27 év egyetlen nap szabadság nélkül

Kevin Ford a céges ajándékkal
Forrás: Kevin Ford / Tiktok

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Otthon

Öt okos eszköz, amitől jobb lesz az otthonod

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ennyit húzott le eddig egy amerikai Burger Kingben Kevin Ford. Elismerésként kibökték a szemét pár aprósággal, de a közösség gyűjteni kezdett.

Nagyon változó, hogyan viszonyulnak az emberek a munkahelyükhöz. Van, akinek mindegyik csak egy a sok közül, ha jön egy jobb lehetőség, azonnal vált, az sem baj, ha két-háromévente kell megtenni. Mások meg élvezik, ha összeszokott közösségben lehetnek nap mint nap, ezt egy kicsivel több pénzért sem áldoznák be, amúgy sem hiányzik nekik az ezzel járó macera. Az amerikai Kevin Ford az utóbbi csoportba tartozhat. 27 évvel ezelőtt kezdett ugyanis dolgozni a Las Vegas-i Harry Reid Nemzetközi Repülőtéren működő Burger Kingben.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ha már szóba került a reptér, ez a rekordkísérlet is pont onnan indult:

Olvasd el ezt is!

Azóta egyetlen árva munkanapot sem hagyott ki, még csak el sem kéredzkedett idő előtt. Egyszerűen csak ledolgozta, amit kellett, talán egy kissé túlzottan is sztahanovista módon. Később egyik lánya, Seryna mondta el, hogy apja nem sokkal azután állt munkába a gyorsétteremben, hogy neki ítélték az ő és nővére felügyeleti jogát. Amikor újraházasodott, akkor sem akart váltani, elsősorban az előnyös egészségbiztosítás miatt: mind a négy lánya úgy végezhette el a közép-, majd főiskolát, hogy közben teljeskörűen biztosítva voltak.

Tavaly viszont a férfi felrakott egy videót a Tiktokra, amelyen megmutatja a világnak, milyen nagyszerű ajándékcsomaggal kedveskedett neki a gyorsétteremlánc a kitartó munkavégzésének elismeréseként. Konkrétan egy műanyag hátizsákot kapott, benne egy mozijeggyel, Starbucks-pohárral, Reese’s és Life Savers cukorkákkal, két tollal, kulcstartóval és egy nyakpánttal. Ezzel voltak képesek kiszúrni a szemét 27 év után.

A kommentelők persze felháborodtak, mondván sokkal többet érdemelne, de legalább egy hét fizetett szabadságra elengedhetnék, hogy meglátogathassa unokáit. Egy hozzászóló azt is felvetette, hogy valaki igazán indíthatna Fordnak egy Go Fund Me közösségi finanszírozós gyűjtést. Ezt olvasta Seryna is, aki aztán úgy gondolta, miért ne lehetne ő az a valaki, aki így próbál segíteni édesapjának. A leírásba azért belefűzte, hogy családjuknak nem a megélhetéshez kell a pénz, aki mégis úgy érzi, szívesen küldene néhány jó szó mellett dollárokat is, az előtt nyitva áll a lehetőség.

Aztán ahogy belendült a dolog, egyre csak érkeztek a felajánlások. Seryna a beállított célt előbb 2700 dollárról 27 ezerre, majd onnan százezerre emelte. Csodaként élte meg mindazt a támogatást, amit kaptak. Úgy hiszi, a kulcs az lehetett, hogy Kevinben mindenki meglátta önmagát, vagy azokat a szeretteit, akik önzetlenül dolgoznak a saját családjukért. Így jött össze 14 ezer adományozótól összesen 420 ezer dollár, átszámolva 150 millió forint. Beszállt mások mellett a hollywoodi színész, David Spade is.

Kevin Ford azt mondja, a pénz nem változtatta meg az életét. Továbbra is ugyanúgy dolgozik, mint eddig, ugyanabban a Burger Kingben, hétvégente pedig az Ubernél sé a Dorr Dashnél vállal fuvarokat. A legnagyobb különbség az, hogy olykor vált néhány szót hírességekkel – a már említett David Spade-et például felköszöntötte születésnapján, ő pedig visszaírt, megköszönte. A befolyt összeg nyugdíjas éveit aranyozhatja majd be, ugyanis hamarosan eléri a korhatárt. És végre családjával is tudott találkozni, négy év után először.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Otthon

Öt okos eszköz, amitől jobb lesz az otthonod

Kép
Szórakozás

A focicsapat menedzsere Patek Philippe-re és Teslára szórta a lopott pénzt

Közel nyolcmilliárd forintnyi dollárt sikkasztott el, amit aztán nem sikerült jól befektetni.

Kép
Tech

Elon Musk azonnal kirúgatná a Disney vezérigazgatóját, mert az nem hirdet nála

Elon Musk továbbra is csúcsformában van, pedig az elmúlt hetekben is nagyot ment.

Kép
Jármű

A Cybertruck még Porschét vontatva is lenyomott egy Porschét

Pedig a 911-es nem is húzott maga után Cybertruckot.

Kép
Jármű

Mohó volt a tulaj, rajta maradt a törött Lamborghini

Senki nem adta meg a vágyott 1,5 millió dollárt, 1,35-ért meg hülye lett volna odaadni.

Kép
Stílus

13 óra, amiből kiderül, hogy tart ma az óraipar

Összeszedtük az idei év legfontosabb újdonságait, amelyekből kiderül, mit gondolnak a világról a gyártók.

Kép
Szórakozás

Három új Marvel-sorozat jön a Disney Plusra

Két spinoffot és egy animációs szériát kapunk, az egyik már januárban megérkezik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!