27 év egyetlen nap szabadság nélkül

Kevin Ford a céges ajándékkal
Forrás: Kevin Ford / Tiktok

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ennyit húzott le eddig egy amerikai Burger Kingben Kevin Ford. Elismerésként kibökték a szemét pár aprósággal, de a közösség gyűjteni kezdett.

Nagyon változó, hogyan viszonyulnak az emberek a munkahelyükhöz. Van, akinek mindegyik csak egy a sok közül, ha jön egy jobb lehetőség, azonnal vált, az sem baj, ha két-háromévente kell megtenni. Mások meg élvezik, ha összeszokott közösségben lehetnek nap mint nap, ezt egy kicsivel több pénzért sem áldoznák be, amúgy sem hiányzik nekik az ezzel járó macera. Az amerikai Kevin Ford az utóbbi csoportba tartozhat. 27 évvel ezelőtt kezdett ugyanis dolgozni a Las Vegas-i Harry Reid Nemzetközi Repülőtéren működő Burger Kingben.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Ha már szóba került a reptér, ez a rekordkísérlet is pont onnan indult:

Olvasd el ezt is!

Azóta egyetlen árva munkanapot sem hagyott ki, még csak el sem kéredzkedett idő előtt. Egyszerűen csak ledolgozta, amit kellett, talán egy kissé túlzottan is sztahanovista módon. Később egyik lánya, Seryna mondta el, hogy apja nem sokkal azután állt munkába a gyorsétteremben, hogy neki ítélték az ő és nővére felügyeleti jogát. Amikor újraházasodott, akkor sem akart váltani, elsősorban az előnyös egészségbiztosítás miatt: mind a négy lánya úgy végezhette el a közép-, majd főiskolát, hogy közben teljeskörűen biztosítva voltak.

Tavaly viszont a férfi felrakott egy videót a Tiktokra, amelyen megmutatja a világnak, milyen nagyszerű ajándékcsomaggal kedveskedett neki a gyorsétteremlánc a kitartó munkavégzésének elismeréseként. Konkrétan egy műanyag hátizsákot kapott, benne egy mozijeggyel, Starbucks-pohárral, Reese’s és Life Savers cukorkákkal, két tollal, kulcstartóval és egy nyakpánttal. Ezzel voltak képesek kiszúrni a szemét 27 év után.

A kommentelők persze felháborodtak, mondván sokkal többet érdemelne, de legalább egy hét fizetett szabadságra elengedhetnék, hogy meglátogathassa unokáit. Egy hozzászóló azt is felvetette, hogy valaki igazán indíthatna Fordnak egy Go Fund Me közösségi finanszírozós gyűjtést. Ezt olvasta Seryna is, aki aztán úgy gondolta, miért ne lehetne ő az a valaki, aki így próbál segíteni édesapjának. A leírásba azért belefűzte, hogy családjuknak nem a megélhetéshez kell a pénz, aki mégis úgy érzi, szívesen küldene néhány jó szó mellett dollárokat is, az előtt nyitva áll a lehetőség.

Aztán ahogy belendült a dolog, egyre csak érkeztek a felajánlások. Seryna a beállított célt előbb 2700 dollárról 27 ezerre, majd onnan százezerre emelte. Csodaként élte meg mindazt a támogatást, amit kaptak. Úgy hiszi, a kulcs az lehetett, hogy Kevinben mindenki meglátta önmagát, vagy azokat a szeretteit, akik önzetlenül dolgoznak a saját családjukért. Így jött össze 14 ezer adományozótól összesen 420 ezer dollár, átszámolva 150 millió forint. Beszállt mások mellett a hollywoodi színész, David Spade is.

Kevin Ford azt mondja, a pénz nem változtatta meg az életét. Továbbra is ugyanúgy dolgozik, mint eddig, ugyanabban a Burger Kingben, hétvégente pedig az Ubernél sé a Dorr Dashnél vállal fuvarokat. A legnagyobb különbség az, hogy olykor vált néhány szót hírességekkel – a már említett David Spade-et például felköszöntötte születésnapján, ő pedig visszaírt, megköszönte. A befolyt összeg nyugdíjas éveit aranyozhatja majd be, ugyanis hamarosan eléri a korhatárt. És végre családjával is tudott találkozni, négy év után először.

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Életmód

Ez a 4 kérdés megmutatja, vannak-e gondjaid az alkohollal

Egy pszichiáter mutatott rá: ha erre a négy kérdésre igennel válaszolsz, akkor érdemes lehet foglalkozni a problémával.

Kép
Szórakozás

Meghalt a kosárlegenda, akiről az NBA-logót mintázták

A Los Angeles Lakers legendája, Jerry West 86 éves volt.

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!