Hibrid kupéként tér vissza a Honda Prelude

Honda Prelude Concept
Forrás: Honda

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A japánok most megmutatják, hogyan kell hozzányúlni egy legendához az elektrifikáció jegyében, megtartva az eredeti karaktert.

A Honda Prelude vitathatatlanul emblematikus sportkupé. Az Accord alapjaira született meg, a második szériába elsőként került be a Honda hengerenként háromszelepes 1,8-as blokkja, a harmadik nagy újdonsága a 4WS összkerékkormányzás volt, a japán gyártók közt úttörőként. Viszont a típus már több mint húsz éve nincs velünk. A rajongóknak reményt adhatott a hír, miszerint idén nyáron újra levédették a Prelude nevet, most pedig a Japan Mobility Show-n leplezték le a tanulmányt, amely ránézésre már nem áll messze a sorozatgyártástól.

2023-ban aligha ér bárkit váratlanul, hogy hibrid modellként születik újjá a Prelude, de ennél több információ nem áll még rendelkezésre, de tippelnénk egy merészet, hogy amennyiben tényleg átviszik szériagyártásba az autót, úgy minden eddigi Prelude-nél erősebb lesz. Az utolsó generációból 200 lóerős volt a legbitangabb a globális kínálatban, míg Japán belpiacra a 220 lovas Type-S jelentette a csúcsot. A mostani viszonyokat elnézve nem kellene nagyon erőlködni a 300 ló körüli teljesítményhez sem, a kérdés csak az, hogy ragaszkodnak-e az elsőkerékhajtáshoz.

A koncepció formája amúgy kimondottan kellemes, lágy vonalvezetése a közelmúlt Nissan Z sportkocsijait idézi, az orr-rész a fényszórókkal az aktuális Honda-arculattól egyáltalán nem áll messze. A kilincsek besüllyednek a kaszni síkjába, a húszcolos felnik mögött pedig Brembo fékeket láthatunk. A fehér fényezés nem a világ legizgalmasabbja, de a fekete tetővel és részletekkel egészen jól mutat.

A kérdés most már tényleg csak annyi: gyártásba viszi-e a Honda az új Prelude-ot, és ha igen, mikor láthatjuk az utakon. És terveznek-e vele Európában?

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!