Itt született James Bond – 007-es vakáció Jamaicán

Goldeneye Resort
Forrás: Goldeneye / Facebook

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ian Fleming a karibi szigeten alkotta meg a leghíresebb titkos ügynököt, most a Goldeneye várja itt a James Bond-rajongó nyaralókat.

Idén éppen hetvenéves a világ legismertebb titkos ügynöke, a leghíresebb brit kém, James Bond. Persze csak kitalált figura, Ian Fleming író 1953-ban alkotta meg, hogy aztán tizenkét regényben és novelláskötetekben is elmesélje hőstetteit, hódításait, és meneküléseit szorult helyzetekből. Az eredeti, legelső könyv a Casino Royale volt. Azt ugyanakkor már kevesebben tudják, hogy ezt és a későbbi köteteket is Jamaicán vetette papírra, ugyanis 1946-ban vett itt egy telket, amelyen felépült a Goldeneye nevű Fleming-villa.

Fleming 1964-ben bekövetkezett halála után bő húsz évvel a reggae-legenda Bob Marley vette meg az ingatlant, de gyorsan tovább is passzolta az Island Records kiadó alapítójának, Chris Blackwellnek. Ő vásárolt még hozzá kisebb területeket, több, a trópusi környezethez illő, autentikus épületet felhúzott, majd szálláshelyként nyitotta meg a Goldeneye Resortot.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Goldeneye Resort
forrás: Goldeneye / Facebook
Csodálatos környezet, tökéletes hely a kikapcsolódáshoz

A turisták számára kimondottan James Bond-témájú nyaralást is kínálnak. A négy éjszakás csomagban szerepel korallzátonyok közti búvárkodás, vezetett séta Fleming-villában, ahol az író asztala és írógépe még ma is megtalálható, de azt a kertet is felkereshetik, ahol a 007-es atyja híres vendégeit fogadta. Megfordult nála mások mellett Anthony Eden brit miniszterelnök, Katharine Hepburn négyszeres Oscar-díjas színésznő, valamint Noël Coward színmű- és forgatókönyvíró is. E téren mondjuk a Blackwell-korszaknak sem kell szégyenkeznie, a James Bondot több filmben megformáló Pierce Brosnan mellett Harrison Ford, Johnny Depp és Naomi Campbell is járt itt, Sting pedig egyenesen Fleming íróasztalánál írta meg Every Breath You Take című slágerét.

Ian Fleming ül az íróasztalánál
forrás: Harry Benson / Express Newspapers / Getty Images
Ian Fleming ül íróasztalánál - éppen itt, Goldeneye nevű otthonában

Az éjszakákat az úgynevezett Lagoon Cottage-ekben, kis, egy hálószobás trópusi kunyhókban tölthetik a kikapcsolódni vágyók, akik saját verandára is kiülhetnek, a külön fürdőszoba mellett pedig kerti zuhanyzó is rendelkezésükre áll. Noha Bond legtöbbször vodka-martinit rendelt, a csomagnak ilyen koktél nem része. Helyette a Gyémántok az örökkévalóságnak című Fleming-regényben is megemlített Bollinger Champagne pezsgőt, valamint Blackwell 007 Collector's Edition rumot kapnak.

Mindezt az élményt a The Ultimate Ian Fleming Experience csomag keretein belül 3700 dollárért, azaz szűk 1,3 millió forintért mérik, amiben nyilván a repjegy nincs benne. Természetesen más lehetőségek is adódnak a Goldeneye Resortban, egyik kedvencem a License to Chill öt éjszakás nyaralás, aminek neve az 1989-es Lincese to Kill filmre utal.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!