Kocsmatúrán cimbizett az ultrákkal az angol csapat új tulaja

J. J. Watt a Burnley Cardiff City elleni meccsén, a Turf Mooron
Forrás: Alex Livesey / Danehouse / Getty Images

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Minden idők egyik legjobb védőjátékosaként tartják számon J. J. Wattot, aki feleségével a Burnley focicsapatba vásárolta be magát. Aztán elkezdett ismerkedni a helyiekkel.

J. J. Watt 2011-ben durván berobbant az NFL-be: eleve az első körben draftolta a Houston Texans, majd első öt szezonjából háromban megválasztották a liga legjobb védekező játékosának is. A defensive end pozícióban játszó Watt ötször szerepelt Pro Bowlon, viszont Super Bowlt sem a Texansszal, sem az Arizona Cardinalsszel nem sikerült nyernie. Tavaly vonult vissza, de a sporttól nem szakadt el teljesen. Most például feleségével, a korábbi amerikai válogatott labdarúgó Kehalia Ohaival együtt bevásárolták magukat a Burnley futballcsapatába.

A Burnley FC-t 1882-ben alapították, tehát igen tekintélyes múltú együttes. A csapat az aktuális idényt a Championshipben, azaz az angol másodosztályban töltötte, ahol bajnok lett, így jövőre már a Premier League-ben szerepel. Magyar vonatkozás, hogy korábban Király Gábor védte a kapujukat, de akadémiájukon nevelkedett a válogatottunkat erősítő Callum Styles is. Bajnokságot kétszer nyert a klub, de egyik sem mostanság volt: 1921-ben és 1960-ban.

A lényeg viszont nem is ez, hanem hogy Watt – noha csak kisebbségi tulajdonrészt birtokol – szerette volna megismerni a csapat történelmét, a szurkolók lelkivilágát, vagy ha úgy tetszik, a Burnley FC lényegét. Ehhez pedig azt találta a leginkább célravezetőnek, hogy kocsmatúrát tartson. Benézett többek közt a The Royal Dyche, valamint a Vintage Claret pubokba, és megivott jó néhány Guinnesst, mire elérte a Turf Moor stadiont.

Ahogy az ex-NFL-sztár fogalmazott, komoly kutatómunkát végzett a sörözés mellett. Sok szurkolóval ismerkedhetett meg személyesen, fontosnak tartja, hogy elnyerje a bizalmukat. Azt vallja, nem működhet, hogy csak úgy megérkeznek az új tulajdonosok egy klubhoz, és elkezdik erőltetni a saját akaratukat, mennek a saját fejük után. Sokkal inkább meg kell érteni, mi a fontos a helyieknek, milyen elképzeléseik vannak azoknak, akik évtizedek óta ezért a csapatért rajonganak.

Hogy Wattnak egészen pontosan mibe és milyen mértékben lesz beleszólása, egyelőre kérdéses, az viszont szinte biztos, hogy a szurkolók jófejségként, kedves gesztusként értékelik, hogy rögtön azzal kezdte ténykedését, hogy elment közéjük, meg akarta ismerni őket. Kíváncsian várjuk továbbá azt is, mire megy az élvonalban az egykori belga válogatott Vincent Kompany menedzser és asszisztense, a nem is olyan rég még a walesi nemzeti csapatot erősítő Craig Bellamy vezette együttes.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Szereted a focit? Az InStyle Men nyomtatott számában az olasz kapuslegendáról, Gigi Buffonról is olvashatsz!

Kép

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!