Chris Hemsworth izmait nem a szteroidos szél fújta össze

Chris Hemsworth a Thor: Szerelem és mennydörgés előzetesében
Forrás: Marvel Studios' Thor: Love and Thunder / Official Trailer / Marvel Entertainment / Youtube

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Egy amerikai orvos szokatlan szemszögből vizsgálta a szuperhősfilmeket, szerinte a színészek nagy része nem teljesen tisztán építi izomzatát.

Bármilyen szuperhősfilmről is van szó, a főszereplők többnyire igen masszív felépítésű, izmos emberek (vagy istenek, földönkívüliek, mutánsok). Hiszen hogyan hinné el bárki, hogy tizenöt-húsz kiló túlsúllyal, sörhassal és terebélyes potrohhal meg lehet menteni a világot? Az utóbbi években az egyik kivétel a dagadt Thor volt, aki a kudarcok hatására adta át magát a sörnek, a nasinak és a videójátékoknak. Persze a komoly izomtömeg kidolgozása nem könnyű feladat a karaktereket megformáló színészek számára sem, egy amerikai orvos szerint jelentős részük némi szteroidot is segítségül hív ehhez.

Dr. Todd Schroeder, a Dél-kaliforniai Egyetem professzora, aki tehát nemcsak praktizál, hanem oktat és kutat is, a Vanity Fairnek adott interjúban elemezte a Marvel moziverzumában látott kigyúrt testeket, és arra jutott, hogy a színészek mintegy fele-háromnegyede használhat legalább rövidtávon valamiféle teljesítménynövelő szert, ami hozzájárul izmainak gyarapodásához. A szakember szerint manapság ez már szinte elvárás velük szemben, ha pedig orvosi felügyelet alatt csinálják, abszolút elfogadott is.

Schroeder azt fejtegette, hogy a szteroidok, a tesztoszteron, egyéb androgének és növekedési hormonok rövid ideig tartó használata nem károsítja maradandóan a szervezetet, sőt függőséget sem okoz. A színészek zöme ugyanakkor nem beszél erről nyíltan, nem büszkélkedik azzal, hogy ilyen módon érte el a vágyott – és elvárt – fizikumot. Az egészségügyi következményeken kívül persze felmerül a kérdés morális oldala is, de mivel itt nem sportolókról van szó, akiket ez alapján rangsorolnának, aligha lehet felróni ilyen értelemben kritikát. Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy azért a médiát igen sok bírálat éri, amiért ilyen idealizált testképet nyom a nézők arcába.

Az persze kézenfekvő, hogy Hulk nem naturálban szedte magára azt az elképesztő mennyiségű izmot, viszont a doktor szerint a másik lenyűgöző izomzattal rendelkező hős, Thor mögött nagyon is természetes edzésmunka és diéta áll. Schroeder meggyőződése, hogy a mennydörgés istenét játszó Chris Hemsworth nem él semmilyen szerrel. Az ausztrál sztár sokkal inkább a jó genetikának köszönheti eredményeit, legalábbis részben, de kemény edzésmunkát is mellépakolt. Ezért aztán gyakorlatilag mindig jó formában van. Más kérdés, hogy a Thor negyedik részét megelőző tréningjeiről ő maga is azt mondta, túl kemények voltak, és soha többé nem vállalná újra.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Hemsworth-nek szenvedélye az edzés, erről már mi is írtunk:

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Így készül Thor kockahasa

A professzor azért még hozzátette, hogy azok, akik mégis inkább úgy döntenek, rásegítenek valamivel, nyilván nem egyedül dolgoznak. Csapatukban orvos, táplálkozási szakértő és személyi edző is helyet kap, azaz teljesen ellenőrzött körülmények között történik minden. Noha az interjú alapján Schroeder meglehetősen elfogadó a teljesítményfokozókkal szemben, semmiképpen sem javasolja, hogy valaki tök egyedül, kontroll nélkül éljen ilyesmivel.

Videók

Promóció

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Stílus

Ezek voltak a Watches & Wonders legstílusosabb óraújdonságai

Látványos vagy technikai szempontból izgalmas órákból most sem volt hiány a genfi rendezvényen. Ebből válogattunk.

Kép
Életmód

Tavaszi megújulás, felfrissülés? Miért ne! 6 arcmaszk férfiaknak

Az arcápolás témaköre sosem tud kimenni a divatból, szóval most hoztunk is pár tuti arcmaszkot, ami megér egy próbát.

Kép
Jármű

Mika Häkkinen megtanít vezetni – ha megveszed a kocsiját

A finn exversenyző egy különleges McLaren P1-et bocsát árverésre, a 780 milliós árba egy kis extrát is bújtat.

Kép
Szórakozás

Van egy Harry Potter-jelenet, amit 95-ször kellett felvenni

És harminc kamerát is használtak hozzá, hogy minden olyan legyen, amilyennek akarják.

Kép
Életmód

Kilenc hónapig a reptéren élt egy olasz férfi

Igen, Tom Hanksnek valóban van egy ilyen filmje, de ez most a valóság: a 83 éves bácsi Bologna repterén ütött tábort.

Kép
Szórakozás

12 kihagyhatatlan életrajzi film, ha tetszett a Back to Black

Az első kritikák szerint igen jól sikerült az Amy Winehouse életét bemutató film, mutatunk még pár alkotást, aminek érdemes esélyt adni.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!