Férfi létére 12 ezer Barbie-t gyűjtött össze

Jian Yang egy saját képére szabott babával
Forrás: Jian Yang / Instagram

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A szingapúri Jian Yang érdekes hobbit talált magának, övé a világ egyik legnagyobb Barbie-gyűjteménye.

A júliusban bemutatott Barbie film sorra dönti a nézettségi csúcsokat, nagyon durván felülmúlva a nyár másik nagyon várt moziját, az Oppenheimert. A nagy népszerűséget mindenki meglovagolja, aki csak teheti, a brazil Burger King például rózsaszín burgert dobott piacra. És persze a Greta Gerwig filmjét ihlető játékbaba is hatalmas figyelmet kap, a különlegesebb, ritkább kiadások ára emelkedésnek indult.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Rekordot rekordra halmoz a Barbie film:

A Barbie babákat elsősorban a lánygyermekek kapják szüleiktől, de felnőtt nők is előszeretettel gyűjtik akár nosztalgiából, akár pont azért, mert gyerekkorukból kimaradtak ezek a játékok. Sokkal ritkább – és valljuk be, furcsább is –, ha egy férfi büszkélkedik efféle kollekcióval. Pedig a 44 éves szingapúri Jian Yang pont ezt teszi: övé a világ egyik legtekintélyesebb Barbie-gyűjteménye. Több mint 12 ezer bábujának összértéke úgy 140 millió forintra tehető.

A férfi amúgy reklámszakemberként dolgozik, de influenszerként is aktív. Ő maga sem tudja, hogy pontosan hány Barbie-ja van, egy ideje feladta a számolást, de nem tartja magát kifejezetten ezekre specializálódott gyűjtőnek, inkább csak olyan játékgyűjtő, akinek véletlenül nagyon sok babája van. Mivel saját otthonában nem férne el az összes, a kollekció egy részét szüleinél tartja, de akad az irodájában és raktárakban is belőlük. Úgy érzi, nem függő, hiszen bármikor le tudna állni a vásárlással – ahogyan tette azt 2007 és 2011 között is, amikor a Közel-Keleten élt.

Először 1984-ben, testvére babáival játszva nyűgözték le a Barbie-k, később részben azért is maradtak az élete részei, mert ő maga is kedvelte a divatot, szívesen vett magának szép ruhákat. Ha pedig a Calvin Kleinnál vagy a DKNY-nál vásárolt, akkor adta magát, hogy a Calvin Klein, illetve DKNY Barbie-kat is megvegye. Amikor régebbi filmeket nézett, magától értetődő volt, hogy beszerezze a Marilyn Monroe-ról vagy Audrey Hepburnről mintázott babákat. Amikor Indiában járt, az összes indiai tematikájú babát begyűjtötte.

Van viszont egy másik, a Barbie-khoz erősen kapcsolódó hobbija, ami a gyűjtésnél talán még különösebb. A babákat ugyanis gyakran elviszi magával helyekre, rendezvényekre, vagy akár csak étterembe. Ilyenkor igyekszik odaillőt választani, például a japán étterembe japán Barbie-val megy, és közben előszeretettel fotózza is ezeken a helyeken a figurákat. A film hatására az ő gyűjteményét is nagyobb érdeklődés övezi, vannak, akik felajánlanak neki megvételre Barbie-kat. Olykor lehúzni is próbálják, nemrég valaki a nagymamája régi játékait akarta rásózni másfél millió dollárért.

A babák mellett amúgy nagyon sok másik játéka is van, például marveles akciófigurák, úgy 500 Transformers, sőt Én kicsi pónimból is akad pár. Kritikusai gyakran azt találgatják, hogy biztosan gazdag, míg mások megkérdőjelezik szexuális irányultságát. Ezzel kapcsolatban az döbbenti meg, mennyire könnyen véleményt alkotnak az emberek ismeretlenekről pusztán néhány fotó vagy történet alapján.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Kép
Stílus

A hírességek jó ideje nem tudják megunni! 2024 nyarán érdemes beszerezned egy ilyen nadrágot

Ez a korábban elhanyagolt darab manapság az egyik legfelkapottabb trend a férfi ruhák terén.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!