Bagóért árulják Jordan egykori luxus-Mercijét

Jordan Mercedese
Forrás: Bring a Trailer

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az S600 Lorinserért igen csalogató a 23 dolláros ár, bár igazából egy nyereményjátékról van szó.

Amellett, hogy a kosárlabdázás történetének valaha volt egyik – sokak szerint egyértelműen a – legjobb játékosaként emlegetjük, Michael Jordan elég súlyos autóbolond is. Az ő helyzetében, illetve jövedelmével meg is tehette, hogy komoly gyűjteményt rakjon össze, van vagy volt az évtizedek során Porsche 911 Turbója, Aston Martin DB9 Volantéje, Bentley Continental GT-je, Chevrolet Corvette ZR1-ese, meg persze többféle Ferrarija is. Ezeknél semmivel sem kevésbé különleges a kupé bálna-Mercije, avagy a Lorinser-tuningos S 600, méghozzá a C 140-es szériából.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Lendvai Zsolt
Lendvai Zsolt újságíró, szerkesztő
Sportriporternek készültem, de helyi tévés, majd autós újságíró lettem. Az InStyle Mennél a lehető legérdekesebb témákat igyekszem megtalálni, és szórakoztatóan átadni.

Az autót a kilencvenes évek közepén vásárolták akkori feleségével, Juanitával, majd 2002-es válásuk után egy évvel adták el. Az S 600 természetesen a csúcsot jelentette a maga hatliteres V12-esével, 394 lóerejével és 570 newtonméteres nyomatékával. Talán véletlen, de egyben szimbolikus, hogy éppen 1995. december 23-án került a kosárlegenda tulajdonába – akinek 23-as volt a mezszáma. A kocsi – amely amúgy hivatalosan már 1996-os modellévi – a The Last Dance dokusorozatban is feltűnt nemrég.

Jordan Mercedese hátulról
forrás: Bring a Trailer
Szép állapotú Bálna

Az évek során többször is eladósorba került, a sorozat forgatása után a Beverly Hills Car Club dobta fel árverésre, az eBayen, majd a Bring a Trailer oldalán is hirdették, és úgy tűnt, a vevő is meglesz, de a nagy összegű licit ellenére végül kiderült, csak a szándék volt valós, fizetőképesség nem volt mögötte, így nem sikerült új gazdát találni Jordan ex-Mercedesének. Most újra itt a lehetőség, hogy valaki lecsapjon rá, mégpedig szó szerint fillérekért.

Ezúttal a WhatNot szervezte meg az értékesítést, és meglepően alacsony, csupán 23 dolláros vételárat határoztak meg – nyilván ezúton is a mezszámra utalva. Átszámolva ez még nyolcezer forint sincs mostani árfolyamon, adódik tehát a kérdés, miért ez szerepel az árcédulán. Valójában egy nyereményjátékról van szó, amelyen a WhatNot okostelefonos alkalmazásán keresztül lehet részt venni, teljesen ingyen. Így jó eséllyel a reklámérték miatt érheti meg a cégnek. A szerencsés, számítógép által kisorsolt nyertesnek állításuk szerint valóban csak 23 dollárjába kerül majd az autó, még a szállítást is állják. Piaci értékét amúgy 100 ezer dollárra, szűk 35 millió forintra saccolják.

Jordan Mercije belülről
forrás: Bring a Trailer
250 ezer kilométer körül futott

A részvételi feltételekben sem igazán találni rejtett költségeket, további 37 ezer dollárt kap a nyertes, amit kizárólag a nyereményhez fűződő adók rendezésére használhat fel. Természetesen a forgalomba helyezést, a biztosítást, az üzemanyagot és egyebeket már magának kell fizetnie. A játékba szombat délutánig lehet bekapcsolódni.

Lendvai Zsolt
Lendvai Zsolt újságíró, szerkesztő
Sportriporternek készültem, de helyi tévés, majd autós újságíró lettem. Az InStyle Mennél a lehető legérdekesebb témákat igyekszem megtalálni, és szórakoztatóan átadni.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Életmód

Chris Hemsworth mutatja: kőkemény edzéssel készül a Thor-test

Ahhoz, hogy skandináv viharistennek nézz ki, elég komoly munkát kell elvégezni.

Kép
Szórakozás

Borzongató a története: a rejtélyes Alaszka-háromszög

A Bermuda-háromszög bolygónk egyik legmisztikusabb területe, azonban akad egy ennél sokkal veszélyesebb vidék, az Alaszka-háromszög.

Kép
Szórakozás

Nem volt elég olasz – ezért bukott egy fontos filmet Stallone

A szerep csak egészen apró lett volna, a film viszont nagyszerű. Sylvester Stallone elmondta, miért nem került be.

Kép
Szórakozás

Vadiúj Lego-szettek jönnek a Star Wars-napra

A rajongók számára igazán jeles nap május negyedike, ezekkel a készletekkel lehet megünnepelni.

Kép
Stílus

Anyák és apák napjára is készült egy különleges Swatch

Természetesen mindkettőt az odaillő Simpson karakterrel díszítették.

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!