Ez a Harley volt Elvis utolsó motorja

Elvis Presley Harley-ja
Forrás: Mecum Auctions

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Elvis Presley imádta a motorkerékpárokat, ez a Harley-Davidson pedig szerencsére jobb állapotban maradt meg, mint a rock and roll királyának egykori magángépe.

Noha Elvis Presley már 1977-ben meghalt, zenéjét máig nagyon sokan szeretik, egy viszonylag friss felmérés szerint minden idők legtöbb albumeladása is az ő nevéhez fűződik, ami a fizikai adathordozókat illeti. Népszerűségét felpörgette az a tavaly megjelent film is, amely menedzsere, Tom Parker ezredes szemszögéből mutatja be életét, pályafutását és tragédiáját. Nemrég mi is megírtuk, hogy a Király egykori magángépét romos állapotban is 80 millióért vették meg, hogy lakókocsit építsenek belőle, kedvenc szendvicsének ízét pedig immár whiskey formájában is élvezhetjük.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A repülőgépről itt írtunk:

Olvasd el ezt is!

Most előkerült egy újabb olyan ereklye, ami Elvishez köthető: utolsó motorkerékpárja, egy Harley-Davidson FLH, abból is a csupán 750 példányban gyártott Bicentennial Edition. A zenészlegenda egyébként is kedvelte a motorokat, volt neki jó néhány az évek során, ezt a Harley-t pedig 1976. augusztus 11-én vette. Eredetileg a Palm Springs-i címe szerepelt a dokumentumokban, de később Graceland nevű villájához is magával vitte. Ez egyben azt is jelenti, hogy túl sokáig nem élvezhette, hiszen majdnem pontosan egy évvel később, 1977. augusztus 16-án hunyt el.

Elvis Presley Harley-jának blokkja
forrás: Mecum Auctions
Természetesen V2-es

A gépet Elvis halála után egy New Jersey-i hoteltulajdonos vette meg, de nem azért, hogy járjon vele: látványosságként kiállította a szállodájában. 1983-ban a dél-dakotai Murdo Pioneer Auto Show múzeumba került, egészen 2019-ig ott láthatta a közönség. Most alig több mint kétezer kilométerrel és teljes dokumentációval várja új gazdáját, jár hozzá az Elvis tulajdonjogát igazoló régi papírokkal – igaz, a középső neve ezeken elírva, Aaron helyett Aeronként szerepel –, az eredeti kulcsok, sőt még az a kulcstartó is, amit a szalonban adtak neki. Az ELVIS rendszám viszont nem igazi, annak idején a 9L8112-es kaliforniai táblával adták át a Harley-t.

A motorkerékpárt a Mecum Auctions árverezi el az egyébként már pár napja futó Indy 2023 árverés keretein belül, május 20-án. Egyelőre nem tudni, mekkora bevételre számítanak érte. Mindenesetre a nagy tavaszi aukción több másik, igazán izgalmas tétel is kalapács alá kerül, autók közül például 1960-as Corvette Le Mans-i versenyautó, Duesenberg Model J, valamint több Cadillac Eldorado is gazdára vár.

Apropó, Corvette: ha az idén hetvenéves, ikonikus modellről olvasnál, keresd az InStyle Men nyomtatott számát az újságárusoknál!

Kép

Galériánkban megnézheted Elvis Harley FLH-ját alaposabban is:

Galéria / 8 kép

Elvis Presley Harley-Davidson FLH-ja

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Stílus

Shoppingszemle: 10 szuper nyári ing 10 ezer forint alatt

Ezek között az ingek között könnyen lehet, hogy találsz majd olyan darabokat, amiket viszonylag gyorsan el is tudsz helyezni a mindennapjaidban.

Kép
Szórakozás

10 borzongató horrorjáték, ami leginkább a frászt hozta ránk

Sokan még feltelepíteni sem merték őket!

Kép
Szórakozás

Godzilla Minus One - Egy film, nemcsak szörnyrajongóknak

A laikus közönség és a kritikusok is elismerően beszélnek a moziról.

Kép
Stílus

Ennél egyszerűbben márpedig nem lehet nyakkendőt kötni

Ha egyszer megkötötted, azóta is arra vigyázol, nehogy kibontódjon, akkor ez a videó neked is szól.

Kép
Jármű

Ez nem SUV: terepjáró

A G Merci már elesett, de mi a helyzet a Land Rover Defenderrel? Vajon meg tudott maradni igazi terepjárónak?

Kép
Szórakozás

Toplista: Minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei - több százezer szavazat alapján!

A krimi és a thriller a legnépszerűbb filmes műfajok a világon. De vajon melyek minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!