Kamu Maseratival verték át Adam Levine-t

Maserati Ghibli Spyder Essenben
Forrás: Matti Blume / Wikimedia Commons

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Maroon 5 énekese két Ferrarit és egy csomó pénzt adott a veterán Ghibliért.

Adam Levine számára a mérsékelten sikeres Kara's Flowers után a kétezres évek elején megalakuló Maroon 5 hozta el a világhírt. A zenész igazi autóbolond, ami nemcsak abban nyilvánul meg, hogy felveti a pénz, ezért megveszi a legújabb divat szerinti menő modelleket, hanem ízléses klasszikusokat is gyűjt. Az egyik legértékesebb a Mercedes-Benz 300 SL-je volt, de a Ferrari 365 GTC vagy a Porsche 356 sem egypálcás nyeremény a céllövöldéből. Legutóbb egy 1971-es évjáratú Maserati Ghibli Spydert vett – vagyis csak szeretett volna.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az történt ugyanis, hogy két értékes veterán Ferrarit – a pontos típusokról nem szólnak a hírek, de egy 1968-as és egy 1972-es gyártásút –, valamint 100 ezer dollárt adott át a különleges autókkal kereskedő, és rengeteg híres ügyféllel büszkélkedő Rick Cole-nak. Összesen 950 ezer dollárnyi, azaz majdnem 340 millió forintnyi értékről van szó. Ezekért cserébe kapta meg azt az autót, amelyről azt állította az eladó, hogy egy Maserati Ghibli Spyder 1971-ből: abból a Ghibli szériából csupán 1250 darabot gyártottak, de annak a zöme kupé volt, a Spyderből mindössze 125 készült. Ezen belül is ritkább volt a nagyobb, 4,9-es motorral szerelt kivitel. Volt Ghiblije mások mellett Jean-Paul Belmondónak, valamint Henry Ford II-nek.

Maserati Ghibli Spyder hátulról
forrás: Herranderssvensson / Wikimedia Commons
Az autó formaterve a zseniális Giorgio Giugiaro munkája

Az üzletet 2020-ban ütötték nyélbe, mostanra viszont Levine szerint kiderült, hogy a Maserati hamisítvány. Amikor ugyanis el akarta adni az autót, azzal szembesült, hogy az alvázszám egy másik kocsihoz tartozik, az a Ghibli egy Clive Joy nevű brit gyűjtő tulajdona hosszú évek óta. Sőt, további nyomozással azt is megtudta, hogy korábban is felmerültek már kétségek az eredetiségével kapcsolatban, 2015-ben egy aukció programjából is kivették efféle aggályok miatt.

A zenész úgy döntött, bepereli a kereskedőt, mondván Rick Cole nagyon jól tudta, hogy problémás a Maserati. Így nemcsak azért tesz jogi lépéseket, mert az eredetiséggel bajok vannak, hanem mert szándékos megtévesztés történt, az árveréses fiaskó után kitervelten ütötték át az alváz- és motorszámot, hogy így jussanak haszonhoz. A jármű visszavásárlását, vagy legalább 850 ezer dolláros kártérítést szeretne elérni.

A Levine által benyújtott kereset azt már nem részletezi, mi lehet a szóban forgó autó valódi eredete. Az is lehet, hogy egy valódi Ghibli Spyderről van szó, csak éppen van valami kanyar a múltjában, amit az egyedi azonosítók megváltoztatásával akartak elfedni. De az is előfordulhat, hogy egy kupét alakítottak át valakik – ez már csak azért sem mindegy, mert a példányszámoknál fogva a nyitható tetejű variáns sokkal értékesebb a gyűjtők számára.

A borítókép illusztráció, nem a kérdéses eredetű autót ábrázolja.

Tanuld meg az alapokat a Driving Campen! Éles helyzetben ez sokkal drágább lenne!


A 4 órás Alap Tréninget elsősorban azoknak a vezetőknek ajánljuk, aki eddig még nem jártak vezetéstechnikai tréningen. Profi tréner irányításával száraz és csúszós úton egyaránt, saját autóddal sajátíthatod el a biztonságos vezetéshez szükséges alapvető készségeket. Csúszik? Sodródik? Alul-vagy túlkormányzott? Tanuld meg kezelni! Urald az autód, érezd az utat!

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Stílus

Shoppingszemle: 10 szuper nyári ing 10 ezer forint alatt

Ezek között az ingek között könnyen lehet, hogy találsz majd olyan darabokat, amiket viszonylag gyorsan el is tudsz helyezni a mindennapjaidban.

Kép
Szórakozás

10 borzongató horrorjáték, ami leginkább a frászt hozta ránk

Sokan még feltelepíteni sem merték őket!

Kép
Szórakozás

Godzilla Minus One - Egy film, nemcsak szörnyrajongóknak

A laikus közönség és a kritikusok is elismerően beszélnek a moziról.

Kép
Stílus

Ennél egyszerűbben márpedig nem lehet nyakkendőt kötni

Ha egyszer megkötötted, azóta is arra vigyázol, nehogy kibontódjon, akkor ez a videó neked is szól.

Kép
Jármű

Ez nem SUV: terepjáró

A G Merci már elesett, de mi a helyzet a Land Rover Defenderrel? Vajon meg tudott maradni igazi terepjárónak?

Kép
Szórakozás

Toplista: Minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei - több százezer szavazat alapján!

A krimi és a thriller a legnépszerűbb filmes műfajok a világon. De vajon melyek minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!