Nehéz megszokni, de a mentes is lehet finom

A könyv fotója
Forrás: Zirig Árpád / InStyle Men

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy nap azt vettem észre, hogy jé, gluténérzékeny vagyok. Egy szoftos kettes típusú diabétesz már megelőzte, így nagy váltást nem okozott az életemben: kenyeret addig se nagyon ettem már, a lisztes dolgokból leginkább a jó pasták, mintsem a kényelmi szendvicsek hiányoznak. Néha persze bűnözik az ember egyet, de amúgy tök jól elvagyok a pufikenyérrel meg az ázsiai rizstésztákkal.

Az édességeknél viszont nem szívlelem a mentes és helyettesítő dolgokat, így inkább lemondtam a cukorról, ahol csak lehet. Bár tény, hogy nemesebb és hősiesebb az elengedést választani, de a mártírokat csak az oroszlánok szeretik: mindenki másnak remek alternatíva Horváth Judit és Egri Katalin könyve, a Fenséges mentes sütemények – aki még így hirtelen, karácsony előtt, esetleg a szilveszter ürügyén villantana magának vagy szeretteinek egy olyan édességet, ami megbocsátható vétekként tenné széppé az ünnepi perceket, ebben a könyvben nem csalódhat.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Belső oldalpár
forrás: Zirig Árpád / InStyle Men
A receptek könnyen cselekvésre késztetnek

Az a baj, hogy nagyon sokan máig félnek szakkönyvhöz nyúlni, inkább az internetes csoportok ezerszer ragozott, egymástól másolt receptjei alapján állítanak elő kakaós fűrészport – mondjuk ilyeneket kóstolva legalább nem nehéz tartani magunkat, és lemondani a további nassolásról. Pedig pont a tudományos alapossággal és cukrászati professzionalistással összeállított gyűjtemények segíthetnek abban, hogy a pacsmagolás helyett szintet lépjen az is, akinek eddig egyik mentes desszert sem tudott őszinte mosolyt csalni az arcára.

Belső oldalpár
forrás: Zirig Árpád / InStyle Men
Ha eddig nem jöttek be a mentes sütik, most könnyen fordulhat a kocka

Jól megírt összefoglalóval indít a szerzőpáros, olyan alapanyagokat is beemelve a rendszerbe, amelyek hasznosak, de nem magától értetődőek az otthoni sütögető számára. A felsoroláson túl a működésről, a hatásokról is szó van – tanácsos nem átugrani, mert az a száz recept, ami a kötetbe került, abszolút épít az ott közöltekre.

A szerkezet egyszerű és értelmezhető: édes reggelik, tízóraik, déli desszertek, teasütemények, alkonyati finomságok követik egymást. A képek igazán hangulatkeltőek – könnyű elmerengeni fölöttük, hogy aztán előbb a hozzávalókban, majd a jól megfogalmazott technológiai szakaszban is elmélyedjünk.

A könyv fotója
forrás: Zirig Árpád / InStyle Men
Egyszerű szerkezet, nagyszerű sütemények

Horváth Judit és Egri Katalin receptjei működnek, világos analógiák mentén, pontokba fogalmazva vezetnek be minket a mentes édességek világába. Nem könnyű olvasmány azoknak, akik a diétát egyszerű lemondásként intéznék el, mert a sütijeik beszippantanak, és elindítanak a konyha felé, hogy összeüssünk valami gyorsat és finomat. Vagy valami lassút, és még finomabbat.

Kiadó: HVG Könyvek

Ár: 8500 Ft

Videók

Kép
Szórakozás

10 videójáték, amiből megnéznénk egy filmváltozatot

Nemhiába mondják néhány alkotásra, hogy vászonra termett.

Kép
Szórakozás

Hétfő estétől érdemes lesz az éjszakai égboltot figyelni

Látványos meteorzáporral érkezik meg hazánk fölé is a Lyridák.

Kép
Jármű

A Revuelto inspirálta ezt a limitált Ducatit

A Panigale V4-ből készül pár ilyen különleges példány, amit bárki a saját Lamborghinijéhez igazíthat.

Kép
Szórakozás

Ezért hagyta el Hollywoodot az Amerikai pite sztárja

Shannon Elizabeth egy teljes generáció számára marad örökre a dögös cserediák, de talált valamit, ami a filmezésnél sokkal fontosabb.

Kép
Tech

Hordozható lemezjátszóval készül a nyárra a Toshiba

Pontosabban az Aurex almárka dobta piacra az AX–RP10-et, aminek bár létjogosultsága kérdéses, mégis roppant figyelemreméltó.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!