Millió dolláros Jordan-mez keres új gazdát

Michael Jordan 1992-es meze
Forrás: Goldin

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Facebook
Twitter
Pinterest

Michael Jordan az 1992-es olimpián viselte a Dream Team trikóját, amelyet aztán Karl Malone-nak ajándékozott.

Az 1992-es nyári olimpia sok szempontból különleges volt. Nekünk, magyaroknak például többek közt a harminc érem miatt, amit sportolóink megnyertek, és amelyből 11 arany volt – Egerszegi Krisztina egymaga hármat is begyűjtött. És az addigiaktól abban is különböztek a barcelonai játékok, hogy a kosárlabdázók mezőnyében először engedélyezték az amerikaiaknak is, hogy profi játékosokból állítsák össze a csapatukat. Így született meg a Dream Team, mások mellett Michael Jordannel, Scottie Pippennel, Larry Birddel, John Stocktonnal és Magic Johnsonnal, de felsorolhatnánk mindenkit, akik Chuck Daly vezetésével abszolút rászolgálva a Dream Team névre, hibátlan mutatóval, minden meccsüket fölényesen nyerve olimpiai bajnokok lettek.

Az újságírók úgy emlegették őket, mint a valaha összerakott legnagyszerűbb sportcsapatot, és a gárdának abban is igen nagy szerepe volt, hogy világszerte egyre többen kezdtek érdeklődni a kosárlabda iránt. Aki látta őket játszani, nemcsak a zsenialitásukat jegyezte meg örökre, hanem minden bizonnyal az általuk viselt mez is beleivódott sokak emlékezetébe. Most éppen e trikók egyikét árverezik el, nem is akármelyiket: ezt a példányt Michael Jordan viselte a Litvánia ellen 127-76-ra megnyert elődöntőben. Jordan azon a meccsen 21 pontot szórt, mellette 4 asszisztot és 3 lepattanót jegyzett. Nem véletlen, hogy ő is bekerült az elmúlt 100 év 50 legnagyobb legendája közé, akikről az InStyle Men nyomtatott számában írtunk.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Kép

A 9-es számú mezt azután csapattársának, Karl Malone-nak ajándékozta, erről árulkodik a „To Karl. Good Luck” írás, meg persze Jordan autogramja is ott figyel rajta. A Goldin oldalán lehet licitálni a minden létező hitelességi tanúsítvánnyal felvértezett ereklyére, és biztosan állíthatjuk, a millió dolláros sávban talál majd gazdára. E sorok írásakor már 975 ezer dollárnál tart, azaz bő 330 millió forintnál, de még jó egy hét hátravan az árverésből.

Az aukciósház egyébként nemcsak Jordan 1992-es mezét kínálja eladásra, hanem a több másik klasszisét is, ráadásul valamennyi Karl Malone magángyűjteményéből származik, neki dedikálta mindenki. Ugyanakkor egyértelműen és toronymagasan a Michael Jordan-trikó lesz a legdrágább. A torna amerikai pontkirályáé e percben 77 ezer dolláron áll, Scottie Pippené mindössze 43 ezer dolláron, Malone sajátja 40 ezernél tart, a legolcsóbbnak Clyde Drexleré tűnik 22 ezerrel. Jordané után Magic Jonhsoné következik a rangsorban 200 ezerrel.

Lapozd végig galériánkat is a mez képeiért!

Galéria / 4 kép

Michael Jordan 1992-es Dream Team meze

Megnézem a galériát

Videók

Promóció

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát

Promóció

Mire kell figyelni snowboard kabát vásárlásakor?

Kép
Jármű

Olyan magasra jutott ez a Porsche, ahol még nem járt autó

Egyetlen szárazföldi jármű sem mászott még fel olyan magasra, mint ez a módosított Porsche 911, ráadásul nem is Dakarról van szó.

Kép
Szórakozás

Günzer Tamás lett az Év Bortermelője Magyarországon

A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményért ítélik oda.

Kép
Szórakozás

Soha nem volt ilyen drága az arany

Megdőlt a 2020-as csúcs, és további drágulás várható.

Kép
Jármű

Filléres építés méregdrágán: Deus W650

A kultikus Deus egyik korai építését árverezte el a Bonhams aukciós ház.

Kép
Stílus

Három egészen elképesztő új Breitling

Az autós vonatkozású Top Time sorozatba érkezett három tourbillonos modell.

Kép
Szórakozás

Ismét betalált Szoboszlai a Liverpoolban

Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Liverpool, a magyar középpályás a 94. percben lőtt a hálóba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!