Kitilthatják Ibizáról a részegen randalírozó turistákat

Buli Ibizán
Forrás: Victor Spinelli / WireImage / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az addig oké, hogy népszerű bulihelyszín, de ez nem jelenti azt, hogy mindent szabad.

A Spanyolországhoz tartozó Ibiza kifejezetten népszerű turistacélpont, részben azok számára, akik nem éppen a nyugis kikapcsolódást, hanem a féktelen bulizást keresik a nyaralás ideje alatt. Viszont ebből sok kellemetlenségül is adódik a helyieknek, a magukat túlságosan is elengedő vendégek olykor durván, antiszociálisan viselkednek. Ezért már korábban is bevezettek szigorításokat, most pedig arról tárgyalnak a hatóságok, hogy az elfogadhatatlan magatartást tanúsító, részegen randalírozó turistákat – állítólag elsősorban briteket – hazaküldhessék és akár feketelistára is helyezhessék.

Azért került napirendre a kérdés - amiről amúgy nemcsak Ibizán, hanem a Baleár-szigetek többi részén is egyeztetnek -, mert nemcsak rossz érzéseket kelt másokban ez a viselkedés, hanem még a bűncselekmények száma is megugrott. 2022-ben emiatt már korlátozták az éttermek és bárok kedvezményes időszakait, az úgynevezett happy hourokat, vagy az egyet fizet, kettőt kap italakciókat. Betiltották továbbá az erkélyekről medencébe ugrálást.

A mostani előterjesztést több új rendelkezést tartalmaz, amelyek közül egyértelműen a legsúlyosabb a renitensek hazazavarása. De nemcsak arra az egy alkalomra válnának nemkívánatossá, hanem ki is tiltanák őket a szigetekről, noha arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy véglegesen, vagy csupán meghatározott időre, átmenetileg.

Idén tavasszal egyébként a hollandiai Amszterdam is fordított marketingbe kezdett, kifejezetten a brit turistákat célozva. A Stay Away kampány lényege, hogy elsősorban a 18 és 35 év közötti fiatalokat próbálják rávenni a távolmaradásra, amennyiben azok kizárólag a gátlástalan szétcsúszás, alkohol- és marihuánafogyasztás miatt keresnék fel a várost. Amennyiben mégis elcsábulnak, 140 eurós bírságra és a büntetett előélet bejegyzésére kell számítaniuk.

(A borítókép illusztráció, egy ibizai bulin készült.)

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Életmód

Hónapról hónapra élnek az Y- és Z-generáció tagjai

Örülnek, ha a számlákat ki tudják fizetni, leghamarabb a felsőoktatáson spórolnak.

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!