Kávézaccból és alukapszulából (is) készült ez az Hublot

Nespresso Big Bang Unico Nespresso Origin
Forrás: Nespresso x Hublot

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Big Bang Unico Nespresso Origin neve elég árulkodó: a Nespressóval együttműködésben született meg.

A Nespressónál már nem új keletű az újrahasznosításra való törekvés, 1991-ben indították el azt a rendszert, amelyben az alumíniumot és a kávézaccot különválasztják, hogy külön-külön újrafeldolgozhatók legyenek. Az alut az elmúlt években a Second Life programban használták fel, más svájci márkákkal együttműködve alkottak belőle kreatív termékeket. Most az Hublot-val fogtak össze, az eredmény természetesen egy óra, de ami ennél sokkal meglepőbb: a kávézaccnak is hasznát vették.

A Big Bang Unico Nespresso Origin esetében a 42 milliméteres tok újrahasznosított alumíniumból készült, az alapanyag közel harmada származik Nespresso kávékapszulákból. A tokot élénkzöldre eloxálták, majd selyemfényűre polírozták. Szintén újrafelhasznált alumínium a lünetta, a korona, valamint a nyomógombok. A One Click cserélhető, gyorscsatlakozós óraszíj gumiból van: nagyrészt újrafeldolgozott poliészter, 4,1 százalékban pedig kávézacc alkotja az anyagát. A titán kioldócsatot újrahasznosított alumínium díszíti.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Nespresso Big Bang Unico Nespresso Origin
forrás: Nespresso x Hublot
Az új modellben nagy arányban vannak jelen az újrahasznosított anyagok

A Nespressóra az alapanyagok mellett megjelenésben is utal két dolog. Egyrészt a koronába gravírozott N betűs logó, másrészt pedig maga a zöld szín, ami a Master Origins Peru Organic nevű kávé kapszuláját idézi. Emellett a zöldnek átvitt értelemben is lehet jelentése: jelezheti a tényt, hogy részben újrafeldolgozott anyagokból állt össze a karóra.

Újdonság továbbá az a Greenbox doboz, amibe nemcsak ez a modell, hanem a jövőben minden Hublot kerül. Maga a doboz és zsanérjai visszakövethető származási helyű tölgyfából, belső elemei 98 százalékban környezetbarát és újrafelhasználható anyagból készülnek.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Kép
Életmód

Ezt jelzi, ha reggelente áll az árbóc

Nincs férfi, aki ne tapasztalná rendszeresen, de van-e köze az álmainkhoz?

Kép
Szórakozás

A 10 leggyakoribb hiba, amit grillezésnél elkövethetsz

Itt a tavasz, ezzel elérkezett a kerti grillpartik időszaka, úgyhogy érdemes figyelni, mert a legapróbb hiba is tönkreteheti a legfinomabb ételeket.

Kép
Tech

Autó helyett most okostelefont mutatott a Polestar

Következő elektromos autójuk csak jövőre jön, de addig is itt egy mobil.

Kép
Otthon

Hogyan fessünk térkövet?

Idővel minden térkő veszít a szépségéből, megkopik, elkoszolódik. Ha nem szeretnénk a költséges burkolatcsere mellett dönteni, mégis megújítanánk, felfrissítenénk a burkolatot, azt festéssel is megtehetjük. Cikkünkben utánajártunk, hogyan érdemes hozzáfognunk ehhez a munkálathoz.

Kép
Szórakozás

David Beckham beperelte Mark Wahlberg cégét

Az egykori futballsztár azt mondja, a színész érdekeltségébe számító vállalat tartozik neki, nem is kevéssel.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!