Már vagy tíz embert megharapott az amerikai elnöki kutya

Commander kutya
Forrás: Oliver Contreras / The Washington Post / Getty Images

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Commander nem túl jól nevelt, Joe Biden és felesége kénytelen további kiképzéseknek alávetni.

Nemcsak az egyszerű halandók, hanem uralkodók és vezető politikusok is lehetnek nagy állatbarátok. A tavaly elhunyt II. Erzsébetnek például egy egész falkányi corgija volt, még animációs film is készült A királynő kutyája címmel. Fiáról, az új királyról, III. Károlyról békát neveztek el. Barack Obama amerikai elnöknek több portugál vízikutyája is volt, az egyikük egyszer megharapta egy látogató arcát. Úgy fest, az elnöki kutyáknak ez közös jellemzője lehet: Franklin D. Roosevelt kedvence egy amerikai szenátorba és egy brit miniszterelnökbe is belemártotta fogait, míg Joe Biden németjuhásza állítólag már legalább tízszer lecsapott.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Lendvai Zsolt
Lendvai Zsolt újságíró, szerkesztő
Sportriporternek készültem, de helyi tévés, majd autós újságíró lettem. Az InStyle Mennél a lehető legérdekesebb témákat igyekszem megtalálni, és szórakoztatóan átadni.

A mostani támadások után a US Secret Service, avagy a titkosszolgálat tagjai egy nemrég kiszivárgott levelezésben aggodalmukat fejezték ki a 22 hónapos Commander (Parancsnok) viselkedése miatt. Időről időre előfordul, hogy a kutya rátámad valakire, novemberben például egy tisztet kellett kórházba szállítani, miután karjába és combjába is belemart. Egy hónappal korábban a first lady, Jill Biden nem tudta visszahívni az állatot, amikor szintén egy munkatársra rontott rá.

Máskor csak egyszerűen a Fehér Ház kertjében sétált szabadon engedve, amikor harapdálni támadt kedve. A panaszok szerint csak idő kérdése, mikor csap le újra. A first lady szóvivője szerint ez a környezet teljesen egyedülálló, egyben olykor stresszes is lehet a házi kedvencek számára. De igyekeznek mindenki számára megnyugtató megoldást találni. A Secret Service és az Executive Residence dolgozóival közösen új pórázprotokollt dolgoznak ki, és kutyafuttatókat jelölnek ki. Emellett kutyakiképzés is szerepel a tervek között, bár valamilyen szintű képzést már kapott Commander, de gyakorlásból soha nem lehet elég.

Az eddigi eseteket a munkahelyi balesetekhez hasonlóan kezelték, mindenfajta értesítési és bejelentési kötelezettségnek eleget tettek.

Biden elnök egyébként 2021 decemberében mutatta be a nyilvánosságnak Commandert. A négylábú egy másik német juhászkutya helyét vette át a Fehér Házban: elődje, Champ azon a nyáron pusztult el, tizenkét éves korában. Champ mellett akkoriban Major – szintén németjuhász – is az elnöki családdal élt, ő volt az első mentett kutya a rezidencián, de a mostanihoz hasonló incidensek miatt végül egy családhoz költözött, csendesebb környezetbe.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!