Hűtőben vagy sem? Így tárold a ketchupot

Ketchup egy üvegben
Forrás: Dennis Klein / Unsplash

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Állítólag évtizedes vita, hogy a hűtőben vagy a spájzban kell tárolni a ketchupot, a Heinz most elég egyértelműen mutatott irányt.

Soha nem gondoltam túl, hogyan kellene tárolnom a ketchupot. Alapvetően a spájzba szoktam betenni, amikor hazaviszem, ha pedig már felbontottam, megy a hűtőbe. Az utóbbi időben annyi változás történt, hogy a mostani otthonunkban nincs kamra, így kapásból a hűtőbe dobom. Nem is igazán tudtam róla, hogy évtizedes vita övezi a kérdést, az egyik tábor szerint ugyanis tényleg a hűtőben a helye, mások ellenben azt mondják, felbontás után is vígan elvan a spájzban vagy a konyhaszekrényben.

Az sem segít igazságot tenni, hogy bár a flakonon vagy üvegen többnyire az szerepel, felbontás után hűtve tárolandó, egyes szakértők szerint azonban ez puszta túlbiztosítás, valójában erre nincs szükség. Ugyanis maga a paradicsom eleve savas, emellett pedig ételecetet is tartalmaz a ketchup – ez a savasság pedig gátolja a baktériumok szaporodását. Ebből következik, hogy szobahőmérsékleten vígan elvan a paradicsomszószunk, akár bontva is, heteken át.

Az egyik legkedveltebb ketchupmárka világszerte a Heinz, amelynek gyártója, a Kraft Heinz most a Twitteren igyekezett igazságot tenni egy igazán velős posztban. Ennyi áll benne: „Ketchup. Goes. In. The. Fridge!!!” Vagyis kábé az, hogy a ketchupnak a hűtőben a helye. A mondanivaló nyomatékosítására minden szó után ponttal tagolva, a végén három felkiáltójellel ráerősítve. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem változtatják időről időre álláspontjukat. Pár éve már kifejtették, hogy ugyan termékeik a polcon is jól elvannak, a körülmények nagyban befolyásolhatják az eltarthatóságot, ezért a lehető legjobb minőségmegőrzés érdekében a hűtőt javasolják.

A mostani tweetet követően meg is szavaztatták közönségüket. 13 ezer válaszadó közel kétharmada, 63,2 százaléka a hűtőre szavazott, a többiek viszont a szobahőmérsékletre, mondván az éttermek is simán kipakolják az asztalra a bontott flakonokat.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ha kíváncsi vagy, mit érdemes még a hűtőbe tenni a spájz helyett, itt gyűjtöttük össze:

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!