Férfi létére 12 ezer Barbie-t gyűjtött össze

Jian Yang egy saját képére szabott babával
Forrás: Jian Yang / Instagram

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

A szingapúri Jian Yang érdekes hobbit talált magának, övé a világ egyik legnagyobb Barbie-gyűjteménye.

A júliusban bemutatott Barbie film sorra dönti a nézettségi csúcsokat, nagyon durván felülmúlva a nyár másik nagyon várt moziját, az Oppenheimert. A nagy népszerűséget mindenki meglovagolja, aki csak teheti, a brazil Burger King például rózsaszín burgert dobott piacra. És persze a Greta Gerwig filmjét ihlető játékbaba is hatalmas figyelmet kap, a különlegesebb, ritkább kiadások ára emelkedésnek indult.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Rekordot rekordra halmoz a Barbie film:

A Barbie babákat elsősorban a lánygyermekek kapják szüleiktől, de felnőtt nők is előszeretettel gyűjtik akár nosztalgiából, akár pont azért, mert gyerekkorukból kimaradtak ezek a játékok. Sokkal ritkább – és valljuk be, furcsább is –, ha egy férfi büszkélkedik efféle kollekcióval. Pedig a 44 éves szingapúri Jian Yang pont ezt teszi: övé a világ egyik legtekintélyesebb Barbie-gyűjteménye. Több mint 12 ezer bábujának összértéke úgy 140 millió forintra tehető.

A férfi amúgy reklámszakemberként dolgozik, de influenszerként is aktív. Ő maga sem tudja, hogy pontosan hány Barbie-ja van, egy ideje feladta a számolást, de nem tartja magát kifejezetten ezekre specializálódott gyűjtőnek, inkább csak olyan játékgyűjtő, akinek véletlenül nagyon sok babája van. Mivel saját otthonában nem férne el az összes, a kollekció egy részét szüleinél tartja, de akad az irodájában és raktárakban is belőlük. Úgy érzi, nem függő, hiszen bármikor le tudna állni a vásárlással – ahogyan tette azt 2007 és 2011 között is, amikor a Közel-Keleten élt.

Először 1984-ben, testvére babáival játszva nyűgözték le a Barbie-k, később részben azért is maradtak az élete részei, mert ő maga is kedvelte a divatot, szívesen vett magának szép ruhákat. Ha pedig a Calvin Kleinnál vagy a DKNY-nál vásárolt, akkor adta magát, hogy a Calvin Klein, illetve DKNY Barbie-kat is megvegye. Amikor régebbi filmeket nézett, magától értetődő volt, hogy beszerezze a Marilyn Monroe-ról vagy Audrey Hepburnről mintázott babákat. Amikor Indiában járt, az összes indiai tematikájú babát begyűjtötte.

Van viszont egy másik, a Barbie-khoz erősen kapcsolódó hobbija, ami a gyűjtésnél talán még különösebb. A babákat ugyanis gyakran elviszi magával helyekre, rendezvényekre, vagy akár csak étterembe. Ilyenkor igyekszik odaillőt választani, például a japán étterembe japán Barbie-val megy, és közben előszeretettel fotózza is ezeken a helyeken a figurákat. A film hatására az ő gyűjteményét is nagyobb érdeklődés övezi, vannak, akik felajánlanak neki megvételre Barbie-kat. Olykor lehúzni is próbálják, nemrég valaki a nagymamája régi játékait akarta rásózni másfél millió dollárért.

A babák mellett amúgy nagyon sok másik játéka is van, például marveles akciófigurák, úgy 500 Transformers, sőt Én kicsi pónimból is akad pár. Kritikusai gyakran azt találgatják, hogy biztosan gazdag, míg mások megkérdőjelezik szexuális irányultságát. Ezzel kapcsolatban az döbbenti meg, mennyire könnyen véleményt alkotnak az emberek ismeretlenekről pusztán néhány fotó vagy történet alapján.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

A Mikulás meghozta az új Suzuki Swiftet!

A magyar piac egyik kedvenc kisautója immár a hetedik generációval folytatja.

Kép
Jármű

A legmegbízhatatlanabb autók toplistája

Az autó az ingatlan után sokaknak a második legnagyobb értéke, ezért is nagyon bosszantó, ha mindig baj van vele.

Kép
Jármű

Erre a ralis filmre vágytunk, csak nem tudtunk róla

A Race for Glory: Audi vs. Lancia zseniálisnak ígérkezik, a legendás B csoport dicsőségét és megpróbáltatásait idézi fel.

Kép
Szórakozás

150 év után először kelt ki vadon élő kivi Új-Zéland fővárosában

A behurcolt ragadozók miatt a vadon élő kiviket a kihalás fenyegeti.

Kép
Stílus

Miért vadult meg a világ másodjára is egy műanyag tokos órától?

A Moonswatch sikerét ugyan nem sikerült megismételni, de a Swatch második, Blancpainnal közös kollaborációja is nagyot szólt.

Kép
Stílus

A sztárok egyik klasszikus kedvencét most szuperkedvezményesen vásárolhatod meg

A vörös szőnyeges események egyik főszereplőjéből a te gardróbodban sem árthat egy darab.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!