Utcára szabadított szörnyeteg az 1030 lovas Ferrari SF90 XX

Ferrari SF90 XX Stradale
Forrás: Ferrari

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Otthon

Öt okos eszköz, amitől jobb lesz az otthonod

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az XX-jelzésű Ferrarik eddig kizárólag versenypályán körözhettek, az SF90 XX Stradale és Spider viszont megtöri ezt a hagyományt.

Vadiúj hibrid szupersportautót mutatott be a Ferrari: az SF90-ből készült el a még inkább hergelt, XX-jelzésű változat, amiből lesz zárt kasznis Stradale és nyitható tetejű Spider is. Az olaszok egyszerre két hagyománnyal is szakítanak, ugyanis eddig az XX-ek szigorúan csak versenypályán használható célgépek voltak, ezek viszont rendszámot is kapnak, utcán is minden további nélkül lehet velük villogni. Másrészt pedig a kilencvenes évek F50-ese óta ez az első közútra jóváhagyott modelljük, amely fix hátsó szárnyat kapott.

Amúgy a gigantikus szárnyon kívül az átdolgozott, jókora légbeömlőkkel ellátott orr, valamint az első és hátsó kopoltyúk jelentik a leginkább szembetűnő változást a sima SF90-hez képest, egyébként viszont nagyrészt hűek maradtak a Centro Stile Ferrarinál Flavio Manzoni irányításával megrajzolt formához. Amúgy a beömlőknek kettős funkciójuk van, mivel nemcsak az elektromos komponensek hűtését szolgálják, hanem leszorítóerőt is termelnek az első tengelyen. Összességében is kulcsfontosságú volt a fejlesztés során a minél jobb aerodinamikai tulajdonságok elérése.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Ferrari SF90 XX Stradale
forrás: Ferrari
Aerodinamika mindenek felett - ez lehetett a jelszó

Teljesítményben nincs ugrásszerű növekedés az alap SF90-hez képest, de mondjuk annak kerek ezer lóereje sem volt kevés. Erre még harmincat dobtak rá az XX-nél, méghozzá úgy, hogy a négyliteres V8-as 780 helyett immár 797 lóerőt tud, a villanymotorok összesen 233 lovat raknak hozzá ehhez a korábbi 220 helyett. Ebből áll össze az 1030 lóerős rendszerteljesítmény, a 0-100 km/h-s sprint pedig két tizeddel, 2,3 másodpercre javult, kétszázra 6,5 másodperc alatt gyorsul az SF90 XX.

Aki azt gondolja, a V8-as esetében ezt a teljesítménytöbbletet mindössze új szoftverrel érték el, téved: új dugattyúkat, még finomabban megmunkált szívócsatornát, tovább optimalizált égésteret reszelgettek hozzá az olasz mérnökök. A folyamat végén egy 3,5 kilogrammal könnyebb blokkot kaptak a plusz lóerők mellé. Van továbbá egy Extra Boost funkció, amely gombnyomásra két másodpercig ad még némi kraftot – ezt kvalifikációs üzemmódban aktiválhatjuk. A megállást elöl 398, hátul 390 milliméteres karbon-kerámia tárcsák oldják meg, a 296 GTB-ből ismert ABS EVO-val kiegészülve. Százról 29,2 méteres távon áll meg az új Ferrari, kétszázról pedig 108,1 méteren lehet állóra fékezni.

Ferrari SF90 XX Spider
forrás: Ferrari
Természetesen nyitható tetejű variáns is készül

A beltérben a szénszál és az alcantara az uralkodó anyagok, és úgy tűnik, sikerült jó egyensúlyt találni az egyszerű célszerűség és a kényelem között. A versenyülések bizonyos keretek közt állíthatók, így akár a magasabb sofőrök is megtalálják benne a helyüket, miközben szemmel láthatóan komoly az oldaltartásuk is.

Az SF90 XX kétféle kivitelben készül. A zárt Stradale ára 770 ezer euró, vagyis átszámolva 290 millió forint, még ennél is jóval drágább a 850 ezer eurós, azaz 315 millió forintos Spider. Az előbbiből 2024 második negyedévében, utóbbiból 2024 utolsó negyedében kezdik leszállítani az elkészült példányokat, összesen csupán 1398-at terveznek. Mielőtt gőzerővel spórolni vagy lottózni kezdenénk: természetesen már mindnek megvan a gazdája.

Nézd meg galériánkban az utcára szabadított Ferrari-szörnyet:

Galéria / 15 kép

Ferrari SF90 XX Stradale és Spider

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Otthon

Öt okos eszköz, amitől jobb lesz az otthonod

Kép
Szórakozás

A focicsapat menedzsere Patek Philippe-re és Teslára szórta a lopott pénzt

Közel nyolcmilliárd forintnyi dollárt sikkasztott el, amit aztán nem sikerült jól befektetni.

Kép
Tech

Elon Musk azonnal kirúgatná a Disney vezérigazgatóját, mert az nem hirdet nála

Elon Musk továbbra is csúcsformában van, pedig az elmúlt hetekben is nagyot ment.

Kép
Jármű

A Cybertruck még Porschét vontatva is lenyomott egy Porschét

Pedig a 911-es nem is húzott maga után Cybertruckot.

Kép
Jármű

Mohó volt a tulaj, rajta maradt a törött Lamborghini

Senki nem adta meg a vágyott 1,5 millió dollárt, 1,35-ért meg hülye lett volna odaadni.

Kép
Stílus

13 óra, amiből kiderül, hogy tart ma az óraipar

Összeszedtük az idei év legfontosabb újdonságait, amelyekből kiderül, mit gondolnak a világról a gyártók.

Kép
Szórakozás

Három új Marvel-sorozat jön a Disney Plusra

Két spinoffot és egy animációs szériát kapunk, az egyik már januárban megérkezik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!