Eladja helyetted az autód a mesterséges intelligencia

kocsi.hu Chat GPT
Forrás: kocsi.hu

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha mindig nehézséget okozott a figyelemfelkeltő leírás elkészítése, a kocsi.hu Chat GPT-jének nagyon fogsz örülni.

A hazai piacon elsőként vezetett be a mesterséges intelligencia által támogatott hirdetésfeladást a kocsi.hu. A portál eddig is fontosnak tartotta, hogy hozzá nem értő magánemberként, akár profi kereskedőként gyorsan, mégis hatékonyan hirdethessük meg eladó autónkat. Hirdetésünk feladásakor a műszaki adatok és az autó felszereltségének kitöltésével eddig sem kellett fáradnunk, mostantól pedig már egy virtuális marketinges is segíti a teljesen személyre szabott szöveg megírását a mesterséges intelligencia személyében.

Az új funkció sokaknak nyújthat segítséget autójuk eladásában, ugyanis nem ritka, hogy a felhasználók a műszaki és felszereltségi adatok űrlapját ugyan még kitöltik, azonban a leírásra már nem jut idejük, esetleg csak nincs jó ötletük, hogyan is építsék fel a szöveget, hogy az egyszerre legyen figyelemfelkeltő és tartalmas is. Vagy a helyesírásukban nem bíznak. Aki pedig az autókhoz nem ért, hasznos segítséget kap abban, hogy kocsija miben különbözik a hasonlóktól, mik azok a lényeges, a vásárlók számára hasznos információk, amelyeket érdemes külön megemlíteni a leírásban is. Illetve aki autókereskedőként naponta akár féltucatnyi járművet is meghirdet, kimondottan sok időt spórolhat.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép

Az egyedülálló új funkció használata egyszerű, a szükséges adatok kitöltése után az Írjon leírást helyettem a Mesterséges Intelligencia! gombra kattintva kevesebb mint egy perc alatt elkészül a szöveg, amelyet a robot az általunk megadott információk alapján állít össze. Ha szeretnénk rajta pontosítani vagy bővíteni, esetleg éppen ellenkezőleg, rövidíteni, azt is megtehetjük, hiszen a kapott szöveg szabadon módosítható.

A kocsi.hu mindössze néhány hete tette elérhetővé a nagyközönség számára az automatikus leírás-generálást, de már ez idő alatt a feladott hirdetések 60 százalékánál igénybe vették az eladók. A platform szakemberei arra számítanak, hogy ez az arány tovább növekszik majd, ugyanis a hirdetők kevesebb idő alatt szeretnének végezni, és a kereskedők is szívesen teszik hatékonyabbá munkájukat. Ráadásul a mesterséges intelligencia is folyamatosan tanul, így egyre precízebben végzi el a rábízott feladatot, a hirdetésállomány pedig ezzel egyre átláthatóbb és informatívabb lesz.

A hazai használtautó-piacról

A globális autóipart az elmúlt években számos nehézség sújtotta, így a különböző alapanyaghiányok, a koronavírus-járvány, valamint az orosz-ukrán háború is visszavetette a termelést. Ezért az újautó-piaci árak emelkedtek, a várakozási idő is megnövekedett, a vásárlók jelentős része a használt járművek felé fordult, hiszen azok leggyakrabban azonnal elérhetők. Ez viszont ezen a piacon is áremelkedést eredményezett.

Használtautó-kereskedés
forrás: Sebastian Kahnert / picture alliance / Getty Images
A kép illusztráció

A kocsi.hu adatai szerint 2018-ban még 2.970.000 forint volt az átlagos ár a magyarországi használtautó-piacon, egy évre rá viszont már átlépte a hárommilliót. Jelenleg átlagosan 3.620.000 forintért hirdetnek meg idehaza egy-egy használt személyautót, ami igen jelentős, közel 22 százalékos drágulást jelent. Közben viszont folyamatosan öregszik a járműpark átlagéletkora, egy éve elérte a 15 évet, a 2022-es statisztika szerint pedig már 15,4 évnél tart.

Az is jól látszik, hogy a koronavírus-járvány idején az emberek főként a drágább, tízmillió forint fölötti értékű autóktól igyekeztek szabadulni. Míg ugyanis a Covid-19 megjelenése előtt, 2018-ban mindössze 6 százalék volt ezek aránya a teljes hirdetésállományon belül, a járvánnyal sújtott években egészen 25 százalékig emelkedett. Ezzel szemben az olcsóbb, 1-2 millió forintos autók hirdetéseinek aránya 27 százalékról 17 százalékra zuhant. Az aktuális adatok szerint a vírushelyzet elmúltával elkezdtek visszaállni a korábbi viszonyok.

A kocsi.hu-ról

A kocsi.hu Magyarország népszerű, dinamikusan fejlődő járműhirdetési portálja. A 2018-as alapítás után gyors növekedésnek indult az oldal hirdetésállománya, 2022-ben már több mint negyvenezer jármű fordult meg kínálatukban a személyautóktól a motorkerékpárokon keresztül a mezőgazdasági gépekig. Az ingyenes hirdetésfeladás mellett weboldaluk tanácsokkal is ellátja az eladókat.

A hirdetők igen részletesen feltüntethetik eladó járműveik adatait, ezáltal a vevők is jól paraméterezhetően, pontosan kereshetnek az érdeklődésüknek megfelelő autókat, motorokat. Továbbá előre beállított kategóriákból is válogathatnak, így ha kimondottan elektromos autót, terepjárót, családi kocsit vagy éppen kabriót vadásznak, egyetlen kattintással listázhatják a találatokat. A mesterséges intelligencia bevonása és az új funkció tovább erősítheti a kocsi.hu pozícióját a hazai online hirdetési piacon.

A kocsi.hu az InStyle Men stratégiai partnere.

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!