"Nem kell félni, hogy valaki a helyünkre pályázik, mert ez így természetes"

"Nem kell félni, hogy valaki a helyünkre pályázik, mert ez így természetes"

Jármű

Bringával ingázni nemcsak gazdaságos, menő is

Stílus

Rég nem volt ilyen sima az arcom - Teszt: Braun Series 9 Pro+ 9565cc elektromos borotva

Promóció

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Tökéletes parfümöt keresel a forró nyári napokra? Nézd meg összeállításunkat, hogy megtaláld kedvenc nyári illatodat!

Promóció

Kívül-belül élénk

Facebook
Twitter
Pinterest

Nagyvállalatot vezetni nem szimpla munka, egyben felelősség is: vezetőként példát kell mutatni, rendelkezni kell vízióval. A Menedzserszövetséggel együttműködve Magyarország vezető menedzsereit kérdeztük karrierről, work-life balance-ról és mentorálásról. - IV. rész

(Címlapképen balról jobbra: Héjja János László, Selley Tamás, Boros Péter, Kapitány István, Tajta Ákos)

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Héjja János László / PEKI Restaurant Kft., ügyvezető

Mikor jön el az a pont, amikor hátra kell egyet lépni, és elkezdeni az utánpótlás-nevelést?

Kettéválasztanám a kérdést. A vezetői csapat utánpótlásának nevelése a vállalkozás indulásának első napjától kezdve az egyik legfontosabb feladat, mert eljöhet az a helyzet, hogy egy reggel arra ébredsz, hogy egyedül maradtál. Mi folyamatosan figyeljük kollégáinkat, és a vezető csapattal közösen napra készen vezetjük és működtetjük a "kiből mi lehet” programot. A vezetői kompetenciákkal rendelkező kollégákat kiemeljük, tréningeljük, belső tanfolyamokon képezzük. A mi rendszerünk olyan, hogy mindig belülről építkezünk. A legfelső vezető utánpótlásánál a hátralépés helyett én az elhatározást mondanám. Az első lépés a lelki felkészülés, hogy egyszer abba kell hagynom, át kell adnom a helyemet. Szerencsés vagyok, mert gyermekeim úgy döntöttek, hogy tovább viszik a vállalkozást, mivel több mint 20 éve velem dolgoznak, a ranglétra minden fokát megjárva egyszerűbb a tudás átadása és az elengedés.

Milyen egy jó hobbi? Mit ad az embernek?

Két hobbim is van a munkámon kívül. Az egyik a Forma-1. Harminchét éve, mióta Magyarországon elindult a Száguldó Cirkusz, minden évben mint technikai ellenőr részt veszek a versenyeken. Évről évre látni a technika fejlődését, a mérnöki precizitást, az óramű pontossággal összerakott csapatmunkát. És azt a hihetetlen energiát, amit hétről hétre, versenyről versenyre a pilóta és a csapat beletesz a sikerért. De a kudarc megélése is sok esetben példaértékű. A másik hobbim a régiségek gyűjtése. Rendszeresen kilátogatok piacokra, árverésekre, de online is vásárolok. A tárgyak felfedezése, megszerzése sokszor leírhatatlan boldogságot jelent. A megvásárolt tárgyak ápolása, javítása, gondozása kikapcsol és feltölt. Egy-egy kiszemelt tárgy megszerzése kitartást, türelmet, taktikai készséget igényel. De csodálatos érzés az is, hogy jó kezekbe került, és megőrzöm az utókornak.


Sellyey Tamás / S-Team Consulting Kft., managing partner

Lehet-e készülni fiatalon a vezetői szerepre? De kérdezhetem úgy is: kell egyáltalán készülni rá?

Lehet és kell, bár nyilván nagyon sok objektív körülménytől is függ, hogy az ember végül eléri-e a tervezett vezetői pozíciót. Véleményem szerint a szükséges karaktert alapvetően az határozza meg, hogy valaki eleve vezetői adottságokkal születik-e, illetve olyan környezetben (család, iskola, baráti kör) szocializálódik, ahol észrevétlenül kialakul benne az igény erre, valamint ideális esetben megfelelő vezetői mintákat, mentorokat is talál a környezetében.
Ami engem illet, már általános iskolában és gimnáziumban nagyon aktív voltam a különböző szerveződések létrehozásában és irányításában. Számomra korán egyértelmű volt, hogy az egyetem elvégzése után olyan területen szeretnék szakmát választani és a karrieremet építeni, amelyben majd vezetői szerepet tudok betölteni, természetesen az elengedhetetlen tapasztalatszerzési folyamatokat követően.
Azt mondják, az első milliót (ma már inkább milliárdot…) és az első vezetői pozíciót a legnehezebb megszerezni. Utóbbi kapcsán szerencsésnek mondhatom magam, mert ez viszonylag fiatalon, 26 évesen sikerült, de az élethosszig tartó tanulás fontossága ezen a téren is tetten érhető!

Mennyi szabadságra van szükség ön szerint egy évben?

Érettségi óta, 31 éve dolgozom folyamatosan, az elmúlt egy évet megelőzően klasszikus corporate környezetben, meghatározott mennyiségű szabadnappal, korlátozott felhasználási lehetőséggel. Viszont kétségtelen előny, hogy az ember egy szervezet tagjaként többnyire meg tudja valósítani a valódi szabadság gyakorlatát, amikor egy-két hétre teljesen maga mögött hagyja a feladatokat, határidőket, mert a céges háttérnek köszönhetően rendben haladnak a folyamatok.
Amióta saját tanácsadócégemet viszem, jelentősen átértékelődött bennem a szabadság fogalma. Magamnak osztom be a munkaidőmet napi-heti-havi szinten, rugalmasan, teljes mértékben szabadon szervezem a naptáramat, a megrendelőimet leszámítva senkinek nem tartozom elszámolással. Mégis, idén nyáron életemben először fordult elő velem, hogy a tengerparti nyaraláson és a Balatonon töltött hetek alatt minden nap 1-2 órára az emailjeimmel, hivatalos telefonokkal foglalkoztam, hiszen nélkülem megállt volna az élet.
Összességében azt gondolom, nem is a mennyiségen, inkább a rendszerességen kell legyen a hangsúly, vagyis hogy időről időre, tudatosan előre tervezve ki tudjuk pihenni a mögöttünk hagyott időszakot és fel tudjunk töltődni az előttünk álló feladatokra.

Boros Péter / KÖMI Mérnökiroda Kft., tulajdonos

Mikor jön el az a pont, amikor hátra kell egyet lépni, és elkezdeni az utánpótlás-nevelést?

Ez mindenkinél más időpontban érkezik el. Véleményem szerint első alkalommal akkor, amikor valaki vezető lesz. A vezetői feladat szerves része az empátia, a tudás és tapasztalat alapján működő fejlesztés, mentorálás, mind munkahelyi, mind társadalmi környezetben. Ez nem feltétlenül hátralépés, hanem egy ideig a generációk közötti harmonikus együttműködést jelenti, melynek mindkét fél csak nyertese lehet. Attól pedig nem kell félni, hogy valaki a helyünkre pályázik a munkatársaink közül, mert ez így természetes, örökké semmi sem tart. Lassan az X és babybommer generációs vezetőknek meg kell találniuk a stratégiai szintű helyüket ahhoz, hogy a 20-30-40-es korosztályok managementjeivel harmonikusan együttműködve feleljenek meg a 21. századi innovatív kihívásoknak. Ez a társadalom és a gazdaság minden területére igaz. Erre jó példa a Menedzserszövetség Mentorprogramja, amely kölcsönös tudásátadáson keresztül épít hidat a különböző korosztályú vezetők között.

Milyen egy jó hobbi? Mit ad az embernek?

A hobbi a relaxációt és a stressz oldást szolgálja úgy, hogy közben az egyéni és vezetői képességeinket tudat alatt fejlesztjük is. Az életemben a preferált hobbik, mint minden más, folyamatosan változtak a (korábban versenyszerű) sportolástól indulva a bor és az órák szeretetén át, a főzéstől az utazásig a CSR tevékenységeimet is ideértve. Engem ezek lekötöttek/lekötnek, tanulok belőlük és motiválnak. Különösen inspiráló olyan emberekkel találkozni, akik hasonló szórakozásokat találnak. Ezek a tevékenységek hozzájárulnak újabb és újabb közösségek megismeréséhez, melyek inspiráló hatással vannak rám. Egy ilyen közösség számomra a Menedzserek Országos Szövetsége is. Az utóbbi években a korábbiakhoz képest hobbi szinten jelent meg a vezető mentorálás, a projektmenedzsment kultúra támogatása és egy lakóközösség művészeti galériájának a támogatása is.

Kapitány István / Shell, Globális executive alelnök

Mikor jön el az a pont, amikor hátra kell egyet lépni, és elkezdeni az utánpótlás-nevelést?

A vezetői létnek alapvető része a mentorálás: onnantól kezdve, hogy az ember vezetői pozícióban van - középvezető, felsővezető -, ez a sikerének a titka. Mindenki annyira jó vezető, amennyire a nála dolgozók szakmai fejlődését segíteni tudja.

Mit gondol, mennyit kell dolgozni egy nap?

Az a szerencsés vezető - és ez lenne a tanácsom mindenki számára -, aki olyan munkát tud választani, mely munkát élvez, és a munka elvégzése során jó hangulatban, energikusan tölti az idejét. Tapasztalatom szerint innentől kezdve az, hogy ez hány órában zajlik, nem lényeges, hiszen az ember azt csinálja, amit kedvel. Ebben az esetben az is egyszerűbb, hogy találjunk olyan tevékenységet, ami a munka mellett még érdekes lehet. De a munka maga az, amivel az életünk döntő részét eltöltjük, így célszerű örömmel csinálni. Az én tapasztalatom szerint az úgynevezett work-life balance-szal így nincsen probléma.

Tajta Ákos / Wolt, regionális ügyvezető igazgató

Hogyan térül meg egy mentoráltba fektetett idő?

A mentorált személy szakmai és egyéni növekedése és fejlődése révén térül meg. A mentoráltak az új készségek és ismeretek elsajátításával hatékonyabbá válnak, növelik a csapat teljesítményét, és jobb eredményeket érnek el, ami a szervezet számára is előnyös, és igazolja a kezdeti időbefektetést. Az ilyen gyakorlati előnyök mellett végigkövetni a mentoráltak személyes és szakmai fejlődését a mentor számára is inspiráló, és új lendületet, motivációt ad a jövőre.

Tanult olyat valamelyik hobbijából, amelynek hasznát vette a karrierje során?

Hat-hétéves korom óta teniszezem országos szinten. A tenisz erős fegyelemre és time managementre nevelt, hiszen mindig a következő feladatra, edzésre, versenyre kellett összpontosítani. Ez a szervezési készség és az idő hatékony beosztásának képessége nélkülözhetetlen a szakmai életemben.

A tenisz emellett elősegítette, hogy nyomás alatt is tudjak koncentrálni, ami kulcsfontosságú, amikor szoros határidőkkel és nagy tétekkel járó projektekkel kell foglalkoznom. Hozzászoktam a teniszpálya versenykörnyezetéhez, ami segített abban, hogy a munkahelyi kihívásokkal teli helyzetekben is jól boldoguljak.

Az InStyle MEN őszi lapszámában pedig arról olvashatunk, hogy mit gondolnak az ország top menedzserei az autózásról, a közlekedés jövőjéről és a fenntarthatóságról.

A cikk elkészültét a Volkswagen és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. támogatta, a fotózás helyszínét pedig a Korda Filmpark biztosította.

Videók

Jármű

Bringával ingázni nemcsak gazdaságos, menő is

Stílus

Rég nem volt ilyen sima az arcom - Teszt: Braun Series 9 Pro+ 9565cc elektromos borotva

Promóció

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Promóció

Tökéletes parfümöt keresel a forró nyári napokra? Nézd meg összeállításunkat, hogy megtaláld kedvenc nyári illatodat!

Promóció

Kívül-belül élénk

Kép
Szórakozás

Varga Barnabást megműtik, szerdán hagyhatja el a kórházat

Friss hírek érkeztek a skótok ellen súlyosan megsérülő csatár állapotáról.

Kép
Stílus

Rég nem volt ilyen sima az arcom - Teszt: Braun Series 9 Pro+ 9565cc elektromos borotva

A borotválkozás nagyon kényes kérdés: a nem megfelelő eszközökkel könnyen megvághatjuk magunkat, de a bőrirritáció is csak egy hajszállal kevésbé kellemetlen.

Kép
Jármű

Bringával ingázni nemcsak gazdaságos, menő is

Egy jól kiválasztott elektromos kerékpár segít leküzdeni a nehezebb akadályokat is, miközben sokkal gazdaságosabb, mint az autó.

Kép
Jármű

Szívfacsaró: új gazdát keres Paul Walker projektautója

A tragikus balesetben elhunyt színész barátjával közösen vette a Camarót, de soha nem tudták befejezni.

Kép
Stílus

Menő Omega Seamastert kapott a rúdugrás királya

A svéd Armand Duplantis a szám legnagyobb esélyese a párizsi olimpián is, kijár neki egy svájci luxusóra.

Kép
Tech

Mesterséges intelligencia tanítja randizni a kínai fiatalokat

A szerelmi tanácsadóknak ráadásul fizetnek is. Így vajon felpörög a házasságkötések száma?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!