériát kapunk, az egyik már januárban megérkezik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!