Kiderült, ki vásárolta meg a világ legdrágább nyakláncát

Kiderült, ki vásárolta meg a világ legdrágább nyakláncát
Forrás: Mouawad

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A 18 milliárd forintos ékszer sorsa egy évtizedig titok volt, most kiderült, hogy ki vásárolta meg - és az is, hogy aztán egyszerűen elajándékozta.

Tíz éve a libanoni származású Mouawad ékszerészet elkészítette a L’Incomparable, azaz az Összehasonlíthatatlan fantázianevű nyakláncot, mely be is került a Guinness-rekordok könyvébe, mint a világ legértékesebb nyaklánca. Az 55 millió dolláros, azaz 18,5 milliárd (!!!) forintos árával ennek a nyakláncnak a birtoklása egyet jelent a végtelen vagyonnal.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép
forrás: Mouawad

Az egészen elképesztő árat a világ legnagyobb tökéletes gyémántja indokolja, a 407 karátos sárga kő mellett a további 102 darab, összesen 229 karátnyi fehér gyémánt szinte jelentéktelen tétel. A gyémántok értéke a méretükkel exponenciálisan nő, tehát az egészen apró darabok olcsók, de egy méret felett hirtelen rendkívül megdrágulnak. Az árba még beleszámít a gyémánt tisztasága, minősége, illetve sokszor a színe is: a sárga kimondottan ritkának számít, nem véletlen, hogy a Jacob & Co. ilyenekkel díszített karórája 7 milliárd forintba kerül, és annál is évekig tartott, míg összevadászták hozzá a köveket a világ minden tájáról.

Ne maradj le erről!

Szóval a L’Incomparable azonnal világhírű ékszer lett, mely máig hivatkozási alap, és el is kelt - de egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy ki a végtelen vagyonú vevő. Egy drága motyókkal foglalkozó oldal, a Luxury Launches göngyölítette fel végül a nyaklánc tulajdonosi láncát: a Mouawadtól Nita Ambani vásárolta meg, akinek a vagyona valóban a végtelent közelíti. Ugyanis a férje, Mukesh Ambani a Reliance Group vezetője és tulajdonosa, mely India legjövedelmezőbb vállalatcsoportja, az energiaipartól kezdve a vegyészeten és a földgázüzleten keresztül a telekommunikációig, a textiliparig és a médiáig mindenben benne vannak, világszerte 300 ezer alkalmazottat foglalkoztatva.

Nita Ambani viszont nem tartotta meg magának az ékszert, hanem nászajándékként a fia esküvője alkalmából a menyének, Shloka Mehtának ajándékozta 2019 márciusában. A Mumbaiban tartott ünnepség egy igazi indiai sztárparádé volt, bár nekünk a bollywoodi hírességek nevei nem sokat mondanak, de az viszont elárul ezt-azt a buli költségvetéséről, hogy a Coldplay volt a zenekar.

A L’Incomparable-t készító Mouawad várhatóan fog még drágább ékszert is készíteni, 1990 óta öt alkalommal is szerepeltek a Guinness-rekordok könyvében, legutóbb a The Flower of Eternity nevű ékszerdobozzal, melyet 542 karát fehér és sárga gyémánttal díszítettek. Ezen kívül ők készítették el a világ legdrágább kézitáskáját, a világ legdrágább melltartóját (a 2003-as Victoria's Secret Fashion Show-ra), illetve ők jegyzik a Splendort, a világ legdrágább, körte alakú gyémántját is.

Nézd meg a galériában a Mouawad rekordot érő alkotásait!

Galéria / 5 kép

A Mouawad rekorder ékszerei

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!