Millió dolláros Jordan-mez keres új gazdát

Michael Jordan 1992-es meze
Forrás: Goldin

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Michael Jordan az 1992-es olimpián viselte a Dream Team trikóját, amelyet aztán Karl Malone-nak ajándékozott.

Az 1992-es nyári olimpia sok szempontból különleges volt. Nekünk, magyaroknak például többek közt a harminc érem miatt, amit sportolóink megnyertek, és amelyből 11 arany volt – Egerszegi Krisztina egymaga hármat is begyűjtött. És az addigiaktól abban is különböztek a barcelonai játékok, hogy a kosárlabdázók mezőnyében először engedélyezték az amerikaiaknak is, hogy profi játékosokból állítsák össze a csapatukat. Így született meg a Dream Team, mások mellett Michael Jordannel, Scottie Pippennel, Larry Birddel, John Stocktonnal és Magic Johnsonnal, de felsorolhatnánk mindenkit, akik Chuck Daly vezetésével abszolút rászolgálva a Dream Team névre, hibátlan mutatóval, minden meccsüket fölényesen nyerve olimpiai bajnokok lettek.

Az újságírók úgy emlegették őket, mint a valaha összerakott legnagyszerűbb sportcsapatot, és a gárdának abban is igen nagy szerepe volt, hogy világszerte egyre többen kezdtek érdeklődni a kosárlabda iránt. Aki látta őket játszani, nemcsak a zsenialitásukat jegyezte meg örökre, hanem minden bizonnyal az általuk viselt mez is beleivódott sokak emlékezetébe. Most éppen e trikók egyikét árverezik el, nem is akármelyiket: ezt a példányt Michael Jordan viselte a Litvánia ellen 127-76-ra megnyert elődöntőben. Jordan azon a meccsen 21 pontot szórt, mellette 4 asszisztot és 3 lepattanót jegyzett. Nem véletlen, hogy ő is bekerült az elmúlt 100 év 50 legnagyobb legendája közé, akikről az InStyle Men nyomtatott számában írtunk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép

A 9-es számú mezt azután csapattársának, Karl Malone-nak ajándékozta, erről árulkodik a „To Karl. Good Luck” írás, meg persze Jordan autogramja is ott figyel rajta. A Goldin oldalán lehet licitálni a minden létező hitelességi tanúsítvánnyal felvértezett ereklyére, és biztosan állíthatjuk, a millió dolláros sávban talál majd gazdára. E sorok írásakor már 975 ezer dollárnál tart, azaz bő 330 millió forintnál, de még jó egy hét hátravan az árverésből.

Az aukciósház egyébként nemcsak Jordan 1992-es mezét kínálja eladásra, hanem a több másik klasszisét is, ráadásul valamennyi Karl Malone magángyűjteményéből származik, neki dedikálta mindenki. Ugyanakkor egyértelműen és toronymagasan a Michael Jordan-trikó lesz a legdrágább. A torna amerikai pontkirályáé e percben 77 ezer dolláron áll, Scottie Pippené mindössze 43 ezer dolláron, Malone sajátja 40 ezernél tart, a legolcsóbbnak Clyde Drexleré tűnik 22 ezerrel. Jordané után Magic Jonhsoné következik a rangsorban 200 ezerrel.

Lapozd végig galériánkat is a mez képeiért!

Galéria / 4 kép

Michael Jordan 1992-es Dream Team meze

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Szórakozás

Az olimpiák magyar legendái, akikre büszkék vagyunk

Hamarosan megkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok küzdelmei Párizsban, de az elmúlt 128 évből is van bőven kire büszkének lennünk.

Kép
Tech

Light Phone 3: az anti-okostelefon

A Light Phone harmadik generációja egy olyan eszköz, ami eltér a modern okostelefonoktól, és tudatosan mellőzi azok megoldásait.

Kép
Szórakozás

Ezt tuti nem szúrtad ki eddig! Ezek a Disney-karakterek kiköpött másai a szinkronhangjaiknak

Persze nem mindig egyértelmű hogy kiről is van szó, de amint megtudjuk, fejünkhöz kapunk, mennyire nyilvánvaló volt a hasonlóság.

Kép
Szórakozás

Koltai Róbert legviccesebb alakításai a filmvásznon

Hármat választottunk, amelyek közül az egyiket tuti imádtad!

Kép
Stílus

A hírességek jó ideje nem tudják megunni! 2024 nyarán érdemes beszerezned egy ilyen nadrágot

Ez a korábban elhanyagolt darab manapság az egyik legfelkapottabb trend a férfi ruhák terén.

Kép
Jármű

Kanárisárgában a legmenőbb a jubileumi Audi RS4

Az Audi immár harminc esztendeje hegyezi a családi kombikat, az RS4 pedig éppen huszonöt éves. Most jól megünneplik.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!