Négy Lambo-ajtóval jön az olaszok elektromos luxus-szedánja

Aehra szedán
Forrás: Aehra

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Aehra egy viszonylag ismeretlen, fiatal gyártó, de ez nem ok arra, hogy szerénykedjenek. Itt a második modelljük.

Ha nem hallottál még az Aehráról, nem a te hibád: ez egy egészen új olasz autómárka – annyira friss, hogy még csak a napokban lesz egy éve, hogy világgá kürtölték létezésüket. Szakembereik közt van, aki a Lamborghininél és az Italdesignnál is megfordult, illetve az Európa legnagyobb szélcsatornáját működtető Aero Gravitytől is igazoltak. 2022 végén már megvillantották első modelljüket, egy SUV-t, de tényleges érkezését csak későbbre ígérik. Most pedig láthatjuk végre másik autójukat, egy futurisztikus formájú, áramvonalas, elektromos szedánt.

Neve még nincs a kocsinak, látványos megoldásai annál inkább. Kapásból ott van a négy Lambo-ajtó, amelyek egymással ellentétesen nyílnak: míg az elsők előre, addig a hátsók hátra, persze felfelé. Ilyen megoldásoknál gyakran vagánykodnak azzal a tervezők – legalábbis a tanulmány stádiumban –, hogy elhagyják a B-oszlopot. Itt ilyesmiről nincs szó, hihetőbbnek is tűnik tőle az egész kialakítás. Amúgy finom, elegáns vonalvezetésű karosszériát rajzoltak neki, csíkszerűen keskenyre húzott lámpatestekkel, minimális első és hátsó túlnyúlással.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Aehra szedán hátulról
forrás: Aehra
Azért az látszik, hogy olasz: nem néz ki rosszul

A beltér hasonlít arra, amit tavaly az SUV-vel már megmutattak. A kormány mintha félúton lenne a hagyományos és a szarvkormány között, a műszerfal közepén egy méretes képernyőt találunk, de ha ez nem lenne elég, fölötte teljes szélességben húzódik egy HMI (Human Machine Interface) névvel illetett óriáskijelző. Álló helyzetben ezt fölfelé ki is lehet terjeszteni, ezzel lényegében egy mobil moziban érezhetjük magunkat. A teljesen sík padlónak és a hosszú tengelytávnak köszönhetően az ígéretek szerint a kosárlabdázó alkatú utasok is kényelmesen elférnek majd.

Ami a hajtásláncot illeti, azon az SUV-vel osztozik majd a szedán is. Hogy ez egészen pontosan mit jelent, egyelőre nem tudni, de mivel egyértelműen luxusmárkaként kívánják pozicionálni magukat, aligha fogják elspórolni a teljesítményt. Az akkumulátort az osztrák Miba Battery Systemsszel közösen fejlesztik, megcélozva az akár 800 kilométeres hatótávot. Ezen kívül aktív aerodinamikai elemeket, valamint a legkorszerűbb hőgazdálkodási és hűtési megoldásokat ígérik.

Aehra szedán belülről
forrás: Aehra
Állítólag nagyon tágas lesz a belső tere

Mind a szedán, mind a SUV gyártása néhány év múlva kezdődhet, az első példányok leszállítását 2026-ra tervezik, méghozzá azzal a kijelentéssel, hogy azok megjelenésükben nem sokban térnek majd el a prototípusoktól. A sorozatgyártás 2027-re pöröghet fel, a csúcson 25 ezer autós éves kapacitással. Az árak a várakozások szerint 160 ezer euró, azaz úgy 60 millió forint körül alakulhatnak.

Vizsgáld meg jobban az olaszok luxusautóját galériánkban!

Galéria / 8 kép

Aehra elektromos luxus-szedán

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Különleges illatok, amiket autógyártóknak köszönhetünk

Nemcsak luxusmárkák készítenek exkluzív parfümöket, olykor teljesen hétköznapi márkák is belevágnak.

Kép
Jármű

Vége a találgatásnak: itt az új Bugatti hiperautó, a Tourbillon

A Veyron és a Chiron után itt a következő über-sportkocsi, amely szakít a W16-os hagyományokkal.

Kép
Jármű

5 izgalmas autós kirándulás, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron

Amikor Magyarországon el akarunk jutni valahova, jellemzően a leggyorsabb megoldást, azaz az autópályákat és főútvonalakat választjuk. Vannak azonban olyan különlegesen szép autós útvonalak, amikért érdemes valamivel hosszabban vezetni – és akár önmagukban is megérnek egy hétvégi kirándulást.

Kép
Tech

Zenekedvelők előnyben: nyolc hangszórós táblagép a Lenovótól

A Lenovo Tab Plust kifejezetten a zene szerelmeseinek szánták. A táblagép önálló Bluetooth-hangszóróként is használható.

Kép
Tech

Videójáték lesz a 90-es évek kultklasszikusából

A Csillagközi invázió alapján készült játéknak már a megjelenési dátuma is megvan.

Kép
Szórakozás

Rablótámadás miatt került kórházba Roby Baggio

Az olasz futball-legenda családjával nézte az olasz–spanyol Eb-meccset, amikor fegyveresek törtek be otthonába.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!