Harry Potter kaszkadőre a forgatáson bénult le, film készül róla

Daniel Radcliffe és David Holmes
Forrás: Warner Bros. Discovery

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

David Holmes egy seprűn repülős jelenet közben sérült meg, Daniel Radcliffe viszont nem hagyta magára.

Az a különleges hangulatú varázsvilág, amelyet J. K. Rowling megteremtett, nemcsak könyvben működik, a Harry Potter-filmeket ma már hatalmas kultusz övezi. A gyerekszínészek a szemünk előtt váltak felnőtté, miközben a történet egyre sötétebbre fordult. A nyolc mozi látványvilága sem mindennapi, abba pedig talán bele sem gondolunk, hogy egy ilyen produkcióban is szükség van kaszkadőrökre. Pedig így van, ráadásul a Halál ereklyéi 1. rész forgatásán egyikük súlyos sérülést szenvedett.

A főszereplőt, Daniel Radcliffe-et a veszélyes jelenetekben minden egyes epizód forgatásai során a nála hat esztendővel idősebb David Holmes helyettesítette, egészen addig, amíg be nem következett a baj. Egy seprűn repülős jelenetet vettek fel éppen, amely során Holmest egy erős huzallal visszarántották, így szimulálva egy robbanás hatásait. Ám a fiatal férfi – ahogy azt 2014-ben maga idézte fel egy interjúban – a falnak csapódott. Rögtön tudta, hogy nagy a baj. Amikor a kaszkadőrök vezetője odarohant hozzá, arra kérte, szorítsa meg az ujját, és bár a kezét fel tudta emelni, hogy megfogja, szorításra nem volt képes. Erős fájdalmat érzett az ujjaitól egészen a lábujjhegyéig minden porcikájában, és csak annyit kért, a szüleinek ne szóljanak, mert nem akarja, hogy aggódjanak.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Holmes mellkastól lefelé lebénult, napjait azóta is tolószékben tölti. Ennek ellenére nem úgy tekint vissza a filmekre, mint amik tönkretették volna az életét. Épp ellenkezőleg: nagyon büszke rá, hogy részese lehetett, és arra is, hogy a nézőknek a mai napig örömöt okoz, amit megvalósítottak. Színésztársai nem hagyták magára: a legszorosabb barátságot Daniel Radcliffe-fel ápolja – a sztár gyűjtést is szervezett a gyógykezelésekre, és élete nagyon fontos részeként tekint Holmesra. Rajta kívül a Dracót alakító Tom Felton is rendszeresen látogatta.

Holmes és Radcliffe korábban közös podcastműsort indított, hamarosan pedig egy újabb munkájukat mutatják be: egy dokumentumfilmet Holmes életéről. A The Boy Who Lived cím egyértelmű utalás a Harry Potter világára, ugyanis ez az első könyv első fejezetének címe is, magyarul A kis túlélőként ismerhetjük. A filmet Radcliffe producerként jegyzi, de szerepel is benne. Négy éve a legnagyobb titokban dolgoznak rajta, a közönség először november 15-én este láthatja a HBO-n, majd streamingszolgáltatóknál is elérhető lesz.

A most 42 éves Holmes – aki tinédzserként tornász volt – azt mondja, a kaszkadőrködés élete hivatása volt, Harry Potter megjelenítése pedig a világ legjobb munkája. A baleset megváltoztatta az életét, a dokumentumfilm pedig nemcsak a filmezésben elért sikereiről szól majd, hanem azokat a nehézségeket is bemutatja, amelyekkel a hétköznapok során szembesül, és arról is őszintén beszél, milyen hatással volt mindez az életszemléletére.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!