Már vagy tíz embert megharapott az amerikai elnöki kutya

Commander kutya
Forrás: Oliver Contreras / The Washington Post / Getty Images

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Commander nem túl jól nevelt, Joe Biden és felesége kénytelen további kiképzéseknek alávetni.

Nemcsak az egyszerű halandók, hanem uralkodók és vezető politikusok is lehetnek nagy állatbarátok. A tavaly elhunyt II. Erzsébetnek például egy egész falkányi corgija volt, még animációs film is készült A királynő kutyája címmel. Fiáról, az új királyról, III. Károlyról békát neveztek el. Barack Obama amerikai elnöknek több portugál vízikutyája is volt, az egyikük egyszer megharapta egy látogató arcát. Úgy fest, az elnöki kutyáknak ez közös jellemzője lehet: Franklin D. Roosevelt kedvence egy amerikai szenátorba és egy brit miniszterelnökbe is belemártotta fogait, míg Joe Biden németjuhásza állítólag már legalább tízszer lecsapott.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Lendvai Zsolt
Lendvai Zsolt újságíró, szerkesztő
Sportriporternek készültem, de helyi tévés, majd autós újságíró lettem. Az InStyle Mennél a lehető legérdekesebb témákat igyekszem megtalálni, és szórakoztatóan átadni.

A mostani támadások után a US Secret Service, avagy a titkosszolgálat tagjai egy nemrég kiszivárgott levelezésben aggodalmukat fejezték ki a 22 hónapos Commander (Parancsnok) viselkedése miatt. Időről időre előfordul, hogy a kutya rátámad valakire, novemberben például egy tisztet kellett kórházba szállítani, miután karjába és combjába is belemart. Egy hónappal korábban a first lady, Jill Biden nem tudta visszahívni az állatot, amikor szintén egy munkatársra rontott rá.

Máskor csak egyszerűen a Fehér Ház kertjében sétált szabadon engedve, amikor harapdálni támadt kedve. A panaszok szerint csak idő kérdése, mikor csap le újra. A first lady szóvivője szerint ez a környezet teljesen egyedülálló, egyben olykor stresszes is lehet a házi kedvencek számára. De igyekeznek mindenki számára megnyugtató megoldást találni. A Secret Service és az Executive Residence dolgozóival közösen új pórázprotokollt dolgoznak ki, és kutyafuttatókat jelölnek ki. Emellett kutyakiképzés is szerepel a tervek között, bár valamilyen szintű képzést már kapott Commander, de gyakorlásból soha nem lehet elég.

Az eddigi eseteket a munkahelyi balesetekhez hasonlóan kezelték, mindenfajta értesítési és bejelentési kötelezettségnek eleget tettek.

Biden elnök egyébként 2021 decemberében mutatta be a nyilvánosságnak Commandert. A négylábú egy másik német juhászkutya helyét vette át a Fehér Házban: elődje, Champ azon a nyáron pusztult el, tizenkét éves korában. Champ mellett akkoriban Major – szintén németjuhász – is az elnöki családdal élt, ő volt az első mentett kutya a rezidencián, de a mostanihoz hasonló incidensek miatt végül egy családhoz költözött, csendesebb környezetbe.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!