Két éve vonaton él a 17 éves német srác

Lasse a vonaton
Forrás: Lasse Stolley / lassestolley.com

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A fiatal Lasse Stolley szoftverfejlesztőként dolgozik, de így mindig oda megy, ahová éppen kedve van.

A 17 éves Lasse Stolley imád utazni, de ettől még elég meglepő az az életmód, amit választott magának: a Deutsche Bahn, azaz a Német Vasút járatain éli mindennapjait, onnan dolgozik egy kis kölni startup szoftverfejlesztőjeként. Nincs szoros beosztása, maga döntheti el, hogy mikor és mennyi munkát szeretne elvégezni, ráadásul mindig oda vonatozik, ahová éppen kedve van – legyen szó az Alpokról vagy a Balti-tengerről. Amellett, hogy azért akadnak kihívások és nehézségek, szemmel láthatóan élvezi.

2022 nyara óta van útközben az otthona – azt mondja, ez az életforma évi tízezer euróba, mostani árfolyamon számolva csaknem négymillió forintba kerül. Ebből a legnagyobb részt az első osztályra szóló BahnCard 100 éves bérlet teszi ki, ami durván 5900 euróba kerül, cserébe viszont korlátlanul utazhat vele bárhová Németországban. Állandó csomagja egy nem túl nagy hátizsák, benne pár ruhadarabbal, takaróval és elektronikai cikkekkel – mint például a munkájához elengedhetetlen laptop. Apropó, munka: mivel a vonat wifijén keresztül ez nehézkes volt, egy korlátlan mobilnetre be kellett fizetnie.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Lasse számára a legnagyobb kihívást a tisztálkodás és a ruhák mosása jelentette, de erre is megtalálta a megoldást, az első osztályú váróteremben szinte mindent meg tud oldani, és vécére sem a vonaton jár a leggyakrabban, már csak a higiénia miatt sem. Ruháit többnyire este mossa ki, majd felakasztja száradni a szerelvényen. Gyors mosakodásra is a várókban van lehetősége, de ha inkább zuhanyozna, keres egy uszodát az állomás közelében. Az első időkben az alvással is akadtak problémák, de azóta már hozzászokott, és inkább az a furcsa neki, amikor szüleihez hazalátogatva nem mozog vele az ágy.

A srác blogot is vezet életmódjáról, ott például azt is részletesen leírja, mi mindent rejt a hátizsákja, milyen ruhadarabokat és tisztálkodási eszközöket, egyéb holmikat tart magánál. Időről időre beszámol tapasztalatairól, de emellett a közösségi oldalakon is aktív.

Nemrég a Deutsche Welle magyar Facebook-oldalán jelent meg róla egy videó:

(forrás: DW és lassestolley.com)

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Életmód

Hónapról hónapra élnek az Y- és Z-generáció tagjai

Örülnek, ha a számlákat ki tudják fizetni, leghamarabb a felsőoktatáson spórolnak.

Kép
Otthon

Közös fal hangszigetelése

A közös fal hangszigetelése azért jelenthet kihívást, mert általában nem a zajforrás keltőjét zavarja a zaj – pedig nyilván ott lenne a legpraktikusabb a szigetelés –, ráadásul a tökéletes kivitelezés sem könnyű.

Kép
Otthon

Ezzel a dohányzóasztallal Schumi talán még futamot is nyert

Egy Formula–1-es Ferrari V10-es motorjából készült a különleges asztal, állítólag Schumacher és Barrichello is használta.

Kép
Szórakozás

Ronaldo újra az élen, Messi csak harmadik – ők a legjobban kereső sportolók

A szaúdi szerződés és a személyes szponzorációk nagyon jól hoznak Cristiano Ronaldónak, de a második helyen már nem focista áll.

Kép
Szórakozás

Opera-énekesnő és kém egy személyben: Margery Booth története

A bátor nő többször az életét kockáztatta, hogy információkkal szolgáljon Angliának.

Kép
Szórakozás

A Szabadítsátok ki Willyt! bálnájának igaz története

Keiko élete kevésbé alakult boldogan, mint ahogy azt a film után elképzeltük.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!