Schumachertől kapta első gokartját, most ott áll az F1 kapujában

Mick és Jack Doohan interjú oldalpár
Forrás: InStyle Men

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Mick Doohan a 90-es évek gyorsasági motoros fenoménja. Fia, Jack azonban nem az ő farvizén, hanem saját jogon juthat a csúcsra, egy másik műfajban.

Egészen biztos vagyok benne, hogy nem voltam még tízéves, amikor elkezdtem menthetetlenül rajongani a sportért. Nemcsak egyetlen ágáért – bár a futball máig messze kiemelkedik számomra mind közül –, hanem szinte mindegyikért. Ezt onnan tudom ennyire határozottan, hogy első élénk emlékeimet az 1998-as franciaországi focivébéről őrzöm, és tökéletesen előttem van néhány újságoldal Mick Doohan sikereiről is. Márpedig ő 1994 és 1998 között dominálta a gyorsaságimotoros-világbajnokságot, a királykategóriában zsinórban öt bajnoki címet húzott be. Lenyűgöző teljesítmény, de ezt akkor még nemigen fogtam fel.

Most pedig, bő két évtizeddel később ismét ott van a köztudatban a Doohan név, de ezúttal nem Micket, hanem fiát, Jacket emlegethetjük. Nem az édesapja nyomdokaiba lépett, kettő helyett négy keréken építi a karrierjét, és már a Formula–1 egyik előszobájának tartott Formula–2-es sorozatban szerepel, egyáltalán nem rosszul: a Hungaroringen és Spában is nyerni tudott, a november végi záróforduló előtt a negyedik helyen áll. Vagyis egyáltalán nem protekcióval jutott el oda, ahol tart, hanem saját tehetségének és szorgalmának köszönhetően.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Pedig sikeres sportoló gyermekének lenni nehéz kenyér. Sokan bele is buknak, vagy azért, mert a háttérben a fater építgeti igazából a karriert, a tehetség meg hiányzik hozzá, vagy egyszerűen a szurkolók és a média túlzott felhajtása nyomja agyon az egyébként biztatóan induló pályafutást. Ellenpéldák szerencsére vannak, csak a motorsporton belül maradva említhetünk két olyan apa-fiú párost, amelynek mindkét tagja világbajnoki címig vitte – Graham és Damon Hill, valamint Keke és Nico Rosberg. A tragikus sorsú Gilles Villeneuve csak második helyig jutott, azt pedig nem érhette meg, hogy fia, Jacques megcsinálta, ami neki nem jött össze. De nem is kell nagyon visszamenni az időben, az aktuális szupersztár, Max Verstappen messze felülmúlta öregét, Jost. Carlos Sainz Jr.-t alighanem sokan irigylik a Ferrari-ülés miatt, míg Sainz Sr. kétszeres rali-világbajnok, mellékesen háromszoros Dakar-győztes. Lehetne ezt még sorolni bőven, a motorosoktól még a Dunlop-dinasztiát muszáj megemlíteni.

De vissza Doohanékhez: őket történetesen szoros kapcsolat fűzi egy másik apa-fia pároshoz, nevezetesen Michael és Mick Schumacherhez. Annyira, hogy Jack Doohan a hétszeres F1-világbajnoktól kapta első gokartját, és az sem kizárt, hogy Mickkel – mármint nem a saját apjával, hanem Schumi fiával – egyszer majd egymás ellen mennek a Száguldó Cirkuszban. Nehéz lenne megmondani, melyikük áll ehhez jelenleg közelebb, ugyanis Doohan ott toporog a küszöbön, Mick pedig már bele is kóstolt két idény erejéig, bár idénre csak tesztpilótai állást kapott.

Az ifjabbik Doohan még csupán húszéves, de fiatal kora ellenére roppant éretten gondolkodik a versenyzésről és az életről. Erről te is meggyőződhetsz, ha elolvasod Guld Péter kollégánk Jack és Mick Doohannel készült dupla interjúját az InStyle Men novemberi számában. A lapot mindenhol megtalálod: a szuper- és hipermarketekben, a benzinkutakon és természetesen az Inmedio, valamint a Relay polcain is!

Kép

Videók

Promóció

A messzi-messzi galaxis új időszakát tárja elénk a Star Wars: Az akolitus

Promóció

Renault Scenic E-Tech, a család új kedvence

Kép
Stílus

Shoppingszemle: 10 szuper nyári ing 10 ezer forint alatt

Ezek között az ingek között könnyen lehet, hogy találsz majd olyan darabokat, amiket viszonylag gyorsan el is tudsz helyezni a mindennapjaidban.

Kép
Szórakozás

10 borzongató horrorjáték, ami leginkább a frászt hozta ránk

Sokan még feltelepíteni sem merték őket!

Kép
Szórakozás

Godzilla Minus One - Egy film, nemcsak szörnyrajongóknak

A laikus közönség és a kritikusok is elismerően beszélnek a moziról.

Kép
Stílus

Ennél egyszerűbben márpedig nem lehet nyakkendőt kötni

Ha egyszer megkötötted, azóta is arra vigyázol, nehogy kibontódjon, akkor ez a videó neked is szól.

Kép
Jármű

Ez nem SUV: terepjáró

A G Merci már elesett, de mi a helyzet a Land Rover Defenderrel? Vajon meg tudott maradni igazi terepjárónak?

Kép
Szórakozás

Toplista: Minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei - több százezer szavazat alapján!

A krimi és a thriller a legnépszerűbb filmes műfajok a világon. De vajon melyek minden idők legjobb sorozatgyilkosos filmjei?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!