Beöltözött embernek nézték a kínai állatkert medvéjét

Maláj medve az egyik videóban
Forrás: Facebook

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egészen furcsa vádak érték az állatkertet, amit aztán határozottan cáfoltak: a maláj medve simán csak így néz ki.

Egy állatkertet sok mindenért érhet kritika: panaszkodhatnak az emberek az ott található állatok szűkös palettájára, a bánásmódra, a tisztaságra. Az viszont nem valami gyakori, hogy egyesek azt állítanák, a medve igazából nem is medve, hanem jelmezbe öltözött ember. Pedig most éppen ez történt Kínában.

A
kelet-kínai Hangcsou város állatkertjéről van szó, ahol valaki levideózott egy két lábon álló maláj medvét. Szó se róla, valóban van valami emberi abban, ahogy ott álldogál és figyel, egy kicsit még integet is, és furán ráncolódik a bundája a hátán. Az egy bolond százat csinál típusos esete rajzolódott ki, ahogyan a helyi közösségi média felkapta a dolgot, mind többen kezdték elhinni, hogy egy mackójelmezes fickó verte át a vendégeket, és összeesküvés-elméleteket kezdtek gyártani.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Az intézmény aztán Angela, a medve szemszögéből megírt közleménnyel cáfolta a találgatásokat: „Angela vagyok, a maláj medve. Tegnap munka után felhívott az igazgató, hogy lustálkodtam-e, és megkértem egy embert, hogy ugorjon be helyettem. Hadd ismételjem meg: én maláj medve vagyok, nem pedig fekete medve vagy kutya. Maláj medve!”

Elsőre persze igen elvetemült már maga a felvetés is, valójában viszont Kínában az utóbbi években volt pár zűrös eset, amikor az állatkertek házi kedvenceket, így mondjuk kutyákat próbáltak vadállatként eladni. Tíz éve Honan tartományban egy tibeti masztiffot álcáztak oroszlánnak, de persze elég hamar kiderült a turpisság, Szecsuánban pedig egy golden retriever ücsörgött az oroszlánketrecben beugrósként.

A mostani medvés esettel kapcsolatban a CNN-nek egy szakértő mondta el, hogy ami a videóban látszik, teljesen természetes. A maláj medvét nem sokan ismerik: a legkisebb medvefajról van szó, amely úgy másfél méteresre nő meg. Noha a legtöbb medvefaj képes két lábon állni, a maláj medvék kifejezetten gyakran tesznek így, hogy felágaskodva vizsgálják meg a környezetüket. A nőstények ráadásul két mellső végtagjukban tudják tartani bocsaikat, miközben két lábon közlekednek. Az itt is megfigyelhető, fenéktájon lazább bunda pedig védelmi funkciót tölt be, egy támadás esetén segít elkerülni a mélyebb harapásokat.

A maláj medve veszélyeztetett, sokan azért vadásszák, mert a hagyományos kínai orvoslás szerint egyes szerveinek, testrészeinek gyógyító hatást tulajdonítanak. Az illegális medveepe-kereskedelem nagy problémát jelent, egyes területeken húsát is fogyasztják.

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Promóció

Budapestre is megérkezett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

Szakmák, amik eltűntek a modern kor beköszöntével

Felelevenítünk néhányat a régmúlt mesterségeiből, amik nem állták ki az idő próbáját.

Kép
Jármű

Látványos koncepcióautót mutatott az AMG Monacóban

A Formula–1-es versenyhétvégéhez kapcsolták a Mythos PureSpeed sportautót, amely érdekes megoldásokat vonultat fel.

Kép
Szórakozás

Közeleg a napfogyatkozás 25 éves évfordulója - de mikor lesz a következő?

Az egész ország az eget kémlelte negyed évszázaddal ezelőtt.

Kép
Szórakozás

Mint egy gyerekszínészt, úgy kezelték balesete után Jeremy Rennert

A Marvel-moziverzum sztárja felidézte, milyen érzés volt visszatérni a munkába.

Kép
Szórakozás
Kép
Szórakozás

"Ezt a hajót egyfelé húzzuk" - interjú a Dante alapítóival, Gulyás Hermann Sándorral és Jászberényi Gáborral

Úgy állnak a kamera előtt, mint a profi modellek. Könnyű nekik, hiszen színészek! – jut eszünkbe Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor fotóit nézve. De vajon tényleg könnyű nekik?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!