Laknál hajón, amely beutazza a világot?

Látványterven a kilátás egy erkélyről
Forrás: Villa Vie Residences

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Villa Vie Residences 36 millió forintnyi összegtől kínál lakásokat óceánjáró luxushajóján, de ez még nem fedez minden költséget.

Valami rejtélyes ok miatt idehaza is elég jól tudjuk, hogy a leggazdagabbak szívesen töltik szabadidejüket luxusjachtokon. De persze világszerte is elég népszerűek az igényesen berendezett, kényelmes, napozóteraszokkal ellátott hajók, különféle élményutazások.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Itt írtuk meg, hogyan nyaralnak azok, akiknek a pénz nem számít:

Olvasd el ezt is!

Sokkal ritkább, de létező dolog az is, hogy valaki konkrétan egy óceánjárón éli mindennapjait, mármint ténylegesen ott van a lakása. Az elmúlt években több cég is próbálkozott ilyen szolgáltatás bevezetésével, többnyire kevés sikerrel, jelenleg a The World az egyetlen vállalkozás, amely valóban kínál ilyen lehetőséget, jellemzően 2-15 millió dollár, azaz 700 millió és 5,5 milliárd forint közötti árakon értékesítve a lakrészeket. Jövőre a Villa Vie Residences révén kaphatnak egy új kihívót, ez a cég ugyanis az angliai Southamptonból száll vízre, és nemcsak lakhatást, hanem Föld körüli utat is ajánl.

A tervek szerint mintegy három és fél éven át hajóznák át a világot, közben 147 ország 425 kikötőjét érintenék. 87 nap jutna Észak-Európára, 105-öt töltenének Észak-Amerikában, 68-at Afrikában és 76-ot Dél-Ázsiában – egyebek mellett. Viszonylag olcsóbb szolgáltatások is elérhetők lesznek, vagyis nem feltétlenül kell lakást vásárolni a fedélzeten. 35-től 120 napig terjedő csomagok közül lehet válogatni, a legolcsóbb 4360 dollárba, alig 1,6 millió forintba kerül.

Az egyik kabin látványterve
forrás: Villa Vie Residences
Egyelőre csak látványtervek ezek, de az már látszik, hogy sokféle kabint/lakrészt terveznek

De hol van ez a teljes élményhez képest? A 630 kabin – felszereltségét tekintve tényleg inkább lakásnak vagy legalább garzonnak mondhatnánk – tizenöt százalékát meg lehet vásárolni. Az alapár százezer dollár, vagyis mostani árfolyamon 36,5 millió forint, de a saját erkéllyel rendelkező lakrészekért ennek a két és félszeresét, 250 ezer dollárt (91 millió forintot) kérik. Az elköteleződés nem egy életre szól, nyugodtan el lehet adni, vagy bérbe bocsátani tulajdonunkat. Viszont a vételár még nem minden, bizonyos havidíjat is ki kell csengetni, ennek összege havi 3500 dollártól (1,3 millió forinttól) kezdődik. A szeptember közepi bejelentés óta ötven vevővel már meg is egyezett a cég, és arra számítanak, folyamatosan lesz a hajón úgy 800-900 utas.

Maga az utazás izgalmasan hangzik, de mit sem ér mindez, ha végig kell unatkoznunk három és fél évet. Szerencsére erről szó nincs, ugyanis rengeteg program, szórakozási lehetőségek, élő rendezvények, a világkonyha különlegességeit kínáló éttermek, meg persze úszómedencék is rendelkezésre állnak, de még könyvtár és wifis irodák is vannak, hogy a munkavégzésnek se legyen akadálya. Sőt, oktató jellegű programokra, mint például főzőiskolába is lehet jelentkezni. Attól sem kell félni, hogy esetleg megbetegszünk, saját egészségügyi központtal bír a hajó, orvosokkal és nővérekkel. A házi kedvenceket is szeretettel várják, még luxusszolgáltatásokat is kínálnak számukra.

Egy kabin látványterve
forrás: Villa Vie Residences
Árban is nagy lesz a szórás

Egyetlen apró bökkenő azért még akad. Noha 2024 májusában a tervek szerint elindulnak, valójában a Villa Vie Residences egyelőre nem rendelkezik hajóval. Az ügyvezető szerint már tettek ajánlatot egyre, és reményeik szerint év végéig meg is kötik az üzletet. Ha ez megvan, pár héttel és néhány millió dollárral később már készen is állnak majd.

Videók

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Stílus

Szurkolj stílusosan! Avagy a labdarúgó-Európa-bajnokság hatására hódít a blokecore irányzat

A labdarúgó-Európa-bajnokság mindenkit más és más módon ihlet meg! Neked is bejön ez a mostanság felkapott hullám?

Kép
Szórakozás

10 kisváros hazánkban, ahol érdemes megfordulni a nyáron

Mindegyiknek egyedi a hangulata, amibe érdemes belekóstolni egy hétvégi kirándulás alkalmával!

Kép
Szórakozás

A sörök Eb-jén már továbbjutottunk a csoportból

Ezek a srácok mind a huszonnégy résztvevő ország egy-egy italát megkóstolták, meglepő végeredmény született.

Kép
Szórakozás

Újra hív minket a Zóna! Erre lehet számítani a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyltól

A sugárzásmérő recseg már egy ideje, de most végre kijött egy igazi gameplay-videó is a játékról!

Kép
Jármű

Ez már kabaré: most az ablaktörlővel van gond a Cybertruckon

Ekkora felhajtással és ilyen drágán ritkán adnak olyan autót, amivel már az elején ennyire sok baj van.

Kép
Tech

Sztárok bikinis kamufotói bukkannak fel a Google képkeresőjében

Ezeken kívül MI-generált, hamis gyerekkori képeket is mutatnak a celebekről.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!